Nevlastní dítě - rozchod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43054
8.12.23 06:24
@Fiveone píše: Řekla bych, že ty děti budou chudáci. Každý rodič si nechá jedno dítě a tím se sourozenci uvidí minimálně.Příspěvek upraven 08.12.23 v 06:07

je to i nerozum, jedinackovi se musis furt venovat, dva se zabavi. No snad je to nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
8.12.23 06:28

@Lucie_Sx teda už jsem zticha, to jsem úplně přehlídla, že má děti dvě a chce jen jedno. Tak to je fuj. Takového bych taky nechtěla, to o něm nic hezkého nevypovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27084
8.12.23 06:40
@Lucka9292 píše:
@Lucie_Sx teda už jsem zticha, to jsem úplně přehlídla, že má děti dvě a chce jen jedno. Tak to je fuj. Takového bych taky nechtěla, to o něm nic hezkého nevypovídá.

Přečti si to piřádně. Je to přání syna, že chce být u otce, a ne u mámy.
Pokud je to přání dítěte a rodiče se dohodnou, nevidím v tom problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1643
8.12.23 06:41

Utikala bych, ale ne kvuli „hrozbe“ ditete v peci, ale kvuli tomu, ze toto jste s partnerem nevyresili pred tim, nez podal navrh na soud. To jste nemluvili o tom jak si to predstavujete, co to bude znamenat pro nej, pro tebe, pro deti? Jestli to chcete oba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40780
8.12.23 06:44
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chci se jen vypovídat a třeba si přečíst vaší zkušenost.
Partner má dvě děti z předchozího vztahu. Doteď k nám jezdily jednou za čas, neměli přesně stanovený dny, vše bylo na dohodě. Já se snažím s nimi vycházet, ale upřímně pro mě to jsou prostě cizí děti, nic k nim necítím a vyhovovalo mi, že jsou u nás jednou za čas.
Teď, ale prisel partner s tím, že by chtěl syna do své výhradní péče. Syn k němu chce jit, nevím jaký postoj má k tomu matka, ale za chvíli kvůli tomu mají soud.
A já si upřímně neumím představit, že by byl s nama pořád. Nechci zatím ani vlastní dítě a najednou bych se starala o „cizí“. Navíc s přítelem spolu nejsme tak dlouho a to bychom nebyli vůbec spolu sami. Musela bych se o malýho starat a soukromý žádný. Na druhou stranu o partnera prijit nechci, miluju ho.
Zajímá mě jenom jestli se některá z vás třeba neocitla v podobné situaci…děkuji

Na Tvém místě bych si s chlapem vyjasnila, jak by si tu péči o dítě představoval, co všechno by očekával od Tebe.

Ono je možné, že do toho jde z důvodu, že si našel Tebe a předpokládá, že toho spoustu zvládneš.
Takové diskuse tu byly, nová partnerka se s děckem učila, řešila kroužky, doktory, jídlo, chlap si žil svým životem jako předtím.

Na nějaké soukromí zapomen a je i možné, že do dalšího děcka s Tebou se už nepožene.
A když, budeš mít na krku všechny a už se z toho nevymotáš.

Je to jen na Tobě, pokud zůstaneš, doporučuju nastavit pravidla, abys nebyla za chůvu, kuchařku, animátorku, učitelku a chlap to nebral jako samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.12.23 06:50
@cecetka píše:
Přečti si to piřádně. Je to přání syna, že chce být u otce, a ne u mámy.
Pokud je to přání dítěte a rodiče se dohodnou, nevidím v tom problém.

Oni se nedohodli, jdou k soudu.
A chtit male dite na silu do vyhradni pece od matky a sourozence mi prijde teda silna kava.

Jasne, dite to „chce“, male dite - nejspis v krizi neco placnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
8.12.23 06:53

2 re flag.. proč chce dítě do péče až potom co jste spolu? Proč chce jenom jedno a chce rozdělovat sourozence? (ne v pubertě ale ještě poměrně malé?)

Moc nevidím že by toto soud posvětil proti vůli matky spíše bude otevřený k střádavé péči, ale obou dětí.

Každopádnbě pokud se tak dohodou tak holt jedno dítě bude u jednoho rodiče druhé u druhého a budou se navštěvovat.

• Citovat
  • Upravit
81528
8.12.23 06:54
@Lucie_Sx píše:
Absolutne mi nedava smysl chtit jen jedno dite a jeste do vyhradni pece, navic v situaci, kdy k nemu deti chodi jak chteji.

Vzdyz vubec neznáš okolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
8.12.23 06:54

To druhe dite je asi děvče, ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.12.23 06:56

@starfish_at_night
Vůbec to se mnou neprobral, jenom mi řekl, jestli by mi to vadilo a to bylo vše.
A pak už přišel s hotovou věcí, že o něj zažádá

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.12.23 06:57

@Uslava
Jo děvče, je starší. A nikdo jinej než máma pro ni neexistuje.
Ale kluk tam s nima není rád a porad prosí tátu abych mohl přijet k nám

• Citovat
  • Upravit
21311
8.12.23 06:58
@Anonymní píše:
@starfish_at_night
Vůbec to se mnou neprobral, jenom mi řekl, jestli by mi to vadilo a to bylo vše.
A pak už přišel s hotovou věcí, že o něj zažádá

A cos mu řekla, když se ptal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
8.12.23 07:08
@Anonymní píše:
@starfish_at_night

Ve stejne situaci jsem. Nikdy by mi nenapadlo omezovat kolik smi muj parner mit vlastni dítě ve vlasnim domove. Dítě k rodici neoddelitelne patri a muze s ním byt furt. Můj partner se me zeptal, ja bych se taky „zeptala“, ale byla to ciste formalni zalezetost. Respektive bych to taky mozna formulovala jako hotovou vec. S tím, že jsem si hodne vědoma, že to ovlivni zivot partnera, chci s ním vyresit, jak to bude fungovat, zajistit, aby se citil prijemne(ji). Ale rozhodne neni k diskuzi, jestli smi/smim.
Tebe jako bezdetnou chápu, ze jeho dítě doma nechces, ale to sis vybrala spatne partnera s dětmi.

Příspěvek upraven 08.12.23 v 08:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27084
8.12.23 07:26
@Lucie_Sx píše:
Oni se nedohodli, jdou k soudu.
A chtit male dite na silu do vyhradni pece od matky a sourozence mi prijde teda silna kava.Jasne, dite to „chce“, male dite - nejspis v krizi neco placnul.

Pokud je dítě soudně svěřené do péče matky (pokud byli manželé, tak o tom rozhodl soud), tak o změně zase rozhoduje soud.
A ano, je možné, že s tím matka nesouhlasí. Ty jejich rodinné poměry neznáme. Třeba se otec dožadoval už dřívě větších práv. 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27084
8.12.23 07:30
@Anonymní píše:
@starfish_at_night

Jak dlouho spolu sdílíte společnou domácnost?
A řekla jsi mu, že ti to vadí? Ví on, že ti vadí jeho děti? Jsi v tomto k němu upřímná? Nebo ho necháváš v domnění, že on = i jeho děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí