Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na to je alespoň z mého pohledu jednoznačná odpověď.
Pokud opravdu miluješ svého přítele, měla by jsi milovat i jeho děti.
Ale, je důležité zachovat si i určitý respekt k matce jeho dětí. ![]()
Tak to, že k dětem nic moc necítíš je logické. S partnerem nejsi tak dlouho, děti doteď vídal jen jednou za čas. To by se pravděpodobně změnilo, kdyby s vámi jeho syn žil.
Ale nadruhou stranu pokud ty děti ještě nechceš ani vlastní, tak tohle pro tebe podle mě nebude. Starat se o cizí dítě není zrovna vděčná úloha. Vy jste navíc spolu krátce a chápu, že se nechceš nechat uvrtat do péče o jeho dítě na fulltime. No budeš si to muset rozhodnout sama. Ale asi bych na tvém místě ten rozchod zvažovala.
@Karinkas píše:
Tak to, že k dětem nic moc necítíš je logické. S partnerem nejsi tak dlouho, děti doteď vídal jen jednou za čas. To by se pravděpodobně změnilo, kdyby s vámi jeho syn žil.
Ale nadruhou stranu pokud ty děti ještě nechceš ani vlastní, tak tohle pro tebe podle mě nebude. Starat se o cizí dítě není zrovna vděčná úloha. Vy jste navíc spolu krátce a chápu, že se nechceš nechat uvrtat do péče o jeho dítě na fulltime. No budeš si to muset rozhodnout sama. Ale asi bych na tvém místě ten rozchod zvažovala.
Nezlob se, ale pokud mám partnera, kterého miluji a vím o tom, že má děti, tak je považuji s úplnou samozřejmostí, jako jeho nezbytnou součást.
Zkrátka patří k němu.
Taková žena, která o nich smýšlí jako o cizích, nemůže být nikdy tou pravou. ![]()
Deti ma dve, ale do pece chce jen syna, ten k nemu chce, ale pises ze je maly, takze se sam asi rozhodnout nemuze, chce ho rovnou do vyhradni misto stridave, a misto aby se dohodli, maji soud…
To je material, ten chlap.
Rozchod ti ušetří spoustu starostí. Jinak budeš vždy až ta druhá či třetí nebo kolikátá. Máš chlapa ze SH. Na prvním místě vždy budou děti a je to tak správně. Najdi si muže bez závazků.
Zkusím tě trochu povzbudit, já manželova syna z prvního manželství považovala za „cizího,“ právě dokud u nás byl jen občas. Pak si jeho matka nachazela postupně nové „strejdy,“ kluka to ničilo, tak manžel též přes soud, jelikož s madam neexistovala domluva, požádal střídavou péči, a co je u nás skoro pořád, mám s ním fakt hezký vztah, mám ho jak vlastního. Ale on je opravdu milej a nic proti mě nevymýšlí. Dej tomu šanci, třeba to dobře dopadne, já tou dobou také své děti neměla ![]()
@Lucie_Sx ne všechny matky jsou ochotné domluvy, neznám tento případ, ale manželovo bývalá kluka nechtěla „půjčovat“ nejlépe vůbec, malej věčně byl u babičky, když maminka honila chlapy.. manžel se také musel soudit, s ní se domluvit nedalo. A ano, prý taková byla od začátku, manžel doufal, že se po svatbě změní
nejen ženské jsou naivní ![]()
Řekla bych, že ty děti budou chudáci. Každý rodič si nechá jedno dítě a tím se sourozenci uvidí minimálně.
Příspěvek upraven 08.12.23 v 06:07
@Lucie_Sx píše:
Deti ma dve, ale do pece chce jen syna, ten k nemu chce, ale pises ze je maly, takze se sam asi rozhodnout nemuze, chce ho rovnou do vyhradni misto stridave, a misto aby se dohodli, maji soud…To je material, ten chlap.
Materiál asi bude. Mně zaráží, že chce děti rozdělit. Zájem jenom o jedno. Co to je?
Ano, zakladatelko, rozešla bych se s takovým člověkem. Nechápu, co ti na něm imponuje.
@Magical-eyes píše:
Rozchod ti ušetří spoustu starostí. Jinak budeš vždy až ta druhá či třetí nebo kolikátá. Máš chlapa ze SH. Na prvním místě vždy budou děti a je to tak správně. Najdi si muže bez závazků.
Neřekla bych, že jsou u něho děti na prvním místě.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chci se jen vypovídat a třeba si přečíst vaší zkušenost.
Partner má dvě děti z předchozího vztahu. Doteď k nám jezdily jednou za čas, neměli přesně stanovený dny, vše bylo na dohodě. Já se snažím s nimi vycházet, ale upřímně pro mě to jsou prostě cizí děti, nic k nim necítím a vyhovovalo mi, že jsou u nás jednou za čas.
Teď, ale prisel partner s tím, že by chtěl syna do své výhradní péče. Syn k němu chce jit, nevím jaký postoj má k tomu matka, ale za chvíli kvůli tomu mají soud.
A já si upřímně neumím představit, že by byl s nama pořád. Nechci zatím ani vlastní dítě a najednou bych se starala o „cizí“. Navíc s přítelem spolu nejsme tak dlouho a to bychom nebyli vůbec spolu sami. Musela bych se o malýho starat a soukromý žádný. Na druhou stranu o partnera prijit nechci, miluju ho.
Zajímá mě jenom jestli se některá z vás třeba neocitla v podobné situaci…děkuji
Rozejdi se s ním. Nemáš ráda děti a časem tu budeš nadávat na děti. Příště si najdi bezdětného muže.
@Lucka9292 píše:@Lucie_Sx ne všechny matky jsou ochotné domluvy, neznám tento případ, ale manželovo bývalá kluka nechtěla „půjčovat“ nejlépe vůbec, malej věčně byl u babičky, když maminka honila chlapy.. manžel se také musel soudit, s ní se domluvit nedalo. A ano, prý taková byla od začátku, manžel doufal, že se po svatbě změnínejen ženské jsou naivní
Absolutne mi nedava smysl chtit jen jedno dite a jeste do vyhradni pece, navic v situaci, kdy k nemu deti chodi jak chteji.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chci se jen vypovídat a třeba si přečíst vaší zkušenost.
Partner má dvě děti z předchozího vztahu. Doteď k nám jezdily jednou za čas, neměli přesně stanovený dny, vše bylo na dohodě. Já se snažím s nimi vycházet, ale upřímně pro mě to jsou prostě cizí děti, nic k nim necítím a vyhovovalo mi, že jsou u nás jednou za čas.
Teď, ale prisel partner s tím, že by chtěl syna do své výhradní péče. Syn k němu chce jit, nevím jaký postoj má k tomu matka, ale za chvíli kvůli tomu mají soud.
A já si upřímně neumím představit, že by byl s nama pořád. Nechci zatím ani vlastní dítě a najednou bych se starala o „cizí“. Navíc s přítelem spolu nejsme tak dlouho a to bychom nebyli vůbec spolu sami. Musela bych se o malýho starat a soukromý žádný. Na druhou stranu o partnera prijit nechci, miluju ho.
Když si „bereš věci z druhé ruky“, musíš je brát i s jejich „vadami“ vzniklými při dřívějším užívání. V tomto případě jsou to jeho děti a jejich matka. A není to dočasné, je to napořád.
Pokud ti to vadí, ukonči vztah už teď. V tom vztahu stejně spokojená nebudeš a nevydržíš.
Ahoj holky,
chci se jen vypovídat a třeba si přečíst vaší zkušenost.