Nevlastní dítě - rozchod?

Anonymní
7.12.23 23:56

Nevlastní dítě - rozchod?

Ahoj holky,

chci se jen vypovídat a třeba si přečíst vaší zkušenost.
Partner má dvě děti z předchozího vztahu. Doteď k nám jezdily jednou za čas, neměli přesně stanovený dny, vše bylo na dohodě. Já se snažím s nimi vycházet, ale upřímně pro mě to jsou prostě cizí děti, nic k nim necítím a vyhovovalo mi, že jsou u nás jednou za čas.
Teď, ale prisel partner s tím, že by chtěl syna do své výhradní péče. Syn k němu chce jit, nevím jaký postoj má k tomu matka, ale za chvíli kvůli tomu mají soud.
A já si upřímně neumím představit, že by byl s nama pořád. Nechci zatím ani vlastní dítě a najednou bych se starala o „cizí“. Navíc s přítelem spolu nejsme tak dlouho a to bychom nebyli vůbec spolu sami. Musela bych se o malýho starat a soukromý žádný. Na druhou stranu o partnera prijit nechci, miluju ho.
Zajímá mě jenom jestli se některá z vás třeba neocitla v podobné situaci…děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16138
8.12.23 00:18

Na to je alespoň z mého pohledu jednoznačná odpověď.
Pokud opravdu miluješ svého přítele, měla by jsi milovat i jeho děti.
Ale, je důležité zachovat si i určitý respekt k matce jeho dětí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
8.12.23 00:22

Kolik je dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2662
8.12.23 00:32

Tak to, že k dětem nic moc necítíš je logické. S partnerem nejsi tak dlouho, děti doteď vídal jen jednou za čas. To by se pravděpodobně změnilo, kdyby s vámi jeho syn žil.
Ale nadruhou stranu pokud ty děti ještě nechceš ani vlastní, tak tohle pro tebe podle mě nebude. Starat se o cizí dítě není zrovna vděčná úloha. Vy jste navíc spolu krátce a chápu, že se nechceš nechat uvrtat do péče o jeho dítě na fulltime. No budeš si to muset rozhodnout sama. Ale asi bych na tvém místě ten rozchod zvažovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16138
8.12.23 00:49
@Karinkas píše:
Tak to, že k dětem nic moc necítíš je logické. S partnerem nejsi tak dlouho, děti doteď vídal jen jednou za čas. To by se pravděpodobně změnilo, kdyby s vámi jeho syn žil.
Ale nadruhou stranu pokud ty děti ještě nechceš ani vlastní, tak tohle pro tebe podle mě nebude. Starat se o cizí dítě není zrovna vděčná úloha. Vy jste navíc spolu krátce a chápu, že se nechceš nechat uvrtat do péče o jeho dítě na fulltime. No budeš si to muset rozhodnout sama. Ale asi bych na tvém místě ten rozchod zvažovala.

Nezlob se, ale pokud mám partnera, kterého miluji a vím o tom, že má děti, tak je považuji s úplnou samozřejmostí, jako jeho nezbytnou součást.
Zkrátka patří k němu.
Taková žena, která o nich smýšlí jako o cizích, nemůže být nikdy tou pravou. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.12.23 01:50

Deti ma dve, ale do pece chce jen syna, ten k nemu chce, ale pises ze je maly, takze se sam asi rozhodnout nemuze, chce ho rovnou do vyhradni misto stridave, a misto aby se dohodli, maji soud…

To je material, ten chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13227
8.12.23 04:29

Rozchod ti ušetří spoustu starostí. Jinak budeš vždy až ta druhá či třetí nebo kolikátá. Máš chlapa ze SH. Na prvním místě vždy budou děti a je to tak správně. Najdi si muže bez závazků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.23 05:33

@Agusaguss
7 a 8 let

• Citovat
  • Upravit
118
8.12.23 05:35

Zkusím tě trochu povzbudit, já manželova syna z prvního manželství považovala za „cizího,“ právě dokud u nás byl jen občas. Pak si jeho matka nachazela postupně nové „strejdy,“ kluka to ničilo, tak manžel též přes soud, jelikož s madam neexistovala domluva, požádal střídavou péči, a co je u nás skoro pořád, mám s ním fakt hezký vztah, mám ho jak vlastního. Ale on je opravdu milej a nic proti mě nevymýšlí. Dej tomu šanci, třeba to dobře dopadne, já tou dobou také své děti neměla :)

@Lucie_Sx ne všechny matky jsou ochotné domluvy, neznám tento případ, ale manželovo bývalá kluka nechtěla „půjčovat“ nejlépe vůbec, malej věčně byl u babičky, když maminka honila chlapy.. manžel se také musel soudit, s ní se domluvit nedalo. A ano, prý taková byla od začátku, manžel doufal, že se po svatbě změní :mrgreen: nejen ženské jsou naivní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
8.12.23 05:40

Řekla bych, že ty děti budou chudáci. Každý rodič si nechá jedno dítě a tím se sourozenci uvidí minimálně.

Příspěvek upraven 08.12.23 v 06:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
8.12.23 06:05
@Lucie_Sx píše:
Deti ma dve, ale do pece chce jen syna, ten k nemu chce, ale pises ze je maly, takze se sam asi rozhodnout nemuze, chce ho rovnou do vyhradni misto stridave, a misto aby se dohodli, maji soud…To je material, ten chlap.

Materiál asi bude. Mně zaráží, že chce děti rozdělit. Zájem jenom o jedno. Co to je?
Ano, zakladatelko, rozešla bych se s takovým člověkem. Nechápu, co ti na něm imponuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
8.12.23 06:06
@Magical-eyes píše:
Rozchod ti ušetří spoustu starostí. Jinak budeš vždy až ta druhá či třetí nebo kolikátá. Máš chlapa ze SH. Na prvním místě vždy budou děti a je to tak správně. Najdi si muže bez závazků.

Neřekla bych, že jsou u něho děti na prvním místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
8.12.23 06:18
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chci se jen vypovídat a třeba si přečíst vaší zkušenost.
Partner má dvě děti z předchozího vztahu. Doteď k nám jezdily jednou za čas, neměli přesně stanovený dny, vše bylo na dohodě. Já se snažím s nimi vycházet, ale upřímně pro mě to jsou prostě cizí děti, nic k nim necítím a vyhovovalo mi, že jsou u nás jednou za čas.
Teď, ale prisel partner s tím, že by chtěl syna do své výhradní péče. Syn k němu chce jit, nevím jaký postoj má k tomu matka, ale za chvíli kvůli tomu mají soud.
A já si upřímně neumím představit, že by byl s nama pořád. Nechci zatím ani vlastní dítě a najednou bych se starala o „cizí“. Navíc s přítelem spolu nejsme tak dlouho a to bychom nebyli vůbec spolu sami. Musela bych se o malýho starat a soukromý žádný. Na druhou stranu o partnera prijit nechci, miluju ho.

Rozejdi se s ním. Nemáš ráda děti a časem tu budeš nadávat na děti. Příště si najdi bezdětného muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.12.23 06:21
@Lucka9292 píše:@Lucie_Sx ne všechny matky jsou ochotné domluvy, neznám tento případ, ale manželovo bývalá kluka nechtěla „půjčovat“ nejlépe vůbec, malej věčně byl u babičky, když maminka honila chlapy.. manžel se také musel soudit, s ní se domluvit nedalo. A ano, prý taková byla od začátku, manžel doufal, že se po svatbě změní :mrgreen: nejen ženské jsou naivní :nevim:

Absolutne mi nedava smysl chtit jen jedno dite a jeste do vyhradni pece, navic v situaci, kdy k nemu deti chodi jak chteji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
8.12.23 06:24
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chci se jen vypovídat a třeba si přečíst vaší zkušenost.

Když si „bereš věci z druhé ruky“, musíš je brát i s jejich „vadami“ vzniklými při dřívějším užívání. V tomto případě jsou to jeho děti a jejich matka. A není to dočasné, je to napořád.
Pokud ti to vadí, ukonči vztah už teď. V tom vztahu stejně spokojená nebudeš a nevydržíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí