Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Snehulkabledulka píše:
Já to chápu. Děti je potřeba přijmout. Ale já jsem chtěla říct, že zakladatelku chápu zvlášť když vztah je v začátku. Já jsem trochu alergická když n kdo po někom chce aby „miloval“ jeho deti. Jednou tu byl i případ že chlap měl milenku, s tou si udělal dítě a dál žil s manželkou a to dítě k nim chodilo na víkendy a ten muž své ženě která tolik věcí odpustila a o nevlastního z nevěry upecenyho syna pečovala… Tak on ji vyčítal že toho kluka „nemiluje“. Vím že je to jinej pripad… Ale prostě milovat nevlastní děti není povinnost. Zvlášť když svou vlastní matku, co j miluje, mají, tak ta láska mateřská by i měla být výhradně od té matky. Ale souhlasím že prakticky by ty děti člověk měl přijmout, mít je aspoň rád a že by si každý měl rozmyslet jestli půjde do takového vztahu kvůli těm dětem které vycítí když je vedle nich někdo pro koho jsou přítěží.
Milovat je nemusí, od toho má vlastni rodiče. Chci pozitivní vztah a brat to dítě jako soucast a tveho partnera
Příspěvek upraven 14.02.24 v 07:09
@Dvojmáma píše:
@Lama Lama Já jsem tady nová a nepochopila jsem asi podstatu tohoto blogu. Já jsem myslela, že toto je fórum o radě a podpoře, sdílení zkušeností. Ale jak vidím rovná se to tu FB skupinám. 😄 Jedna moralistka vedle druhé.
Praktické zkušenosti ze života žádné, jen morální naučené fráze.
Mám zkušenost, že přesně těm největším moralistkám stačí flaška vína a nestačíš kulit oči co z nich padá za pravdy.
Ale chapes, že nekdy není co podporovat? Že prostě když si prizna, že na to nemá, tak usnadni život minimalne trem lidem. Z pohledu bezbrannosti se primlouvam za to dítě. Z praktickeho hlediska apeluju na to, at mysli na sebe, z dlouhodobeho hlediska a netrápí se.
@Lama Lama Ano, tohle jsem napsala i já hned v prvním komentáři. Taky radím odejít.
@Justin Case píše:
Ps…miluješ partnera, ale on nemiluje tebe.Pochop. Miluje svoje děti a budes pro něj jen další v řadě.
Hroznej pocit
Navíc ex miloval očividně víc když mají deti
Jakože děti se rodí z lásky? Doporučuji biologii pro 2. stupeň.
@Dvojmáma píše:
@Lama Lama Já jsem tady nová a nepochopila jsem asi podstatu tohoto blogu. Já jsem myslela, že toto je fórum o radě a podpoře, sdílení zkušeností. Ale jak vidím rovná se to tu FB skupinám. 😄 Jedna moralistka vedle druhé.
Mám zkušenost, že přesně těm největším moralistkám stačí flaška vína a nestačíš kulit oči co z nich padá za pravdy.
Ne, tady je to mnohem horší než ve skupince na Facebooku. Skladba lidí je dost podobná. Fóra bych řekla možná potáhnou víc starších, co si pamatují komunikaci na fórech jako hlavní skupinový komunikační prostředek. Jinak jsou to lidé pořád stejní.
Jen ma Facebooku se mnohem hůře čtou stará témata, tady se běžně čtou letitá témata. Na Facebooku občas někoho zastaví, že si nechce špinit svůj profil. Tady ho smažeš a založíš nový mnohem snadněji. A moderátoři jsou v mnoha skupinách výkonnější.
Tady je to profláklé a nemá to dobrý zvuk, to přitahuje troly.
@Dvojmáma píše:
@Maria37 A vy máte zkušenost? Máte nevlastní děti, které milujete jako svoje vlastní?
Nevěřím.
A kdybych před mámou svého nevlastního syna řekla, že ho mám ráda jako vlastního, tak mi vyrve vlasy. Láska k vlastním dětem je jen jedna.
Nikdo nikdy nebude milovat moje děti tak jako já.
Když se jí tenkrát syn svěřil, že jsem mu řekla, že ho mám ráda a on mě má taky rád, tak chlap dostal takovou sadu, že co já mu mám co vykládat, že ho mám ráda, že on má jen jednu mámu a že si nemám hrát na jeho maminku.
Každopádně tvoje zkušenost jen potvrzuje, že radši jít od toho. Podle mě to svobodná bezdětná nemá prostě zapotřebí.
@Dvojmáma píše:
@Liberalissima Zrovna nedávno jsme řešili jednu vyhrocenou situaci a chlap mi říká: Už to konečně pochop, že on sem nejezdí za tebou ani za mnou ani za našima děckama.
No, nedivím se. BI.