Nevlastní dítě - rozchod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80153
13.2.24 08:50

Omyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
13.2.24 09:05
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chci se jen vypovídat a třeba si přečíst vaší zkušenost.
Partner má dvě děti z předchozího vztahu. Doteď k nám jezdily jednou za čas, neměli přesně stanovený dny, vše bylo na dohodě. Já se snažím s nimi vycházet, ale upřímně pro mě to jsou prostě cizí děti, nic k nim necítím a vyhovovalo mi, že jsou u nás jednou za čas.
Teď, ale prisel partner s tím, že by chtěl syna do své výhradní péče. Syn k němu chce jit, nevím jaký postoj má k tomu matka, ale za chvíli kvůli tomu mají soud.
A já si upřímně neumím představit, že by byl s nama pořád. Nechci zatím ani vlastní dítě a najednou bych se starala o „cizí“. Navíc s přítelem spolu nejsme tak dlouho a to bychom nebyli vůbec spolu sami. Musela bych se o malýho starat a soukromý žádný. Na druhou stranu o partnera prijit nechci, miluju ho.
Zajímá mě jenom jestli se některá z vás třeba neocitla v podobné situaci…děkuji

Utíkej Káčo, utíkej, utíkej. Honí Té zoufalec zoufalej, zoufalej.

To je nějaký mamlas, ne? Ale to máte za to, že randitr s lidma co už jiným dali vše co měli…tolik, ale tolik lásky, že chtěli dítě. Budete jen druhá či třetí.

Lidi…

Lidi s dětma nebrat do vztahu ani na nákup! Základní poučení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
13.2.24 09:07

Ps…miluješ partnera, ale on nemiluje tebe.

Pochop. Miluje svoje děti a budes pro něj jen další v řadě.

Hroznej pocit

Navíc ex miloval očividně víc když mají deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
13.2.24 09:30

@Dvojmáma Aha, tak to ano, to je jina situace nez mame my. U nas je stridavka, takze pravidla nase fungovani ma, musi mit. Ale teda asi bych partnera bez milosti vzbudila a poslala resit starsiho kluka. Pripadne bych trvala na tom at mu dela uvitaci vybor, kdyz mlademu nedojde, ze bracha uz ma po vecerce.
Nas myslim ceka velke vystrizliveni, az se mladsi bracha narodi, protoze starsi najednou nebude ten jediny, komu se ted prizpusobujeme. Partner ocekava, ze to pujde samo, ale myslim, ze je prehnane optimisticky. Kdybychom na to kluka zvykali uz davno, tak bych asi byla klidnejsi, ale to obnasi nejaky ten konflikt a trochu premysleni a do toho se partnerovi moc nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
13.2.24 09:33

@Justin Case to je ale blbost :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dvojmáma
13.2.24 09:39

@starfish_at_night
U nás se to bohužel zvrtlo tak, že si mladej jezdí k nám jak na ubytovnu. A má tady ve vesnici babičku, prababičku a tetu. A litá si z jednoho baráku do druhýho. Nevím jestli mu chystat večeři, jestli bude obědvat nebo odejde jeden den ve 2 na bazén s brantrancema a prijde druhej den v 10 ráno. Nebo teď o víkendu od pátku přišel az v neděli v 9 a chtěl oběd v 11, protože odpoledne někam zase jel s babičkou a s dědou.
S chlapem si dopisujou max. zprávy, což chlap mi neřekne nic dokud to z něj nepáčím.
A to podotýkám že mu bude teprve 11.

• Citovat
  • Upravit
11289
13.2.24 10:02
@Dvojmáma píše:
@starfish_at_night
U nás se to bohužel zvrtlo tak, že si mladej jezdí k nám jak na ubytovnu. A má tady ve vesnici babičku, prababičku a tetu. A litá si z jednoho baráku do druhýho. Nevím jestli mu chystat večeři, jestli bude obědvat nebo odejde jeden den ve 2 na bazén s brantrancema a prijde druhej den v 10 ráno. Nebo teď o víkendu od pátku přišel az v neděli v 9 a chtěl oběd v 11, protože odpoledne někam zase jel s babičkou a s dědou.
S chlapem si dopisujou max. zprávy, což chlap mi neřekne nic dokud to z něj nepáčím.
A to podotýkám že mu bude teprve 11.

Tak to neřeš, tvé dítě to není, ať si to řeší s tátou. I ten oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4976
13.2.24 10:09

@Zeoli

Jasně, lidi si totiž dělají děti největší fázi nezamilovanosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
13.2.24 10:16

@jita22 Protoze to v jedne domacnosti presne takto jde :) Kdyz mas navic dalsi dite, s nim nejake plany a celkove nejaky plan dne. Je to takova neohlasena navsteva vlastne, kterou nemuzes ani vyhodit, protoze je to dite tveho partnera.
Ale ano, je pravda, ze lze takto rezignovat a nechat tatinka at to resi, ale nekdy neni jednoduche si to srovnat v sobe. Na mnohe jsem takto rezignovala sama. Na jedne strane mne to mrzi vuci diteti, ale rodice ma, oba, funkcni, takze je to na nich, aby ho vychovavali a ucili fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.2.24 10:30
@Dvojmáma píše:
@Kipa22 To dítě si v první řadě nezaslouží rozchod rodičů. Oni dva jsou ti, kteří tomu dítěti ublížili. A pokud už se tak rozhodli a rozhodli se založit nový vztah s někým jiným, tak toho nového partnera by neměli stavět před hotovou věc a do pozice ty se musíš přizpůsobit a všechno tolerovat nebo se se mnou ty rozejdi, protože seš ten nejhorší, když nemáš rád moje dítě a to dítě si tě nezaslouží. Postavení jak vy píšete macechy je nevděčný. Macecha musí všechno tolerovat a podřizovat se jinak z ní je ta nejhorší na světě.
V první řadě by se měl rozmyslet ten chlap. Buď si chci rozhodovat o všem sám, tedy zůstanu sám. A nebo si najdu novou partnerku a budeme rozhodovat společně a hledat kompromis a ano i ohledně těch dětí.

Problem má ona a ona je zodpovedna za rozhodnuti, zda to chce podstoupit nebo ona. Ona je odpovedna za sve stesti
Chlap za sve a ditete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dvojmáma
13.2.24 11:05

@jita22 Na jednu stranu máš pravdu. Ale ohledně toho stravování to pak zase přechází do té finanční stránky. Kdy my máme k večeři chleba ve vajíčku, bulku se sýrem…když jíme dohromady tak normálně jí s námi. Ale když pak jí sám, tak mu spousta obyč. jídel nevoní, takže si dá k jednomu rohliku rybi salát a k druhýmu romadur nebo hermelín nebo schwarzwaldskou šunku. A to jsou suroviny, kterýma já obkládám chleby pro všechny, ale on je schopný sníst sám za těch 6 dní zasoby co mám na 14 dní pro všechny. Což prostě poznáš máš-li 2 děti a rodičák. Takže musím dělat další opatření. Buď to nekoupím, což pak chybí i mě pro přípravy jidel a nebo to musím než přijede schovát jinam do lednice. Aby si prostě vzal to co je tam připravené. Takže stejně s tím mám starosti tak jako tak. Začarovaný kruh.

• Citovat
  • Upravit
12884
13.2.24 13:06

@Dvojmáma ten kluk „nenarušuje rodinu“ jak píšeš, on je její součástí. S tím jsi měla počítat když jsi vzala chlapa ze sekáče.

Jinak s tebou souhlasím, že pozice macechy je neskutečně nevděčná. Nikdy bych jí nevzala.

U tebe už se stalo, ale nemáš se teda zlobit na desetiletého kluka, ale na jeho otce. Kluk přece nemůže za to, že se s tátou domluví, a ten se ti neobtěžuje ani dát vědět. Možná teď tušíš, proč je rozvedený… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dvojmáma
13.2.24 16:24

@Liberalissima Vůbec neřeším jestli se na někoho zlobím nebo ne. Zlobím se i na vlastní děti :D Ale píšu příklady situací, které mohou přijít a u vlastních dětí si je snadno vyřešíš, ale u nevlastních musíš vlastně jen respektovat.

A jestli je součastí rodiny nebo narušitel neurčuje nikdo jiný než členové té rodiny. Protože ta rodinná pouta se musí tvořit a pracovat na rodinných vztazích. Pokud se tak neděje, tak je členem „papírově“, ale ne pocitově. A to je velký rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
Dvojmáma
13.2.24 16:26

@Liberalissima a výraz chlap ze sekáče je fakt hnus, to slyším poprvé takový výraz 🙈 🙈 🙈

• Citovat
  • Upravit
106525
13.2.24 16:30
@Dvojmáma píše:
@Liberalissima a výraz chlap ze sekáče je fakt hnus, to slyším poprvé takový výraz 🙈 🙈 🙈

To už je tady zažité…prostě použité zboží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria