Nevolnost dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
20.5.19 08:10
@terien píše:
Takhle to vážně nefunguje :lol: to není vědomá věc. To je jako kdybys chtěla zvyknout kosti na to, že se nezlomí, když je vezmeš železnou tyčí. Pomáhá buď spánek během cesty nebo medikace.

A jak si vysvětluješ to, že děti většinou zvrací a dospělí ne? Prostě si časem vnitřní ucho zvykne, že se jezdí autem a nenechá se oblbnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.5.19 08:12

@Russet v tom případě mám extrémně natvrdle vnitřní ucho :lol: ale jinak myslím, ze je to změnami způsobenými růstem. Nikoli zvykem, ale tím, ze se upraví vnitřní stavba ucha. Aspoň u šťastných jedinců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.5.19 08:16
@Russet píše:
A jak si vysvětluješ to, že děti většinou zvrací a dospělí ne? Prostě si časem vnitřní ucho zvykne, že se jezdí autem a nenechá se oblbnout.

Asi dozraje to, co dozrát má. Souvisí to s vnímáním vizuálního podnětu a pohybu, tak zřejmě to nemá každý na stejné úrovni. A bohužel není pravda, že by tím dospělí netrpěli, jenom už si s tím dokáží líp poradit, ví co na ně platí, co jim pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.5.19 08:21

@Russet ono právě že naopak, u takových metod alá zvykni si, se to většinou rozjede i po psychické stránce. Čím víc takových stavů bez toho, aniž by se to člověk pokusil utlumit, tím víc je pak vystresovaný že to zase přijde a neodezní to už vůbec. Ono to zní jako banalita, ale kdo to nezažil, neví jak strašně moc je to nepříjemné a jak to dokáže komplikovat život. Naštěstí dcera nezdedila tak šílenou formu, jakou jsem měla já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.5.19 08:29
@terien píše:
@Russet ono právě že naopak, u takových metod alá zvykni si, se to většinou rozjede i po psychické stránce. Čím víc takových stavů bez toho, aniž by se to člověk pokusil utlumit, tím víc je pak vystresovaný že to zase přijde a neodezní to už vůbec. Ono to zní jako banalita, ale kdo to nezažil, neví jak strašně moc je to nepříjemné a jak to dokáže komplikovat život. Naštěstí dcera nezdedila tak šílenou formu, jakou jsem měla já.

Zvracela jsem za první zatáčkou. Přesto jsem parkrát absolvovala i autobusový zájezd do Chorvatska nebo jinam. Člověk si řekl, no co, bude mi zle. Nic se neděje. Bylo. Ale nezvracela jsem. Protože jsem se dívala z okna, snažila se spát, myslela na něco jiného. Teď v těch moderních busech mi zle nebývá, nehází to tolik. Když si vzpomenu na devadesátkové cesty Karosou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.5.19 08:33
@Russet píše:
Zvracela jsem za první zatáčkou. Přesto jsem parkrát absolvovala i autobusový zájezd do Chorvatska nebo jinam. Člověk si řekl, no co, bude mi zle. Nic se neděje. Bylo. Ale nezvracela jsem. Protože jsem se dívala z okna, snažila se spát, myslela na něco jiného. Teď v těch moderních busech mi zle nebývá, nehází to tolik. Když si vzpomenu na devadesátkové cesty Karosou…

Mě dělala dobře cesta vlakem. Autobus jsem nedávala, stačilo mi jen cítit ten smrad spálené nafty a už jsem šla do zelena. Ale dneska jak je všechno „moderní“, tak jsem vydychavala i pendolino. Zlatý starý courák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.5.19 08:36
@terien píše:
Mě dělala dobře cesta vlakem. Autobus jsem nedávala, stačilo mi jen cítit ten smrad spálené nafty a už jsem šla do zelena. Ale dneska jak je všechno „moderní“, tak jsem vydychavala i pendolino. Zlatý starý courák :lol:

Vlak je jediný bezpečný dopravní prostředek. Ale na busy Setra nedám dopustit. Nebo to je stylem jízdy Karla a Karla? Brzda - plyn mě zaručeně žaludek rozohní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.5.19 20:54

Zvracení po caji

Dobrý den ženský, dcera 2,5 roku, mi už třetí den zvrací večer po čaji, celý den je v pohode, veselá, směje se hraje si, ale večer kdyz jde spát tak pije čaj z flašky a vždycky se poblinka. A jak se uklidní, tak je zas hned v pohode, teploty nemá.. Co myslíte, může to mít z toho jak cuca ten čaj z flašky??? :nevim: Děkuji za odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí