Nevydržela jsem, vrátila jsem pleny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Momi, ahoj
Poslední dobou jsme tě viděla na některých „nočníkových“ diskuzích a holka, divím se ti, že se rozčiluješ
Koukni, kolik nás tu má stále ještě plenkové dítě, a snaží se marně.
U nás teda nočník v pohodě, ale plenky na ven i noc pořád vedou ![]()
Prosímtě, klídek. Já sice taky plaším, že k zápisu do školky(myslím, že se chodí březen) půjde s plenou, ale pořád věřím těm „zkušenějším matkám“, že do 3let (více jak rok) bude na den bez plenky ![]()
Takž bych tu plenku vrátila, ale nočník neuklízela, nech ho na očích, třeba se chytí sám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Momi - klid, našemu je 2 a týden ale úplně bez plínky taky ještě není, když ho posadím na nočník nebo na záchod tak se vyčůra, na bobek si řekne, ale na čůrání ne… když jdem ven chodí bez plíny, ale nosím sebou náhradní tepláčky a trenky…
Taky to teď pořád řeším že ví na co je nočník, ví že čůrá ale neřekne si… ale doufám že to příjde.
Nejhorší jsou ty matky co maj dítě bez plíny a ještě je ptaj tak co vy? už taky bez plíny? no a to bych řekla že vastresuje víc než to jestli ty plíny máte nebo ne, mě už se kůli tomu ani nechce moc chodit na hřiště abych to nemusela řešit ![]()
A neboj do tří let to zvládne v pohodě, přeju hodně síly ![]()
Příspěvek upraven 05.09.11 v 20:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky jsem se tím trápila do minulého léta a všichni měli řeči, že je holka a už má být bez plen. Letos v červnu to bylo úplně nejhorší, nechtěla nočník ani vidět. No a v červenci (2,5roku) to šlo ze dne na den. Prostě si začala říkat a to i na kakání. Navíc už nechtěla plenku vůbec, takže ani na spaní ani ven a nehody jsme měli od té doby dvě. Takže jsem se stresovala rok úplně zbytečně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Momi - nečela jsem všechny příspěvky, ale obecně, všechno moc hrotíš, dítě není robot. Prostě k tomu musí dozrát, a pak to půjde ze dne na den. Do školky jde za rok, ne? Hafo času. Zbytečně se stresuješ a kluka určitě taky. Na tabulky se vyprdni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem taky bojovala nakonec jsem koupila ty natahovací a posazovala a posazovala a přesně na 2,5 roku dcera ráno chci čůrat a plínku už jsem nedala.
Pořád jsme si otom povídaly,že se do kalhotek nečůrá jen do nočníku atd… Hodně štěstí a hlavně pevné nervy byla jsem taky zoufalá, ale ono se to podaří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoubky píše:
Momi, ahojPoslední dobou jsme tě viděla na některých „nočníkových“ diskuzích a holka, divím se ti, že se rozčiluješ
![]()
Koukni, kolik nás tu má stále ještě plenkové dítě, a snaží se marně.
U nás teda nočník v pohodě, ale plenky na ven i noc pořád vedou
Prosímtě, klídek. Já sice taky plaším, že k zápisu do školky(myslím, že se chodí březen) půjde s plenou, ale pořád věřím těm „zkušenějším matkám“, že do 3let (více jak rok) bude na den bez plenky
Takž bych tu plenku vrátila, ale nočník neuklízela, nech ho na očích, třeba se chytí sám
jj,poslední dobou neřeším nic jiného,než ten nočník
![]()
Nevím,jak na to,zkusila jsem vše,nic nezabralo.
I se mi nedávno stalo,že jsme po vyspání šli ke kamarádce,a než jsme šli,tak seděl na nočníku snad 30 min.
A cestou se pokadil ![]()
No,musela jsem ho v tom nechat,od domova daleko.
A jemu to ani nevadilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem celou diskuzi..
Moni to nic..
Z mého pohledu jsi začala moc brzy..Zbytečně..
Já začla až ve dvou letech a dvou měsících a úspěch byl..takže je to opravdu o věku.. Čůrá do nočníku, ale venku a při spánku dělá potřebu do plíny..zatím nechce venku i když nazančuje sundat a zkusit na travičku - to raději zadrží..Uvídíme, kde se přehoupnem na celodenní odplenkování.
Nech to být a začni zase za pár týdnů a když se po pár dnes nechytne, zase to odlož.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
monda píše:
Ahoj,
Momi - klid, našemu je 2 a týden ale úplně bez plínky taky ještě není, když ho posadím na nočník nebo na záchod tak se vyčůra, na bobek si řekne, ale na čůrání ne… když jdem ven chodí bez plíny, ale nosím sebou náhradní tepláčky a trenky… Já se vytočila minulý týden na hřišti, ptám se chceš čůrat? nenenene no a za moment přišel katě morký a mamíííí čůůůůr![]()
![]()
![]()
naneštěstí tam byla mamina s klukem co je od roku a třičtvrtě bez plín tak ještě čekala co jako udělám jestli ho nechám v tom mokrým jak jsem mu vyhrožovala, nebo převleču suchý
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Taky to teď pořád řeším že ví na co je nočník, ví že čůrá ale neřekne si… ale doufám že to příjde.
Nejhorší jsou ty matky co maj dítě bez plíny a ještě je ptaj tak co vy? už taky bez plíny? no a to bych řekla že vastresuje víc než to jestli ty plíny máte nebo ne, mě už se kůli tomu ani nechce moc chodit na hřiště abych to nemusela řešit
A neboj do tří let to zvládne v pohodě, přeju hodně síly
jj,takové matky jsou nejhorší,jednu takovou mám blízko u sebe,a vyhýbám se jí obloukem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth píše:
Moni to nic..
Z mého pohledu jsi začala moc brzy..Zbytečně..Já začla až ve dvou letech a dvou měsících a úspěch byl..takže je to opravdu o věku.. Čůrá do nočníku, ale venku a při spánku dělá potřebu do plíny..zatím nechce venku i když nazančuje sundat a zkusit na travičku - to raději zadrží..Uvídíme, kde se přehoupnem na celodenní odplenkování.
Nech to být a začni zase za pár týdnů a když se po pár dnes nechytne, zase to odlož..
Liz,pamatuju si,jak jsi mi nedávno psala do diskuse o loužičkách ![]()
Pamatuju si,jak mi bylo líto,že malá to zvládla tak brzo
![]()
A taky mi napadlo při pohledu na metřík,že sis počkala a dočkala se.
Všade ale píšou,že na nošník se má učit od 18m
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momi33 píše:
jj,poslední dobou neřeším nic jiného,než ten nočník![]()
I se mi nedávno stalo,že jsme po vyspání šli ke kamarádce,a než jsme šli,tak seděl na nočníku snad 30 min.
A cestou se pokadil
A jemu to ani nevadilo
Nevím, nejsem úplně ve stejné situaci jako ty, tak nemohu moc radit
Syn mi na nočník doma chodí, ale zase jen nahý, takže taky žádná výhra ![]()
Ale asi bych to nechala uležet, je vidět, že to špatně zvládáš a moc se tím stresuješ…a tím možná sresuješ i malého
![]()
Zkus to udělat jako moje kámoška, že doma bude klasická plenka, ale nočník na dohled, třeba v obýváku nebo klidně i víc nočníků na více místech. A kdykoliv uvidí nočník a bude se zajímat, tak říkat, že se tam čůrá a kaká, a zda to nehcce zkusit. POkud odpoví, že ne, tak ho nechat. Pokud odpoví ano, tak nějakou hravou větou sundat kalhot a plenku a posadit ![]()
Na ven používám ty slipové plenky od Huggies nebo Babylove - rychle se sundají a nandají, žádné lepení pásků ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momi33 píše:Lizbeth píše:Liz,pamatuju si,jak jsi mi nedávno psala do diskuse o loužičkách
Moni to nic..
Z mého pohledu jsi začala moc brzy..Zbytečně..Já začla až ve dvou letech a dvou měsících a úspěch byl..takže je to opravdu o věku.. Čůrá do nočníku, ale venku a při spánku dělá potřebu do plíny..zatím nechce venku i když nazančuje sundat a zkusit na travičku - to raději zadrží..Uvídíme, kde se přehoupnem na celodenní odplenkování.
Nech to být a začni zase za pár týdnů a když se po pár dnes nechytne, zase to odlož..
Pamatuju si,jak mi bylo líto,že malá to zvládla tak brzo![]()
![]()
Všade ale píšou,že na nošník se má učit od 18m![]()
No učit od 18 to sice můžeš, ale spíš to jen zkusit, zda se chytne..Né že začneš drezůru a očekáváš sucho.. ![]()
Moje první dcera byla v 18 bez plen , ale druhá je jiný exemplář a ta to totálně dlabala..Takže to je fakt kus od kusu..Nemůžeš to brát tak ,že napíšou někde v 18 dejte na nočník..
Se ti divím, žes vydržela tak dlouho..Já bych to po pár dnes vzdala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth píše:momi33 píše:No učit od 18 to sice můžeš, ale spíš to jen zkusit, zda se chytne..Né že začneš drezůru a očekáváš sucho..Lizbeth píše:Liz,pamatuju si,jak jsi mi nedávno psala do diskuse o loužičkách
Moni to nic..
Pamatuju si,jak mi bylo líto,že malá to zvládla tak brzo![]()
![]()
Všade ale píšou,že na nošník se má učit od 18m![]()
Moje první dcera byla v 18 bez plen , ale druhá je jiný exemplář a ta to totálně dlabala..Takže to je fakt kus od kusu..Nemůžeš to brát tak ,že napíšou někde v 18 dejte na nočník..
Se ti divím, žes vydržela tak dlouho..Já bych to po pár dnes vzdala..
Víš co,ona to nebyla drezůra,toto byl 2 pokus,po 18m jsem zkoušela posazovat,to řval jak krava,tak jsem to nechala být,asi tak měsíc ![]()
Pak jsem nočník vytáhla,a on se na něj začal posazovat,tak jsme začali-po vyspání,po jídle,a dařilo se.
Pak najednou nic,a vyčůral se a vykadil se sotva dostal plenu.
A před pár týdny jsem ho nechala běhat nahatého.
Tleskali jsme,měli jsme radost,mírně zvýšili hlas,když to šlo mimo…
Ano,po těch dvou zničených kobercích jsem i zařvala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoubky píše:momi33 píše:Nevím, nejsem úplně ve stejné situaci jako ty, tak nemohu moc radit
jj,poslední dobou neřeším nic jiného,než ten nočník![]()
A cestou se pokadil
A jemu to ani nevadiloSyn mi na nočník doma chodí, ale zase jen nahý, takže taky žádná výhra
Ale asi bych to nechala uležet, je vidět, že to špatně zvládáš a moc se tím stresuješ…a tím možná sresuješ i malého![]()
Zkus to udělat jako moje kámoška, že doma bude klasická plenka, ale nočník na dohled, třeba v obýváku nebo klidně i víc nočníků na více místech. A kdykoliv uvidí nočník a bude se zajímat, tak říkat, že se tam čůrá a kaká, a zda to nehcce zkusit. POkud odpoví, že ne, tak ho nechat. Pokud odpoví ano, tak nějakou hravou větou sundat kalhot a plenku a posadit
Na ven používám ty slipové plenky od Huggies nebo Babylove - rychle se sundají a nandají, žádné lepení pásků
o vícero nočníkách už jsem taky přemýšlela,a o těch natahovacích kalhotkách taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momi33 píše:
o vícero nočníkách už jsem taky přemýšlela,a o těch natahovacích kalhotkách taky
tak až budeš mít zase náladu, tak to zkus
A možná čím obyčejnější nočník, tím lépe ![]()
Ty natahovací plenky jsou dražší než normální, pokud nechytneš slevu. Já je seženu jen v DM drogerii, a mám na ně kuponky, tak mě se slevou vyjde jedna plenka na cca 5Kč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u nas je to podobny, dceri budou za chvili 2 roky a jako nocnik totalne bojkotuje, chodi doma jen v kalhotkach a teplackach, vi k cemu je nocnik, ale nesedne si tam
a pocura se vzdy do teplacku, dokonce jsem ji v tom i nechala a ji je to jedno.ukazuju ji i zachod, koupila jsem ji i vypolstrovany sedatko na zachod a ani to nepomohlo. vsichni okolo na me taky tlaci at uz plinky nema, ale ona to bojkotuje. asi ty deti k tomu doopravdy musi dospet, jinak nevim
taky si nekdy pripadam jak neschopna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit