Nevydržela jsem, vrátila jsem pleny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nevydržela jsem,vrátila jsem pleny
Ahoj,po několika neuspěšných etapách,po 2 zničených kobercích jsem to včera už nevydržela,a vzteky jsem mrskla nočník do skříně,a vrátila mu pleny.
Už toho mám všeho dost,není skoro po půl roce schopný pochopit,na co nočník je.
Od rána si vesele kadí do pleny,a je mu to evidentně jedno.
Co vy na to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
no evidentně ještě nedospěl do fáze nočník, to je jasnáý. U nás je to stejný, malýmu je dva a měsíc a až tento týden začal chápat, k čemu nočník je. Do té doby řval, chodil si pro plínku do šuplíku a dával jasně najevo, že jinam čurat nebude. být tebou se rozdýchám, nechám to měsíc být a pak to zkusíte znovu, však on se chytne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
víš co,jsem ve fázi,kdy je mi to jedno,ať má pleny do sta ![]()
Stálo mě to tolik nervů,ani jsem se v klidu nenajedla,a pokud jsem jedla,tak jsem u toho seděla na zemi.Jen jsem koukala,jestli se nechystá kadit či čůrat.
Fakt,už je mi to jedno.
Holt ho do školky nevezmou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jéé, vždyť je ještě maličký
Klukům odplenkování trvá dýl. Náš mladíček se naučil stoprocentně kadit do nočníku až ve 3 letech. Doktorka mi říkala, že některým chlapečkům to trvá dokonce až do 4 let, ale i to je prý v normě.
Nicméně chápu tvé rozčilení. Těch trenýrek co jsem musela vyhodit a mladej byl naprosto v klidu, že má smradlavou bouli u zadku ![]()
Neboj, až přijde jeho čas, tak to pochopí velmi rychle. A než půjde do školky, tak se to určitě naučí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě pro pobavení - kamarádky holčička se taky nemohla naučit na nočník a kámoška prohlašovala, že zřejmě přejdou z plen rovnou na vložky
… a taky to ve finále v pohodě zvládly. Dokud nepřijde správný čas, kdy to děcko pochopí, tak se máma může stavět na hlavu a bohužel s tím stejně nic neudělá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klídek, do školky času dost, jak to jednou pochopí, tak to půjde rychle, uvidíš. Hlavně se nenech deptat okolím, že „už by měl“, prdlačky, až to přijde, tak to přijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak musíme na přeočkování,a máme tabulkovou Dr,a to zas bude kydů,že neumí ještě na nočník,a navíc ani nemluví.
Nás pošle rovnou do Dobřan ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak se omlouvám za blbé kecy,ale jsem z toho opravdu vyřízená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momi33 píše:
Jinak se omlouvám za blbé kecy,ale jsem z toho opravdu vyřízená.
tak vymen doktorku, takovou bych fakt nechtela
kazdy dite je indivindy a cpat ho do tabulek je nesmysl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V pohodě, jen si ulev.
Tabulkoví doktoři jsou za trest. Co by chtěla od ani ne dvouletýho dítěte? Každý dítě je jiný a najde si svoji cestičku, jak se všechno naučit.
A s řečí už si vůbec nedělej vrásky. Náš mladej když šel do školky, tak sice „mluvil“, ale nikdo tý jeho hatmatilce pořádně nerozuměl - občas ani já coby matka
![]()
A souhlasím se stef - neposlouchej okolí, co jejich děti už dělají nebo nedělají a coby měly nebo neměly dělat. To je nejlepší cesta, jak vystresovat sebe i dítě. Prostě to máte nějak nastavený a jestli se malej naučí na nočník o pár měsíců později, tak je to úplně jedno. Teď ti budou všichni říkat, že „už by měl“, ale jakmile se to naučí, nikoho nebude zajímat, odkdy na ten nočník chodí.
Tabulkové matky jsou možná ještě horší než tabulkoví doktoři ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec to nehroť. Dobře jsi udělala, nech nočník ve skříni, malýmu pleny a na chvíli se na to úplně vybodni. Až se trochu uklidníš, tak dej nočník na místo, aby malej věděl, kde je a mohl si ho kdykoliv vzít, ale aby nebyl na očích. Já ho měla v obýváku pod stolkem. Každej den jsem se malýho ptala, jestli chce na nočník. Vždycky řekl, že ne, já jsme mu na to řekla, že to nevadí, že má čas. Až jednou přišel, řekl si o sundání pleny, vytáhl nočník zpod stolku a od té doby byl bez plen (touhle dobou je to zrovna rok
). Přišel s tím sám, a to je ideální. Hlavně nestresuj sebe ani malýho, to tomu víc uškodíš, než pomůžeš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť má ještě minimálně rok času
Švagrové synek má teď 2 a 1/4 roku a bojovali s tím celé léto na chalupě a taky nic. Prostě až to přijde, tak to bude ráz na ráz. Být tebou, tak dám pár týdnů pokoj a pak zkusím třeba den, když nic, tak ještě počkat a takhle to zkoušet třeba každý měsíc než jednou přijde nějaký dílčí úspěch a od něj zkusit odvíjet další…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím, že do tý fáze ještě nedospěl a zbytečně by ses nervovala. A co měsíc, klidně půl roku bych mu dala pauzu. Co blbneš, že ho nevezmou do školky - chceš ho tam dát ve dvou letech? A do tří má ještě celý rok, tudíž času dost. Když je dítě zralé, tak se prý odplenkuje i do 14 dnů.
Já jsem se na nějaký předčasný vysazování prostě vy… rovnou, nervy mám jen jedny a Míša je dodnes tak napůl - třeba na spaní a někdy na výlet má plínu. Ho nebudu dvacetkrát převlíkat třeba u doktora, by mě jeblo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
máš jednoho, co mám říkat já, koberec durch, podlaha jedna louže, zatímco jeden čůrá, druhý v tom dupe, sedne si do toho atd. na nočníku sedí, občas se tam vyčůrají, ale bez plen to zatím nejde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit