Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ninuna Snad aspoň trochu pomůže, držím palce, ať už jsou zuby pořádku! ![]()
@Pavelkowa Tak s tímto tedy absolutně nesouhlasím. Životnost implantátu záleží na mnoha faktorech, tím nejklíčovějším je hygiena (implantát je mnohem citlivější na špantou hygienu než vlastní zub). Pokud se to dobře udělá a pacient se o to dobře stará, vydrží několik desítek let, byť estetika už třeba nejí taková jako když byl nový. Právě proto, že je paní mladá, tak by mladá jít do implantátů a ne si nechat zbytečně brousit okolní zuby na můstek. Nehledě na to, že ztracenou sedmičku jinak než implantátem nenahradí…
@bloesty
Já si právě myslím totéž. Bylo mi to řečeno i zubařem, který ty implantáty sám nedělá, takže by měl větší výnos z můstku, který mi ale určitě nedoporučuje.
Řeším podobne potíže. Jsem po 3 těhotenství a kojím. S prvními 2 dětmi se mi zuby jakz takz držely, teď se třetím je to děs. Úroveň ustni hygieny mam takovou, že už snad ani vyšší být nemůže, přesto se mi vytvořily pod starými plombami 2 kazy. Zubařka mi je opravila a do týdne se mi z tech nove opravenych zubů začala odstipavat sklovina (a nejsou to zrovna male kousky). Desim se toho, že nic jiného než korunku už s nimi asi nevymyslí. K tomu se mi začala hrozne ničit sklovina i na předních zubech-když se na ně podivam do zrcadla, chce se mi až brečet - po celych zubech v ni mam hluboke praskliny a je vidět, že se začínají nahoře pomalu ale jistě ulamovat. Do doby, než jsem otěhotněla potřetí, jsem je mela naprosto zdrave. Takže ať mi nikdo neříká, že těhotenství a kojení na zuby žádný vliv nemá a vše je pouze o hygieně.
@bloesty píše:
@Pavelkowa Tak s tímto tedy absolutně nesouhlasím. Životnost implantátu záleží na mnoha faktorech, tím nejklíčovějším je hygiena (implantát je mnohem citlivější na špantou hygienu než vlastní zub). Pokud se to dobře udělá a pacient se o to dobře stará, vydrží několik desítek let, byť estetika už třeba nejí taková jako když byl nový. Právě proto, že je paní mladá, tak by mladá jít do implantátů a ne si nechat zbytečně brousit okolní zuby na můstek. Nehledě na to, že ztracenou sedmičku jinak než implantátem nenahradí…
Jo, tak mi ukaž někoho, komu vydržel implantát několik desítek let.
![]()
@Pavelkowa Mám takových lidí v kartotéce mnoho. Ale dělej si co chceš, klidně si nech zuby ohoblovat na můstky nebo udělat vyndavací, když ti to přijde lepší…