Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ukecana15 píše:
@Natálka26 otec dítěte utekl a pul roku nevim co sním je a ani ho tam psát nechci
Když ho neuvedeš, nebudeš od něj moct dostávat alimenty - přece nebude „na útěku“ navždycky a třeba by se ti v budoucnu penízky hodily.
Příspěvek upraven 28.06.17 v 11:42
@Ukecana15 píše:
@Natálka26 otec dítěte utekl a pul roku nevim co sním je a ani ho tam psát nechci
Tohle si koukej zařídit, někde se poradit já nevím jak tohle funguje, ale minimálně bude muset platit na dite. A tohle hrdinsky já ho tam psát nechci si budeš moct dovolit za 20 let az budeš mít praxi a dobrý peníze. Jinak teda nechat se živit maminkou a tatinkem to je moc hezky… A panáček vyjde úplně v klidu a bez problémů. Super!!!
Podat žalobu o určení otcovství. Testy (pokud to tedy dobrovolně neuzná) platí ten, kdo spor prohraje. Tečka. Vyživovací povinnost mají oba rodiče, nebo prarodiče dítěte.
Myslím že by jsi měla mít nárok i na alimenty na sebe do dvou let dítěte pokud bude otec rl ![]()
@Apaji píše:
Podat žalobu o určení otcovství. Testy (pokud to tedy dobrovolně neuzná) platí ten, kdo spor prohraje. Tečka. Vyživovací povinnost mají oba rodiče, nebo prarodiče dítěte.
Přesně tak, pokud znáš jeho jméno a aspoň datum narození.
@ka2ka píše:
Myslím že by jsi měla mít nárok i na alimenty na sebe do dvou let dítěte pokud bude otec rl
Ano výživné na neprovdanou matku dítěte je do dvou let věku dítěte. K tomu se má podílet na úhradě pořízení výbavy a nákladů na slehnutí (porod - divně řečené, ale tak je to formulované). Takže má cálovat polovinu za kočárek, za postýlku, za oblečení (jak pro dítě, tak pro těhotnou), za těhotenské vitamíny, za předporodní kurzy…I když se pořídí postýlka bazarová, tak nová matrace něco stojí, že. Kde je vybavení do postýlky (deka, povlečení, prostěradla, látkové pleny pod hlavičku) a do kočárku. Co takový fusak a případně šátek či nosítko na nošení dítěte…Schovávat účtenky a panáčkovi to vyúčtovat. Hrdost si zakladatelka nemůže dovolit.
Koukej ho tam napsat. Je to jednou otec, měl by se starat. Jestli je stejně starý jak Ty, tak je to ještě dítě, ucho, co neví o životě vůbec nic a Ty taky ne. Mám známé, jemu bylo 16 a jí 15, když se jim narodila dvojčata. Zvládli to spolu a dnes jsou děti dávno dospělé a oni si ve 40 dělají co chtějí
Jenže tam se k tomu rázně postavili i jejich rodiče a všichni společně to dali. Takže si promluvit i s rodiči toho kluka, přeci jen je to jejich vnouče. A za 10 let může ten kluk dospět, mít dobrou práci, starat se a platit pěkné alimenty. Samozřejmě nemusí, ale třeba ano.
Jak už radí výš, najdi otce a uveď ho do RL (pokud ho vůbec znáš), aspoň budeš dostávat alimenty. A vzhledem k tomu, že o dítě se bude starat tvoje máti, tak si hledej přes léto brigádu, aspoň si našetříš něco do budoucna, budeš to potřebovat.
@Liliana08 píše:
Jak už radí výš, najdi otce a uveď ho do RL (pokud ho vůbec znáš), aspoň budeš dostávat alimenty. A vzhledem k tomu, že o dítě se bude starat tvoje máti, tak si hledej přes léto brigádu, aspoň si našetříš něco do budoucna, budeš to potřebovat.
Termín má 27.7. ty si fakt myslíš, že zvládne těsně před a po porodu pracovat? Už vidím, jak se o ní na trhu práce perou…
Zakldatelko, otce uveď, jste tak mladí a nevíš, co bude za pár let…školu určitě dodelej, bez ní budeš mít problém najít práci a uživit vás…
@Liliana08 píše:
Brigádu? Když má termín na konci července? Ač si teda pěkně zavařila, co by jako na tý brigádě, holka co nic neumí a je těsně před porodem, dělala? A šestinedělku hnát do práce? Ty si taky dobrej otrokář ![]()
Minule jsi psala, že otci je 20 a vydělává (a že miminko chce, ale kdeže ty lednové sněhy jsou, že…), tak bych ho pěkně přitáhla aspoň k finanční zodpovědnosti. Nebuď hloupá a nenechávej všechnu zátěž na svých rodičích.
Já bych ho naopak neudávala. Jako mladá jsem taky otěhotnela, biologický otec syna už skoro 3 roky neviděl, nezajímá se,.. ale ví, že je na světě, kde bydlíme i má mé číslo. Teď jsem čerstvě vdaná a syn už má v rl manžela, po kterém už má i příjmení. Jsem tak šťastná, ze jsem ho tenkrát neuvedla. Mám úplnou rodinu a nemusím se s nikým dohadovat o péči o syna. Sice začátky byly hodně náročné, také jsem s malým bydlela u rodičů, maminka mi se vším pomohla, koupila vše pro malého, ale udělala bych to tak znovu. Hodně štěstí tobě i miminku ![]()
Jinak teda zakladatelko, proč na mateřskou nastupuje tvoje maminka? Bude to tvoje dítě, měla by ses starat ty. Dobrovolně se ochudit o péči o vlastní novorozeňátko a měsíční miminko nechat na starost mámě? To bych teda neudělala, vzpomínky na toto období je to nejhezčí v mým životě a ty se oto dobrovolně ochudíš. Učňák nebo nějakou střední zvládneš i dálkově. A kojit nechceš?
@Ukecana15 píše:
Neblázni a hrdost stranou. Pokud bys nesla a unesla veškerou zátěž kolem dítěte (včetně finanční) sama, tak v pořádku. Ale místo otce dítěte přesouváš tu zodpovědnost na své rodiče. Ještě to zvaž. Proč by on měl být v klidu. Zaslouží si to?
Každopádně doporučuji, abyste s veškerými papíry zašly s maminkou na pracák - tam vám poradí nejkompetentněji. Tady dostaneš od mnoha akorát jedovatou čočku.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
v tom případě vůbec nechápu proč končíš školu… a být tebou tak najdu toho chlapa s kterým sis to upíchla, protože nejen kvůli peněz, ale dítě potřebuje tátu pokud je to aspoň trochu možné