Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nedovedu si představit, že bych 2 dětem život dala a třetímu ne jen z důvodu, že přišlo později, než ty předchozí.
Nevím, proč bys to dítě měla nutně přesouvat na druhou kolej? Co maj říkat maminky vícerčat, myslíš, že je jedno dítě pro ně přednější než druhé, třetí.
To moc nechápu, na co se vlastně ptáš.
Vždyť už máš 2 děti, tos to první taky odsunula? ![]()
Karleon píše:
Nedovedu si představit, že bych 2 dětem život dala a třetímu ne jen z důvodu, že přišlo později, než ty předchozí.
Nebo přišlo moc brzy po tom druhém.
![]()
Zbavit se jednoho dítěte jenom proto, aby náhodou jiné nemuselo v něčem trošku ustoupit. ![]()
Mrkni do diskuse skoro dvojcata. Vetsina ma tedy jen 2 kratce po sobe, ale kdyz budes chtit tak to urcite zvladnete!
Anonymní píše:
Ahojky holky, chtěla bych znát Váš názor. Jsem nyní na MD s 3,5 letou dcerou a 10 měs. synem. Asi před 3 dny jsem pojala podezření, že jsem těhotná. Nikomu jsem o tom zatím neřekla, nemám to ani potvrzené testem. Je to zatím hodně čerstvé dle kalkulačky bych byla 3tt+3 dny. Vím, že je to krátká doba na dělání nějakých závěrů, ale přeci jen už jsem byla 2× těhotná tak vím jak mé tělo se při počínajícím stádiu těhotenství chová. Vše je stejné jako v předchodích dvou těhu. Je mi na zvracení, trpím plynatostí, jako by hejkám, nevím jak popsat, včera jsem špinila ( to i u dcery při nidaci 7dpo a u syna 6 dpo, ( nyní vychází včerejšek 10 dní po styku, kdy byla ovulace nevím, nehlídám si to.) U syna jsem si při snažení měřila TB a ovu byla 17 a 19 DC ( povedlo se na druhou ovu )
Koukám, že jsem se dostala úplě jinak než jsem chtěla, původní záměr byl, zeptat se na váš názor zda si dítě nechat nebo jít na potrat. Já osobně na potrat jít nechci, ale přeci jen mám doma 10 měs dítě, které mě potřebuje stejně tak bude potřebovat na roce a půl, nedovedu si představit, že bych tak malé dítě měla přesunout na druhou kolej
děkuji předem za Vaše názory.
Ahoj,
vím, jak Ti je před nedávnem, jsem řešila podobný problém, ale těhu nejsem. Symptomy stejný jako při těhu, ale je to spíše chřipka. Zašla jsem k doktorovi a těhotná nejsem, miminko bych si nechala, já osobně, mám dvě dcery 33 měsíců a 9 měsíců. Byl by to záhul, ale sladilo by se to určitě. Od doktora jsem odcházela tak půl na půl, půl zklamaná a napůl ráda, že to nebudu muset řešit. Tak přeji, ať se rozhodneš tak, aby si toho v budoucnu nemusela nikdy litovat. Zdravý život je zdravý život. Ale to je na tobě
Ono to odsunutí zas tak horké nebude, když už máš dvě, tak si tou dobou už (snad) vyhrají i spolu ![]()
Já se třeba po porodu půl roku bála si s miminem jakkoliv hrát, aby starší nezáviděl… Takže jsme vešlerý „mucliky pucliky“ dělali jen když si staršího vzala babička na procházku a mladší zrovna nespal
Teď už taky vím že to byla chyba, dalo se muclikovat s oběmi, aniž by se jedno či druhé odstrkovalo
Třetího se už tolik bát nebudu.
ono se dá všechno zvládnout když se chce. já bych osobně na potrat z takového důvodu nešla…
tak já otěhotněla, když bylo dvojčatům 9 měsíců a o potratu jsem neuvažovala ani chvilku…naopak jsem se bála, že mi doktor nedovolí donosit kvůli císaři…ale dovolil, naopak měl radost, že si mimčo chci nechat a fakt se nebojím, že bych dvojčata odsunula na druhou kolej
naopak mi říkala kámoška, co má tak brzo děti po sobě, že si spolu dobře vyhrajou a nemusí pro ně vymejšlet různý aktivit, že je zabaví stejná aktivita, mají k sobě blíž…já se na to těšim
![]()
dvojmatka píše:
tak já otěhotněla, když bylo dvojčatům 9 měsíců a o potratu jsem neuvažovala ani chvilku…naopak jsem se bála, že mi doktor nedovolí donosit kvůli císaři…ale dovolil, naopak měl radost, že si mimčo chci nechat a fakt se nebojím, že bych dvojčata odsunula na druhou kolejnaopak mi říkala kámoška, co má tak brzo děti po sobě, že si spolu dobře vyhrajou a nemusí pro ně vymejšlet různý aktivit, že je zabaví stejná aktivita, mají k sobě blíž…já se na to těšim
![]()
Jo jo, je to tak. Já mám mezi dětmi celkem velké rozdíly, což je na jednu stranu výhoda, protože mi třeba ta starší docela pomůže. Ale zase nemůžu moc počítat s tím, že s námi bude 17 letej kluk dělat kolo kolo mlýnský a ještě se u toho bavit.
Se tretim je to daleko jednodussi!!! Je to uplne neco jinyho, nez s druhym, kdy mas prvniho porad za zadkem. Takhle uz jsou na novyho vetrelce dva ![]()
Navic: cim je dite mensi, tim je mensi i riziko nejaky velky rivality a problemu. Rok a pul stary dite to prijme vetsinou jako fakt. Horsi to muze byt u starsich, kdy to tem makovickam brzo dojde. Takze idealni rozdil fakt nenajdes, kazdy vek ma neco.
Neboj! ![]()
Já mám děti 22 měsíců od sebe a neříkám, že to bylo vždycky lehké, ale rozhodně se to zvládnout dá
.
A proč bys starší děti měla odsunout na druhou kolej? Myslím, že tím, jak bude to, které má teď 10 měsíců, pořád ještě dost malé, tak ho ani na druhou kolej nebudeš moct odsunout
. Spousta věcí se dá dělat s oběma dětma najednou, batole bude třeba rádo „pomáhat“ s miminkem a když ta situace nastane, tak si člověk vždycky nějak poradí. Je jasné, že na starší děti bude toho času o něco míň, ale o druhé koleji bych hned nemluvila
, a jak už psaly holky přede mnou, první dvě děti se už ledačíms zabaví samy, spolu.
A jinak ted´napíšu něco, co se možná někomu nebude moc líbit, ale já jsem se svými dětmi nikdy neřešila, kdy a kolik budou mít sourozenců. A nikdy nebyl žádnej problém.
děti jsou obrovskej dar tam shora a mít sourozence je super…manžel je jedináček aproto je rád, že naši děti nebudou ![]()
přeju, ať se rozhodneš správně ![]()
Ahojky holky, chtěla bych znát Váš názor. Jsem nyní na MD s 3,5 letou dcerou a 10 měs. synem. Asi před 3 dny jsem pojala podezření, že jsem těhotná. Nikomu jsem o tom zatím neřekla, nemám to ani potvrzené testem. Je to zatím hodně čerstvé dle kalkulačky bych byla 3tt+3 dny. Vím, že je to krátká doba na dělání nějakých závěrů, ale přeci jen už jsem byla 2× těhotná tak vím jak mé tělo se při počínajícím stádiu těhotenství chová. Vše je stejné jako v předchodích dvou těhu. Je mi na zvracení, trpím plynatostí, jako by hejkám, nevím jak popsat, včera jsem špinila ( to i u dcery při nidaci 7dpo a u syna 6 dpo, ( nyní vychází včerejšek 10 dní po styku, kdy byla ovulace nevím, nehlídám si to.) U syna jsem si při snažení měřila TB a ovu byla 17 a 19 DC ( povedlo se na druhou ovu )
Koukám, že jsem se dostala úplě jinak než jsem chtěla, původní záměr byl, zeptat se na váš názor zda si dítě nechat nebo jít na potrat. Já osobně na potrat jít nechci, ale přeci jen mám doma 10 měs dítě, které mě potřebuje stejně tak bude potřebovat na roce a půl, nedovedu si představit, že bych tak malé dítě měla přesunout na druhou kolej
děkuji předem za Vaše názory.