Nezvládám chodit do práce

Anonymní
6.3.14 18:27

nezvládám chodit do práce

Už to nedávám, jsem uplně vyčerpaná z práce. Dělám fyzicky náročnou práci, mám sice jen ranní doma jsem s dětma o půl čtvrté a začíná další kolotoč, uklid a děti a najednou je večer a mám pocit, že jsem si ani těch dětí neužila, chtěla bych zase zpátky mateřskou, je to hrůza. Mám školkové děti, manžel chodí domů až večer kdy děti už spí a já kolikrát taky a to chodím spát už v 8 protože ráno vstávám v pět. Nezvládám nestíhám, a neteším se do práce máte to taky tak :nevim: Jo a až začne škola to bude teprve hukot.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30420
6.3.14 18:31

Ale takhle to chodí ve spoustě rodin :nevim: já dělám 12ky, mám fyzicky a psychicky náročnou práci, s chlapem (ten zase dělá kolotoč) se kolikrát střídáme ve dveřích auta nebo bytu, malou kolikrát nevidím 3 dny… bohužel no :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
6.3.14 18:35

Takhle funguje zhruba 80% rodin a věřím, že spousta z nich je na tom mnohem hůře, být doma v půl čtvrté je poměrně luxus v dnešní době ;) ono až děti trošku odrostou a budou samostatnější, tak to bude určitě lepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
6.3.14 18:35

Já bych to tak neprožívala ;) Všechny máme dvě, tři děti /i víc/ a zvládne to každá. Tak se vyprdni přes týden na úklid a odpoledne věnuj dětem. Pokud děláš na ranní, máš víkendy volné. Tak si každou sobotu vyhraď na úklid a neděli zase věnuj rodině. Máme to tak každá. Kdyby se každá hroutila, jsme národ zhroucených žen :mrgreen: A mateřská? Nikdy! Větší nudu, než mateřskou neznám :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
6.3.14 18:36

No, já teď práci teprv hledám, ale pamatuju si, jak jsem nastoupila po první mateřský, odjela jsem do německa přebírat projekt a pak dělala 2měsíce 12ky od pondělka do soboty takže jen neděle volno. Ono si to sedne zvykneš si na to tempo. Neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
6.3.14 18:39
@Anonymní píše:
Už to nedávám, jsem uplně vyčerpaná z práce. Dělám fyzicky náročnou práci, mám sice jen ranní doma jsem s dětma o půl čtvrté a začíná další kolotoč, uklid a děti a najednou je večer a mám pocit, že jsem si ani těch dětí neužila, chtěla bych zase zpátky mateřskou, je to hrůza. Mám školkové děti, manžel chodí domů až večer kdy děti už spí a já kolikrát taky a to chodím spát už v 8 protože ráno vstávám v pět. Nezvládám nestíhám, a neteším se do práce máte to taky tak :nevim: Jo a až začne škola to bude teprve hukot.

Jak dlouho chodíš do práce? Já jsem se ze začátku taky tak cítila. Bylo to strašný, byla jsem jak tělo bez duše a pořád vzpomínala na mateřskou. A to jsem měla a mám doted poloviční úvazek s možností pracovat z domu :lol:
Jen chci říct, že ti rozumím :hug: neboj, ono to přejde, ale musíš tomu dát čas a poprat se s tím.
Mě pomohlo vyplakat se u maminky a pak časem se to spravilo. Ale stejně se už těším na další mateřskou a prácu nechcu ani vidět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21627
6.3.14 18:41

Chodi domu v pul 4, tak si pískám. Přicházím kolem 5. S dcerou děláme úkoly, mladší si hraje. Pak cvicime logopedii a cviky na držení těla pomalu ženu děti do postele. Úklid neřeším, uklizi a zehli mi jedna úžasná paní. :) Víkendy věnují rodině a relaxaci. Proste to tak je a je to jen o stanoveni priorit a organizaci práce. Na materskiu bych zpátky nesla ani náhodou, stejně jsem z ni utekla když bylo synovi 8 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
6.3.14 18:44

Ty kráso :-O obdivuju vás všechny, kdo makáte na plnej hned po RD. Já dám tak maximálně půlúvazek - se kvůli práci neposeu, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1245
6.3.14 18:45

Taky moc dobře znám, furt a furt, zpočátku se mi z toho chtělo pomalu brečet, v půl pátý auf, prace, posbírat děti, nakoupit, úlohy atd..do toho 3× v týdnu kroužky :jazyk:. No tak jsem řekla a dost, holt občas není vařeno, občas není umyté nádobí, no a co. Dám si kafe, s dětmi si zahraju hru a bordel neuteče. Prostě udržuji relativní pořádek, ale žádný precizní grunty. A jelikož mám skvělýho chlapa, tak kolikrát o víkendu mám uvařeno i uklizeno a když dorazím takhle o víkendu z práce můžu se věnovat jen jim :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
6.3.14 18:46

@Gina108 :mrgreen: :mrgreen: každej to má jiný. Někdo na mateřské nemůže vydržet a do práce spěchá. Někdo si ji užívá a nechce se mu do práce zpátky.
Někdo do práce musí, protože nemá peníze.

Naštěstí my to máme tak, že manželovi stačí když jsem na půl uvazek a pokoupím jídlo, drogerku a oblečení a boty pro sebe i děti. On zbytek táhne sám. Takže já si pískám a taky si říkám, že makat budu do 70 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
6.3.14 18:48

zakladatelko

Já jsem hnedka po mateřské začala pracovat v pekárně, dělala jsem jen noční od 1.00 do 9.30 hod.Bylo to hrozné, přes den jsem nebyla schopná ničeho a o víkendech jsem dospávala..První měsíc byl nejhorší, po 3-4 měsících jsem si jakž takž zvykla..
Neboj, to zvládneš. Musíš si zvyknout.. :kytka: :hug:

• Citovat
  • Upravit
1245
6.3.14 18:51

Já z ní dobrovolně utekla když byli malýmu 2,.přišlo mi ze už bych další rok doma nepřežila - byla jsem doma 6 let. Teď si říkám, že bych takovou blbost neudělala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.3.14 18:57
@Anonymní Mám velice fyzicky náročnou práci, vstávám denně ve 4,chodím spát kolem 21 hod nejdřív, dělám klidně i 7 dní v tahu, víkendy, svátky, to je jedno, mám taky víc dětí, plno povinností, do toho běhám, cvičím, chlap je stále pryč,,vše je na mě a -nestěžuju si.
Všechno jde, i drbat k tomu všemu na miminu, jen si to chce zorganizovat čas ;)
@Anonymní
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.3.14 18:57

Já bych tohle nedala. Doufám, že manžel bude vydělávat natolik, abych mohla pracovat na půlúvazek a zbytek se starat o domácnost. Nebo mít aspon paní na úklid.

Jako taky nechci být na mateřské extrémně dlouho. Ted mám obě děti ve školce a podnikám a stejně toho nestíhám tolik co bych ráda, syn je ještě malej, kdž se vrátíme domů, tak se to zlobení jejich celkem koncentruje a nenechaj mě ani pořádně uvařit večeři. Taky jsou často nemocní. Takže zatím jsem taková záložní jednotka. časem bych ráda na půlúvazek, až se někde uhnízdíme.

záleží jak moc tu práci potřebuješ, jestli to utáhnete s ůlúvazkem, jestli je vůbec šance ho ve vašem regionu získat…pokud ne, asi nezbývá než vydžet a doufat, že se to zlepší, nebo poddá, nebo se naskytnou jiné možnosti ;-)

a popřemýšlela bych nad výpomocí v domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
6.3.14 18:58

Taky dělám na plný úvazek už skoro rok a mám dvě školkové děti. Děsím se září až začne staršímu škola a úkoly. Přijdem domů chvilku před pátou. Sice nejsem fyzicky z práce vyčerpaná, ale zase hodně psychicky (šéfová je trochu magor). Práce mě baví, ale mám špatný pocit, že jsem s dětma málo. Ale chodit musím, jinak to neutáhnem. Mně by stačilo dělat na 6 hodin denně, to by bylo super být ve tři doma. to by sedaly zvládnout kroužky i úkoly. No ale najít takovou práci v blízkosti domova je trochu utopie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová