Nezvládám chodit do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25186
23.8.17 21:44

A chlap vás uživí? Pokud ano, šla bych někam, kde nestrávím tolik času za méně peněz.
Mě to čeká za rok. Dělala jsem 4 roky v kanceláři. Nic světabornýho, žádný jméno tam nemám, ale práce byla dobrá. Místo mi jakože drží. Budu dělat všechno proto, abych se vrátila zase do kanclu na 6, max. 7 hodin. Pokud to nepůjde (jsou s tím dost problémy), tak půjdu k pásu nebo do skladu nebo někam. Máme tři děti, nechci být ta, co je dává první do školky (družiny) a poslední vyzvedává. Můj chlap taky dojíždí, s tímhle mi pomůže minimálně. Čas s dětmi je priorita, ale doma být nemůžu, takže nějaký kompromis.
Ale děsím se toho všeho, to ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
23.8.17 21:48

A co bude za dva az tri roky jine? Dite bude v prvni tride, bude potrebovat pomoc ve skole, vozit na krouzky. Aby to opet nebyl souboj klapani do pocitace versus cas pro dite. Dite te bude potrebovat jeste pomerne dlouho. U tebe mne prijde spatne to 2,5 hod na cestu, to je hrozne moc, tento cas pak pro rodinu chybi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.8.17 21:49

Hledejte jinou práci, teď je ideální příležitost a HR už se pomalu vrací z dovolené.
Respektive můžete si zkusit domluvit menší úvazek u současného zaměstnavatele, ale vzhledem k dlouhému dojíždění je imho lepší prostě hledat něco blíž domova a s objemem práce, který zvládnete v pracovní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
23.8.17 21:55
@Anonymní píše:
Nějak to na mě padlo. Mám už přes rok dobře placenou, ale náročnou práci na plný úvazek, dojíždím do kanceláře, cesta tam i zpět vyjde na dvě a půl hodiny. Máme skoro čtyřletou holku. Už týdny to děláme tak, že si mezi dveřmi předáme dítě a muž odjíždí do práce. Vrací se kolem půlnoci. A já už to prostě nedávám.. Ráno brzy vstávám, dítěti vše nachystám, dám pusu ještě ve spánku a jedu. Často (ne vždy) když odpoledne přijedu, musím ještě tak na slabou hodinku k pc. Dcerka chce jít na hřiště, trčíme doma a maminka klape… pak přece jen jdem.
Shrnu to - nebaví mě takový život, nevídám se s mužem, dcerku odsunuju, nemám čas na sebe, domácnost, bolí mě záda, oči..potřebovala bych cvičit, ale večer se nemůžu hnout z domu.
O co jde, ráda bych poznala vaše zkušenosti - mám to vzdát, jít k jednodušší práci, na půlku platu a dát rodinu dohromady? Nebo vytrvat - kousnout se, za dva tři roky bude líp a práce zůstane. Jen bych ještě dodala, že profese mě baví, naplňuje, chci ji dělat dál, ale je časově náročná, zabírá hodně času a energie. Menší úvazek tu není možný.
Prosím o anonym, je to pro mě citlivé.. když to nepůjde, prosím smažte.
Zakladatelka Z.

Jak to bude v září? Dítě ve školce? Chlap dělá na směny a má pořád jen odpolední?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.17 21:55

Ano, uživili bychom se. Žádné velké spoření by asi nebylo, teď docela odkládáme a je to fajn.
Ta práce je fakt dobrá, jen prostě nejde zvládat obojí, mele se to ve mně. Mé svobodné já říká Vydrž, maminka ve mně zase Polev trochu…
zakladatelka Z.

• Citovat
  • Upravit
1990
23.8.17 21:57

Ver mi, ze ta prace za to nestoji..co z toho zivota mas? Chlapa nevidis, dite si poradne neuzijes, ty sama nemas cas pro sebe..tohle by ma fakt nebavilo, jak uz bylo receno, dite je male jenom jednou a chce mit usmevavou mamu, ktera se mu bude venovat ;) chapu, ze mas svoji praci rada, coby za to jiny dali, ale mas urcite krasnou rodinu a zena ji ma drzet pohromade..mozna by jsi to mela probrat s chlapem a najit nejlepsi moznost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.8.17 21:57
@Anonymní píše:
Ano, uživili bychom se. Žádné velké spoření by asi nebylo, teď docela odkládáme a je to fajn.
Ta práce je fakt dobrá, jen prostě nejde zvládat obojí, mele se to ve mně. Mé svobodné já říká Vydrž, maminka ve mně zase Polev trochu…
zakladatelka Z.

a co na to říká vaše pleť? Vlasy? Sexuální život? Radost ze života? Nebo už máte i nějaké větší zdravotní problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.8.17 21:59

Jinak pokud jste zdatná a schopná, tak se zkuste postavit na vlastní nohy a podnikat - minimálně ze začátku z domova. Stejně tak na začátku nebudete mít přehršel zakázek. No a pak se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9032
23.8.17 22:00

Já za sebe, bych šla jinam. Nedojížděla bych takovou dálku a tolik nepracovala. Mám děti 6,5 a 3,5 roku. Můj táta byl hodně pracovně vytížený, když mi bylo 9 let přišla revoluce a začala pracovat ještě víc, protože stavěl další barák…myslím, že jeho čas strávený s náma se ségrou, nám chybí už na vždy…nedá se to vrátit. Mám nějak málo vzpomínek s ním :? Asi by si to nikdy nepřiznal, kdyby nepřišla vnoučata…hlavně moje děti, ty miluje chorobně. Věnuje se jim na 150% a přiznává, že nás ošidil.
Já jsem si kvůli tomu prodloužila rodičák do 4 let…příští rok
budu hledat práci na 6 hodin. Nelpím už na práci v kanceláři…z toho jsem vyrostla. Jsem nemocná a stres z práce mě pak ještě víc dodělává… I přesto že vím, že ve svém oboru jsem dobrá. Rodina je pro mě na prvním místě. Manžel vydělává na naše potřeby slušně a tak chceme žít v klidu. Asi do dnešní doby nepatřím, ale vadí mi ta dnešní honba za vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21406
23.8.17 22:01

Tohle budu resit za dva a pul roku taky. Bud dlouhe dojizdeni, nebo pracak, ktery mi bude asi stejne vnucovat to dlouhe dojizdeni… pokud mas mozňost najit si jinou praci bliz - jakoukoliv, mas to jeste dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.17 22:03

Muž má práci na ranní a večerní směny. Přes prázdniny mu vyšli vstříc a má jen večerní, tak se můžeme doma střídat.
Od záři bude školka a zase střídání - jeden týden takto blbě, druhý bude odpoledne doma muž i já… no moc se to nevylepší.
Zakladatelka Z.

• Citovat
  • Upravit
69013
23.8.17 22:03

Ne, tohle bych asi nedala, pokud bych nebyla v situaci, že ty peníze životně nutně potřebuju. Nemůžu říct, že bych narozením dítěte totálně pohřbila touhu děla „kariéru“, ale hodně se mi změnily priority. Po návratu do práce jsem se z dřív vzděláním, praxí i výdělkem rovnocenné partnerky dobrovolně přepnula do role pracující mámy. Změnila jsem trochu obor (bývalý by vyžadoval končit denně hodinu po zavíračce školky a každodenně řešit vyzvedávání někým cizím), lehce zkrátila úvazek a holt aspoň na těch prvních pár let bude „kariéra trpět“ na úkor toho, že budu moct dítě v pohodě vyzvedávat ze školky, chodit s ním na zmrzku, na hřiště, na výlety… prostě v tomhle úžasném věku (teď je předškolačka) ji nevídám jen na hoďku před spaním a užíváme si jedna druhou. Mám velké štěstí v podobě muže, co nás uživí, a můžu si to dovolit. Říkám si, že za pár let už mě tolik vyžadovat nebude a za dalších pár ještě méně, tak třeba zas tu „kariéru rozjedu“. Ale to jsem já, věřím, že někdo to zas vnímá o dost jinak. Z tebe ale cítím, že ti to nevyhovuje, že cítíš, že byses mnohem radši dítěti věnovala víc. V tom případě souhlas s ostatníma - pokud tě to mrzí už teď, zachovej se tak, abys jednou nelitovala, protože tenhle nádherný čas už se nikdy nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
23.8.17 22:04

Já bych se vzdala velkého platu ve prospěch času s dítětem a rodinou. Práce ti neuteče, ale dětství tvého dítěte ano. Pro mě by to byla jasná volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.17 22:07
@Ou píše:
a co na to říká vaše pleť? Vlasy? Sexuální život? Radost ze života? Nebo už máte i nějaké větší zdravotní problémy?

To jste asi na to kápla.. všechno z toho je blbě. Ne, vlasy jsou dobrý :-) Ale vážně, to je totiž asi to, co mě vyburcovalo sem napsat… naprostá nespokojenost se stávajícím stavem.
Zakladatelka Z.

• Citovat
  • Upravit
1990
23.8.17 22:08

@Adrasteia Taky si myslim, ze tady neni co resit..pokud nehrozi existencni problemy, vzdy he na prvnim miste dite a rodina…jinak jsem si ji nemusela zakladat a venovat se kariere :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová