Nezvládám chodit do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56304
23.8.17 22:10
@Anonymní píše:
To jste asi na to kápla.. všechno z toho je blbě. Ne, vlasy jsou dobrý :-) Ale vážně, to je totiž asi to, co mě vyburcovalo sem napsat… naprostá nespokojenost se stávajícím stavem.
Zakladatelka Z.

v tom případě asi není co řešit.. pokud nejde zkrátit úvazek, tak bych se poohledla po něčem jiném, kor když váš netíží finance. Děti rostou hrozně rychle a škoda nechat si to proklouznout mezi prsty. To už se totiž nedožene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
23.8.17 22:17

Znami kolem mne, kteri na tom byli podobne, postupem casu dosli k tomu, ze takto zit nechteji a nasli si praci blize k domovu. Shoduji se, ze i kdyz maji i o 2/3 nizsi plat, nemenili by.

Sama odmitam nabidky na jeste lepsi misto, nez mam, protoze odmitam stravit tolik casu na ceste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.17 22:23

Děkuji všem za odpovědi. Jsou dost jednoznačné… jdu spát (jak jsem psala - bolí záda, oči…a mám o čem přemýšlet)
Dobrou noc
zakladatelka Z.

• Citovat
  • Upravit
2323
23.8.17 22:24

Za me - nevyměnila bych své dite za jakoukoli práci a jakékoli peníze…cas strávený s nim je mi prednejsi. Peníze a kariéru mužu dělat az mi dite/deti vyrostou a nebudou potřebovat a hlavně chtít semnou trávit cas…
Na práci mame ještě moře času, deti jsou malé jen jednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
23.8.17 22:25

A nemůžete se přestěhovat? Já znám pár lidí co lpí na domku (byt nestačí, potřebují zahradu na které dřou místo výletů a dětmi) a stěžují si jak nestíhají a jak jsou upracovaní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
23.8.17 22:48
@Anonymní píše:
Nějak to na mě padlo. Mám už přes rok dobře placenou, ale náročnou práci na plný úvazek, dojíždím do kanceláře, cesta tam i zpět vyjde na dvě a půl hodiny. Máme skoro čtyřletou holku. Už týdny to děláme tak, že si mezi dveřmi předáme dítě a muž odjíždí do práce. Vrací se kolem půlnoci. A já už to prostě nedávám.. Ráno brzy vstávám, dítěti vše nachystám, dám pusu ještě ve spánku a jedu. Často (ne vždy) když odpoledne přijedu, musím ještě tak na slabou hodinku k pc. Dcerka chce jít na hřiště, trčíme doma a maminka klape… pak přece jen jdem.
Shrnu to - nebaví mě takový život, nevídám se s mužem, dcerku odsunuju, nemám čas na sebe, domácnost, bolí mě záda, oči..potřebovala bych cvičit, ale večer se nemůžu hnout z domu.
O co jde, ráda bych poznala vaše zkušenosti - mám to vzdát, jít k jednodušší práci, na půlku platu a dát rodinu dohromady? Nebo vytrvat - kousnout se, za dva tři roky bude líp a práce zůstane. Jen bych ještě dodala, že profese mě baví, naplňuje, chci ji dělat dál, ale je časově náročná, zabírá hodně času a energie. Menší úvazek tu není možný.
Prosím o anonym, je to pro mě citlivé.. když to nepůjde, prosím smažte.
Zakladatelka Z.

Myslím, že Ti tu všechny poradí, abys šla do méně placené práce a byla s děckem.

Já bych se asi rozhodovala podle možností té práce.

• Co by byla ta méně placená? Bavila by Tě taky, nebo by Tě štvalo, že neděláš to, co Tě baví? Pokud štvalo, velmi bych se rozmýšlela…
  • Jaká by byla možnost se vrátit tam, kde jsi? Pokud bys za pár měsíců zjistila, že Ti to doma leze na mozek a jsi naštvaná a nespokojená - mohla bys jít zpátky? Pokud ano, tak je to samozřejmě snazší; pokud by hrozilo, že zpět původní práci nezískáš, tak bych se toho trochu bála.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
23.8.17 22:52

Ahoj..no :think: to je fakt tezke. Ja jsem v podobne situaci volila jinou praci a to hlavne z duvodu, ze vydelane penize co jsem mela ve sve puvodni praci mi vzhledem k nasi rodinne situaci byly proste v nasi kazdodenni rutince uuuuplne k prdu :mrgreen:..(proste k tomu si je vubec nejak uzit nebyl vzhledem k nasi vytizenisti ani prostor, cas, chut)…a absolutne nelituji..
ALE-mame se i tak financne dobre. Kdybych ted musela hlidat kazdou korunu, zustala bych v puvodnim zamestnani. Nemenila jsem obor ve kterem pracuji, jen jsem sla do „male firmicky“ :roll:.
Kazdopadne ja jsem takhle stastnejsi. ZIJU proste, no :nevim:. Mam ten cas jit cvicit, mam cas jit po praci s detma ven a na krouzeky…jsem vic v klidu.
V puvodni praci jsem denne 2h stravila v aute dojizdenim coz si ted uz nedokazi ani predstavit..to je more zbytecneho casu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.8.17 22:58

Co home office alespon 2 dny v tydnu? Muž zamestnani/úvazek změnit nemůže? Nemusí to být přeci jen žena, co bude ta, co se musí přizpůsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.8.17 22:59

Předpokládám, že není možné, abyste se domluvila na home office, alespoň 2 nebo 1 den v týdnu, alespoň byste ušetřila čas strávený dojížděním? Proberte to s manželem, porozhlédněte se, co trh práce nabízí. Firmy se v dnešní době perou o kvalitní, zodpovědné a šikovné zaměstnance, kteří vydrží loajální. Tady z těch příspěvků se Vám ještě zatočí hlava:D Rozhodnutí je na Vás :) Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.17 23:59

Určitě bych se vzdala dobře placené práce na úkor času s dítětem. :think:. Rodina je přece to nejdůležitější a když je prcek v tomhle věku, je škoda přijít, i dítě připravit, o NEJHEZČÍ ROKY.
I manžela si myslím, že to takhle přestane brzy bavit…
Důležité je si uvědomit, že jsou to prostě jen peníze.. :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
24.8.17 00:02

Chápu tě, já musím v takové práci ještě chvíli vydržet, a to kvůli financím, nevyšli bychom. Jak to půjde, vybodnu se na to, chci se věnovat rodině. Pokud ti nejde o živobytí, vybodni se na to, rodina tě potřebuje víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
24.8.17 10:46

A přestěhovat se do místa tvé práce, to by asi nešlo, co? Strávit 2,5 hodiny denně na cestě bych fakt nechtěla, musíš být unavená i z té cesty. Já jsem před RD měla pracovní dobu do 17 hod a vracet se tam z tohoto důvodu nebudu. Kromě toho, že školka má do 16:30, vyzvedávat i vodit budu muset děti já, tak bych s dětmi nestihla vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
25.8.17 23:53

Já bych taky preferovala rdši míň náročnou práci a mít trochu čas na dítě a muže - pokud bychom tedy neměli výrazné existenční obtíže (jako že bychom bez toho platu nezaplatili hypotéku apod.). Ale práce ještě bude do důchodu habaděj, zatímco dcerka vyroste, ani člověk neví jak. V pubertě už o čas strávený s maminkou moc stát nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.10.18 22:25
@nozu @Radka75
@Radka75 píše:
Taky dělám na plný úvazek už skoro rok a mám dvě školkové děti. Děsím se září až začne staršímu škola a úkoly. Přijdem domů chvilku před pátou. Sice nejsem fyzicky z práce vyčerpaná, ale zase hodně psychicky (šéfová je trochu magor). Práce mě baví, ale mám špatný pocit, že jsem s dětma málo. Ale chodit musím, jinak to neutáhnem. Mně by stačilo dělat na 6 hodin denně, to by bylo super být ve tři doma. to by sedaly zvládnout kroužky i úkoly. No ale najít takovou práci v blízkosti domova je trochu utopie.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová