Nezvládám péči o dítě a nesnáším svůj život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.4.23 20:32

@MareB Ahoj zakladatelko, ani nevíš, jak ti rozumím. Měla jsem stejně náročného prvního syna, už od miminka. Řval pořád, od narození do roka a půl, pak ten řev vystřídaly vzteklé záchvaty, spánek přes den jen 20 minut, v noci buzení s řevem až do cca 3,5 let. Chození kamkoli na veřejnost bylo za trest. Doma byl pořád u mě, když jsem se na metr vzdálila ječel jako šílený. K tomu byl velmi pohyblivý, chodil - běhal od 10 měsíců a nešlo ho uhlídat. Kočár nesnesl, vylézal a vzteky se dusil, chodit určitým směrem nezvládal. Pamatuji si tu naprostou vyčerpanost. Věř, že to není výchovou. Správný přístup může trochu pomoci, ale povahu a temperament nebo případný zdr. důvod neovlivníš. Řeči o tom, že se máš uklidnit ty a uklidní se dítě může vyslovit jen člověk, který to nezažil, a měl od přírody bezproblémové dítě. My máme klidné a vzorné druhé dítě, nyní téměř tříleté, a kdybych neměla prvního, asi bych se taky plácala po ramenou, jak jsem skvělá klidná maminka a proto mám klidné dítě :lol:. Mě pomáhalo, nechat dítko manželovi, když byl doma a jít prostě ven, kamkoli, třeba si jen sednout před dům, projít se, nakoupit bez dítěte. Pak vyspat se, o víkendu, když byl manžel doma, prospala jsem třeba celé dopoledne. A úklid není třeba dělat během dne, děti pořád něco kramaří, ukliď pro dobrý pocit jednou denně a ať ti manžel pomůže, jinak přes den šetři energii. A další záchranou pro mě bylo pískoviště, to synka uklidňovalo, takže já jsem třeba hodinu seděla a hrabala se lopatičkou v písku a on dokázal být aspoň chvíli potichu. Všímej si chvilek, které jsou fajn, a třeba si je pro radost zapisuj. Časem jich přibude, jak dítko poroste.
Využij každé pomoci, která se ti naskytne, abys získala trochu energie a odstup. A manželovi nech dej přečíst nějakou diskusi tady na emiminu, ať vidí, že opravdu ne všechny matky to dokonale zvládají. Držím palce :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.23 20:58

Ano, zakladatelko, taky rozumím, jsem na tom stejně! Před chvílí jsem ještě brečela zoufalstvím na balkoně, jelikož dnešek byla zase za trest a já přemýšlela, jestli skočit, nebo jen sednout do auta a odjet, jestli se rozvádět, nebo ne, a jak to přežít.
Místo toho jsem tady prošla diskusi.
Jó ty chytré rady typu až se uklidní matka uklidní se i dítě hahahahaha😂
Ale dorazila mě tady rada od jedné madam která píše takto vyčerpané a zaneprázdněné matce, že má raději zapracovat na své fyzičce :zed: Ach jo, blbost fakt nezná mezí.
Aspoň už nebrečim, ale směju se nahlas.

• Citovat
  • Upravit
7240
3.5.23 10:28

„akorát 2-3 hodky pohraje“ - Ty jsi dobrá. To je luxus! Co já bych za to dala :D

Samozřejmě soucítím, vydrž, ono to casem bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí