Nezvládám soužití s nevlastní dcerou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.3.26 21:21
@stinga píše: Více

Ale prosím tě… To si fakt nemyslím. A zase, soudím podle své situace. Taky u mě nešla nevlastní dcera bokem, tak to prostě fakt nefunguje. Možná už na ní nemá zakladatelka tolik času a netočí se vše a nepodřizuje té malé, jako dřív. Ale to s ní měl vše probrat otec a připravit ji na příchod sourozence.

Jako pokud se zakladatelka s malou zná už přes 5 let a měly vytvořený nějaký vztah, tak to rozhodně nefunguje tak, že s příchodem miminka zakladatelka malou pomalu nenávidí, jak si tu některé rády myslíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3656
16.3.26 21:31
@Pe.M.1 píše: Více

Tak by se na situaci mohl dívat dospělý, ale ne malá holka, co má v hlavě stres z rozvodu rodičů, kdo ví co všechno musela chuděra slyšet a vidět. Nevíme, zda zakladatelka nebyla příčinou opuštění rodiny otcem, prostě co se odehrálo. A vypadá to, že je na tátu silně fixovaná, bojí se o něj, o jeho lásku, o kterou se teď musí dělit s nevlastním sourozencem.Jako příčinu vidí zakladatelku. Některé věci dětem nevymluvíš, nevysvětlíš. Společný dítě většinou chtějí ženské, pojistka, aby jim chlap zase neodkráčel. Jenže přitom už noví partneři nemyslejí už na stávající děti, kdo by se jich ptal, že. A pak to tak dopadá, všichni jsou nešťastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77554
16.3.26 21:31
@Barevné klubíčko píše: Více

no otec tam asi nefunguje nijak, a zakladatelka už na holku nemá čas, a ještě vlastně všechny píšeme o miminku, a ono to menší dítě už bude mít 3 roky, holčička dělá problémy už 3 roky, od otěhotnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.26 22:11
@stinga píše: Více

Jo aha, to není mimino? 8o Jsem asi špatně pochopila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
16.3.26 22:12
@Šmoulice píše: Více

Ale jdi ty hlupáčku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1571
16.3.26 23:04

Podepisuji v plnem rozsahu.
Prestat suplovat rodice, nechat vychovu a peci na otci. Ve vsi slusnosti uvarit, vyprat, prichystat to, na cem se s otcem domluvite, jinak neresit skolu, domaci prace, vyzvedavani ze skoly ani volny cas.

Neni to zadny povalecny stav, je to proste situace, kterou je potreba ustat se cti a jednim, ze zpusobu jak na to, je se stahnout a nechat to byt. Pokud neco „ohrozuje“ primo mne, vlastniho syna nebo domacnost, vyzaduji vyreseni/vyresim sama a opet dal neresim. Ano, je mi to lito, zamrzi to, vim, ze by nevlastnimu synovi vic zodpovednosti prospelo, ale nepotkava se to s predstavami jeho rodicu, tak smula. Dozene to jako starsi bud proto, ze ho donuti skola (jako doposud), anebo kamaradi, kterym bude pro smich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3656
16.3.26 23:13

Pokud mi uniklo, kde vlastně oba nyní bydlí? U ní, u něj nebo někde v nájmu na neutrální půdě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15618
17.3.26 05:45
@Apolena05 píše: Více

Jen to potvrzuješ. :) Takže jsem se nesekla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
17.3.26 07:57

Děje se jí to, že se jí nedostává toho, co děti potřebují nejvíc - chybí jí láska a stabilita. Už třetí dospělý člověk, o kterém si myslela, že ji má rád, se na ni nakonec vykašlal a nejvíc času tráví s osobou, která ji nemá vůbec ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3656
17.3.26 08:02
@Pirek píše: Více

Ano souhlasím. Ta holčina volá o pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107112
17.3.26 09:04
@HornyHippo píše: Více

Mamu už má…jde o to, aby v té rodině normálně fungovala, nic víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107112
17.3.26 09:05
@jkra píše: Více

To jí asi jako ptát se chlapa, jestli je nevěrný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107112
17.3.26 09:09
@Šmoulice píše: Více

To je to věčné sestehovavani a vyrábění dalších dětí
@free333
Takových příběhu bude 99 že 100

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107112
17.3.26 09:37
@Takyjedna píše: Více

To už se pak odvíjí od majitele místa pobytu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107112
17.3.26 09:57
@884135 píše: Více

Trápit ji to může, ale v 8 letech už měla mít nějaké základy výchovy

Třeba to zakladatelky děti taky trápí a taky si to nevybraly, ale chovají se slušně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí