Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@arinecka Tak ta macecha ma ale stále možnost volby. Jako šla do toho, věděla snad s kým si to dítě dělá. Věděla jak řeší situace a jaké problémy společně dítě může přinést …. A 3 roky se s chlapem hádá, zřejmě bez výsledku … Proč už dávno nejsou v poradně? Nebo jasně neřekla stop. Ano, ten chlap je neschopný o tom žádná.
A ona nesnáší jeho dítě ![]()
Příspěvek upraven 18.03.26 v 08:17
@arinecka ty znis fakt jak potrefena husa celou dobu. Nemuzes cekat, ze kdyz nekomu rozbijes rodinu, ze se s tim vsichni smiri a bude to jak na ruzovem oblacku ![]()
@Grety píše: Více
Fakt meleš kraviny. Zamysli se trošku. Seš zaseklá a nenávistná až to hezký není.
@Snopy123 píše: Více
Protože chlap nechce, on problém nevidí. Tak napsala sem, a dozvěděla se že je mrcha. To jí strašně pomůže a situaci vyřeší. No nic, nemá cenu to dál řešit.
@arinecka Tohle odnese nejvíc ta holka, protože nemá ani jednoho funkčního rodiče.
Společně dítě má aspoň možná funkční matku a puberťáci mají snad aspoň funkčního otce ( dle minulé diskuze jsou ve střídavce taky ).
Jinak mně už to zní dost šíleně náročně i tak … 3 děti ve střídavce různě a k tomu mimino …
@arinecka Jestli je mrcha nevim. To jsem nikde nepsala.
Na to proč nešli za ty 3 roky do poradny jsem se ji ptala už někdy na začátku - bez odpovědi …
@arinecka píše: Více
Zakladatelka moze hladat pomoc cisto pre seba. Moze si klast otazku, co dalej v tejto komplikovanej situacii. Podla mna by to mala rozoberat s terapeutom.
Neodsudzujem ju. Je v sieti vztahov, kde kazdy od nej nieco chce, ona chce nieco od roznych clenov rodiny.
Musi to riesit sama, ked sa nikto iny k tomu nema.
Souhlasím, že žádné jiné řešení to nemá
Buď se zakladatelka s tím smíři anebo musí vztah ukončit
Ona ji určitě život nezničila, tahle zodpovědnost je na jejich rodičích
Proč pořád píšeš, že jim ona rozbila rodinu?
@Venetia protoze zacit si s chlapem, ktery ma doma mimino a vede to k tomu, ze je pak se mnou a ne s miminem, jako rozbiti rodiny vnimam. A pisu to k ni, protoze sem pise ona a resi problem ona. Kdyz by tu psal otec, psala bych to otci
a to dite to tak nejspis vidi taky. Kdyby z toho nevinila macechu, tak se k ni chova normalne. S dalsi mit treba problem nebude
@Mkmkz píše: Více
To by jí možná pomohlo, ale situaci stejně nevyřešilo. Je na to sama, bohužel.
a ty víš, že si spolu začalai, když byl dotyčný ještě doma s mamkou holčičky? jak víš, že už nebyli od sebe? ![]()
@Snopy123 píše: Více
Ale jo, odpověděla - odbornou radu jsem manželovi navrhla, abychom se my dospělí šli poradit, jak k holčičce přistupovat, co děláme špatně, ale manžel nechce. Prý to zveličuju a srovná se to časem samo.
@Keyllah píše: Více
Jasně že to ví, přece u toho byla, a zná všechny podrobnosti ![]()
Vidim, ze diskuze je opet ve stavu „macecha by s ditetem mela“ a " „macecha znicila“ a otec se opet krasne vyvinil.
Ten nerozbil rodinu s miminem, neznicil holce zivot a ten nemusi resit nic.