Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No první 2 mesice menstru bolesti byly fakt velké.A menstru trvala i 2 tydny plus sem tam špinení.První dny menstru jsem měla opravdu silné.Ale na to vše jsem byla upozorněna dopředu.Ještě se mě ptala doktorka zda jsem nebyla na nějaké vibračni plošině cvičit ,že se mi to tělísko takhle se sesunulo..což jsem nebyla ,ale ani jsem na to předem nebyla teda upozorněna ,že na něco takového chodit s tělískem nemohu..Upřímne jestli i toto dokáže ovlivnit to, jak tělísko v těle sedí,tak to jako znamená ,že človek nemůž ani cvičit či skákat ?
To bych si upřímně do budoucna moc neuměla představit… :/
holky, tak se ozyvam. po 1 ms, ktera prisla.o 8 dni driv, pohoda. spineni zmizelo, ani kdyz mam ovulaci… bricho neboli, citim se dobre. tak snad si to sedlo. na kontrolu jdu za 14 dni.
@LeNa0611 píše:
Ja si myslim, ze toto je od pani doktorky argument mimo. Musi na to mit nejake skoleni, aby to mohli zavadet (bohuzel ne kazdy doktor se chce dal a dal vzdelavat) a hlavne cca 5tis za telisko kazda nezaplati (nebo nechce, na tom nesejde). Muj doktor je nastesti otevreny „novinkam“, i kdyz mi sam rekl, ze na zapade to mají uz nejaky rok a jsou spokojeni. Udelal mi po porodu ultrazvuk, rekl ze jizva po sekci neni ok a zavest nemuze. At prijdu az dokojim. Po pul roce bylo vse ok, zavedeni temer bez bolesti. Profik
Ona se neboji novinek, rekla mi ze je to ma volba a at ji zavolak kam pujdu,ze mi poradi doktora co je dobry a ktery ne.Jen si nemysli ze je to lepsi nez odzkousena klasika a ze uz to konzultovala s jinymi lekari a zhodli se na tom samem…pro mou psychiku je lepsi kulicka,ale moznost projiti kulicky zkrz delohu se mi moc nelibi…rozhodla jsem se chvili pockat,az se to tu vice zabehne…
Rozumim ![]()
Nicmene ještě bych si dovolila oponovat. Kulicka prave svym tvarem je mene nachylna na projiti slrz delohu, narozdil od klasického Tecka..
Ale co clovek, to pripad.. muze se stat a nemusi. Ja jsem zatim spokojena jak se zavadenim, tak „uzivanim“, tak mi to doufam jeste dasich 5let vydrzi ????
Držím palce at se dobre rozhodnete ![]()
@hav268 píše:
Ona se neboji novinek, rekla mi ze je to ma volba a at ji zavolak kam pujdu,ze mi poradi doktora co je dobry a ktery ne.Jen si nemysli ze je to lepsi nez odzkousena klasika a ze uz to konzultovala s jinymi lekari a zhodli se na tom samem…pro mou psychiku je lepsi kulicka,ale moznost projiti kulicky zkrz delohu se mi moc nelibi…rozhodla jsem se chvili pockat,az se to tu vice zabehne…
holky, tak mam po kontrole, telisko drzi, nikam se neposunulo. jen se jeste chci zeptat… myslite, ze muze zpusobovat nejake polodepresivni stavy? prijde mi, ze se porad v necem placam…
@Anonymní píše:
holky, tak mam po kontrole, telisko drzi, nikam se neposunulo. jen se jeste chci zeptat… myslite, ze muze zpusobovat nejake polodepresivni stavy? prijde mi, ze se porad v necem placam…
Myslím, že pokud je nehormonální, nemělo by, avšak někde jsem četla, že nadbytek mědi způsobuje deprese, ale nevím, jak moc tělísko uvolňuje měď do celého organismu a vůbec jestli to má nějakou spojitost. Jinak si myslím, že deprese většinou způsobují právě hormony, které v kuličce nejsou.
Tak můžu jásat. Právě jsem mluvila se svojí doktorkou a protože jsem o tělísko přišla vypuzením, tak pošlou nové. A protože ho už nechci, tak ho zavede někomu jinému a mě vrátí rozdíl bez zavedení ![]()
@Anonymní píše:
Mám podobné pocity a mám necelé dva měsíce po zavedení. Cetla jsem (až poté), že meděná tělíska mohou způsobit její nadbytek v těle, a tím i deprese (viz starší příspěvek zde)…
Ahoj,
tak ještě přidám poslední zkušenost, kuličku mám už přes 2 měsíce a zdá se, že se uklidňuje. Trochu kratší cyklus, ale menstruace slabší, i když delší, než před zavedením. Občas špiním a lehce mě pobolívá břicho, ale myslím si, že to přejde. Ty začátky příjemný nebyly, ale určitě radím nevzdávat to a vydržet.:)
Ahoj holky, tak jsem se po čtyřech měsících radovsla z mirnejsi MS, kdyz jsem si ve sprse nahmatla vlakno od kuličky.. druhy den na pohotovosti mi rekli ze je na půl cesty venku.. a bud mi to v celkové narkoze znovu zavedou nebo daji pryc. Nechala jsem si ji teda vyndat a v lednu jdu ke svému doktorovi na reklamaci ![]()
Tak jsem zvedava, co mi rekne. Doktorka v nemocnici si tukala na celo proc nemam po porodu klasické teckove telisko, ze ta kulicka je moc mala a proto vypadla. No mne se to mic nezda. Pravda ale je ze používám ms kalisek, tak jestli on tomu nemohl pomoct, kdyz je tam ten podtlak. Chjo… A to jsem si rikala jak nebudu muset nic 5 let řešit ![]()
Tak ani já už ho nemám. Dva měsíce bez potíží a pak jsem měsíc lehce krvacela a jeden den ze mě začali padat kusy srazene krve a pak jsem krvacela nonstop tak silné ze mi nestačili ani poporodni vložky na to abych se došla obléci. Znovu mi ho zadarmo nedají. Tak jsem přišla o osum tisíc a ještě jsem musela brát železo. Kdyby mi ho dali tak do toho jdu znova protože ten začátek byl úplně v pohodě, ale další peníze za to ze člověk skoro vykrvácel jim fakt nedám.
@KarJir píše:
Tak ani já už ho nemám. Dva měsíce bez potíží a pak jsem měsíc lehce krvacela a jeden den ze mě začali padat kusy srazene krve a pak jsem krvacela nonstop tak silné ze mi nestačili ani poporodni vložky na to abych se došla obléci. Znovu mi ho zadarmo nedají. Tak jsem přišla o osum tisíc a ještě jsem musela brát železo. Kdyby mi ho dali tak do toho jdu znova protože ten začátek byl úplně v pohodě, ale další peníze za to ze člověk skoro vykrvácel jim fakt nedám.
Mno tak jsem zvedava.. ja platila 4600kc, ale na rodicovske jsou to ted pro me taky velke penize. Napisu v lednu. Budu tlacit doktora at tlaci na toho obchodaka ze chci nove. Tak ![]()
@LeNa0611 no já vlastně taky platila 5900. Jen jsem k tomu pripocetla ještě pokutu co jsem dostala když jsem odtamtud jela
.