Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Projeď zdejší diskuse, nahoře mírně vlevo je lupa.
Zkušeností je tu dost a dost ![]()
Já tělísko (nehormonální) mám už roky a neměnila bych ![]()
@Mar__tanka1983 děkuji,a zajímalo by mě, proč jsi se třeba rozhodla pro nehormonalni,? Moc dekuji
Nebudu lhát, svou roli hrály finance. Když jsem si nechávala zavádět první, tak sem řešila jestli horm. nebo nehorm. No a pak sem si řekla, že když by mi to tělísko nevyhovovalo a muselo ven, tak radši zahodit 1500,– než 6000,–
Tak jsem zkusila nehormonální stříbrné a ono mi to na první dobrou natolik sedlo, že už sem pak jiné nechtěla. Teď už mám druhé, opět stříbro, opět spokojenost.
S doktorkou jsem o tom mluvila a jediné, co říkala, že bych se mohla zamyslet nad tím hormonálním, až se začnu motat okolo přechodu, že s tím má dobré zkušenosti, že ženským tolik neharaší menstruace…
Tělísko mám okolo 6 měsíců a špineni teda bylo a stále občas je, ale s tím se musí počítat
krom toho jak některé si stěžují na vypadavani vlasů, přibírání apod. Tak na nic takového si stěžovat nemůžu, kila nahoře nemám a vlasy úplně v pohodě
změny nálad občas, ale to nepripisuju tomu.. ![]()
Mohu doporučit, sice to bolí, jak zavedení tak 3 měsíce utrpení bolestma, ale každý má jiný prach bolesti, je mi 17 a jsem spokojená až já tu bolest 😅 😅
Ahoj. Vím, že se paní na tohle neptala, ale… Je mi 20 let skoro a v pátek jsem byla u svého doktora a ten mi zavedl DANU Gold T Normal. Od té doby pořád krvácím a chtěla bych se zeptat zda je to normální nebo ne u těchto nehormonálních tělísek? Děkuji za odpovědi snad mi někdo poradí.. 🤗
I když máš teprve 20 a autorka předchozího příspěvku 17 roků, dokázaly jste si zvolit spolehlivou antikoncepci jako zkušené ženy. Bohužel některým ženám způsobují tělíska potíže, jak o tom obě píšete a krvácení není nic mimořádného. 16letá autorka kdysi na diskuzi psala, že po zavedení tělíska měla nesmírné křeče a týden krvácela tak silně, že nemohla chodit do školy. Při menstruaci se to opakovalo. Ale po roce si pochvalovala, že teprve s tělískem poznala, co je to opravdový sex, i když při menstruaci stále hodně krvácí. Pokud tedy nemáš bolesti a nekrvácíš mimořádně silně, zachovej klid a počkej nějakou dobu, až krvácení přestane. Může se stát, že budeš krvácet až do menstruace.
@Mar__tanka1983 Já měla nehormonální tělísko a vyjde mě tedy ještě dost draho, když si vezmu co všechno tomu dítěti co se navzdory tělísku narodilo budu muset pořídit.. ![]()
Ahoj holky, přemýšlím jakou zvolit antikoncepci, je mi 41 let, děti už mám, nechci brát antikoncepční pilulky, pořád mi někdo zkusenoszi s teliskem? Dekuji