Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pouzivat treba s Pharmatexem a mit doma v pripade nehody postinor, at nepanikaris po. Nebo nesoulozit.
Pravděpodobnost tam určitě je. Každopádně existuje několik druhů antikoncepce, které jsou bez hormonální, pokud ti jde o hormony.. Zkus si o tom něco přečíst na internetu nebo se zeptat svojí doktorky.. (například takové kondomy na čípek pro ženu, různé kroužky, které se nasadí na čípek, sice mají hormony ale působí lokálně, pouze na spermie a neprochází tělem ( ani jedna věc není nijak složitá nebo cokoliv), potom existují např. nehormonální tělíska pro ženy, které neměli ještě děti.. nebo i náplasti, ale těm bych oobně uplně nevěřila)
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 16 let a s přítelem už jsme párkrát měli sex. Nechci brát antikoncepci a pořád se bojím že kondom praskne. Co v takovém případě dělat? A jak velká je šance že se něco takového stane?
Trochu te uklidnim. Kondom jsem jako antikoncepci pouzivala od 16 do 17 a taky poslednich 8 let a jeste se mi nikdy nestalo, ze by prasknul. Za tu dobu se dvakrat sesunul pri divocejsim sexu a mem silnem orgasmu, ale nepraskl ani jednou, a to uz jsem jich zazila mozna i tisicovku. Pouzivam Durex, pripadne Pasante kondomy.
Pokud by vam nahodou prasknul, zajdes normalne do lekarny a poptas se po Postinoru, ten uzijes podle navodu. Stoji to asi petikilo.
Osobne mi mnohem zakernejsi prijde hormonalni antikoncepce, kde pokud si prasek zapomenes vzit/mas nejake strevni potize/zvracis/beres antibiotika/uzijes neco s trezalkou, muze prestat fungovat, ty o tom nebudes vedet a pak budes zirat az na pozitivni tehotensky test.
Ostatni formy barierove antikoncepce (zenske kondomy a spol.), ktere vzpomina uzivatelka vyse, nemaji moc vysoke skore spolehlivosti a navic jsou dost komplikovane, aspon pro me a moje zname, na aplikaci. Telisko ma taky svoje nevyhody (existuje tu na to i diskuze, ve ktere byly vzpominane).
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 16 let a s přítelem už jsme párkrát měli sex. Nechci brát antikoncepci a pořád se bojím že kondom praskne. Co v takovém případě dělat? A jak velká je šance že se něco takového stane?
V případě prasknutí vzít postinor… A metoda pásek ksandy, takže např kondom a spermicidni krém
No v tomhle věku jen kondom, to bych byla na nervy každý měsíc…určitě přidej ještě nějakou jinou formu antikoncepce.
Doporučuju nanečistot si kondom vyndat z obalu a různě ho roztahovat a natahovat. Vydrží toho docela dost. Pak ho vyhodit (ne aby vás napdlo ho použít). Jde jenom o to, vyzkoušet si, že jen tak nepraskne. Je ale důležité zvolit správnou velikost - jak na délku tak na šířku a správně ho nasadit a vyrolovat celý až ke kořeni penisu (takže žádné nasazování ve tmě po hmatu). No a na konec je nutné, aby stříkal když je vevnitř? Může penis přece nakonec vyndat, i když má kondom.
@truelly píše:
No v tomhle věku jen kondom, to bych byla na nervy každý měsíc…určitě přidej ještě nějakou jinou formu antikoncepce.
100 % antikocnepce je nesouložit
@kevmas píše:
100 % antikocnepce je nesouložit
Tak že by selhaly obě firmy antikoncepce najednou??? ![]()
Takže pokud použiju kondom a pharmatex, tak by to mělo být v pořádku? A pharmatex se zavede a pak už se s tím nic nedělá? Omlouvám se, ale nic o tom nevím. A moc děkuji za odpovědi.
No ja bych jen kondomum nevěřila.. použila jsem tak 3× v životě a vždycky prasknul, nevím vůbec jak se to mohlo stát, ale potom jsem hned musela běžet pro postinor, což taky není úplně dobre takova nálož hormonu ![]()
@Anonymní píše:
Takže pokud použiju kondom a pharmatex, tak by to mělo být v pořádku? A pharmatex se zavede a pak už se s tím nic nedělá? Omlouvám se, ale nic o tom nevím. A moc děkuji za odpovědi.
Vyrabi se krem a globule, mne osobne vic vyhovovaly globule, kdyz jsme to obcas zkusili (po kremu jsem byla cela upatlana), ale celkove ne, protoze jsem na ne mela asi nejakou alergickou reakci, neb me po sexu vsechno Pharmatexem dotcene lehce palilo. U globuli musis asi 5 minut pockat, nez se rozpusti, u kremu cekat nemusis. A dve hodiny po sexu se smis umyt jenom vodou, nesmis pouzit mydlo. Najdi si na netu pribalovy letak a pocti si.