Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tělísko je taky hormonální, myslím, že tak mladým holkám se ani tělísko bez hormonů nezavádí. To se musíš poradit s lékařem. Takže si moc nepomůžeš. Jen nebudeš polykat tablety, ale budeš to mít zavedené v děloze. Což mě u žen co nerodili přijde docela riskantní, ale neznám statistiky komplikací při zavedení tělísek. Nejlepší je HA vysadit a chránit se jinak.
Co sem slysela, tak pokud zena jeste nema dite, tak se telisko nedava. Musela bys tohle resit primo se svoji gyndou. Financne za mne rozhodne urcite vyplati, ale ja pres nej otehotnela. Mela sem zavedene nehormonalni, ale jinak chranilo 4 roky. Ohledne metlicek se porad s lekarem, nehledala bych vse na netu, nemusi to naopak vubec souviset ![]()
Ahoj, já mám nitrodelozni tělísko gynefix. Je bez hormonů a je i pro ty co ještě nerodily. Funguje tak že na něm jsou měděné kroužky které zabíjí spermie. Mám ho od 20. A jsem s tím spokojená. Hlavně do sebe necpu žádné hormony. Jednorázově je samozřejmě ta položka vysoká ale když vezmeš že je na několik let tak je to proti praskam za hubičku. Akorát zavádění je nepříjemné.
Nehormonalni tělísko je dobrá volba, porad se se svým gynekologem.
Zdravim, je mi 19 let a jiz od 15ti let uzivam antikoncepci. Nejprve antikoncepci Regisha, nyni novynette. Vse bez problemu, dneska jsem se vsimla na svych stehnach vyraznejsich fialovych zilek. Zjistila jsem na internetu, ze se asi jedna o tzv. metlicky. Hledala jsem si jak to lecit a naslo se mi spoustu odkazu, ze metlicky hodne zpusobuje antikoncepce. U zdelsi dobu uvazuju o nitrodeloznim telisku, protoze ho ma znama a chvali se ho, ale po tech metlickach uvazuji jeste vice. Nejake zkusenosti prosim? Nejak se chranit samozrejme chci, ale navic kdyz prasky uzivam skoro 5 let uz bych rada zmenila. A co si budeme, stale se prasky zdrazuji a je to opravdu nakladne. Uvitam kazdy kladny komentar