Vysazení antikoncepce - velký strach

22
25.4.20 17:50

Vysazení antikoncepce-velký strach

Ahoj, po skoro sedmi letech jsem se rozhodla vysadit antikoncepci Yaz. Já vím, je tu na to spousta témat, mám všechno přečtené, a mám velký strach. Antikoncepci vysazuju proto, že se mi už nějakou dobu příčí myšlenka umělých hormonů a taky se mi začaly objevovat nežádoucí účinky, jako že třeba tři měsíce nedostanu ‚menstruaci‘ a jsem pak celou dobu nafouklá jak balón, bolí mě prsa, atd. Antikoncepci jsem začala brát v 15, kvůli pleti, které teď zpětně nebylo vůbec zlý, jen jsem neuměla se o to starat, no to už je teď jedno, myslím ale, že v budoucnu mě prášky ochránily před nechtěným početím, protože jsem byla mladá a blbá. No, to, že se mi po vysazení akné vrátí, asi ještě horší, to vem asi čert. Na to jsem připravená, pokud to tedy nebude tak hrozný, že nebudu chtít vyjít z domu. Co mě ale hodně trápí je váha. Během posledních tří let jsem přibrala plus minus 6-9 kilo, a ikdyž to nedávám za vinu antikoncepci, nemůžu ani za boha zhubnout. Během té doby tady byly nějaké snahy, asi byly i špatný, ale teď se už přes měsíc snažím zhubnout, dobře jim, kalorie jsem si vypočítala atd, a dolů nešlo ani deko. Což je velmi demotivující a nechci se vymlouvat, ale myslím, že za to může antikoncepce. Takže co mě děsí ještě víc, než to, že budu mít akné, je lribirani po vysazení, jak jsem se dočetla na spoustě fór, s tím, že ta váha prý nejde dolů ani po vysazení. Z toho mám skoro noční můry. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli jste po vysazení nabraly a jestli jo, tak jestli to šlo dát dolů. A ještě jednu otázku mám, a to tu, jak se po vysazení chráníte, protože já mám velký strach z těhotenství, ale ty prášky už jíst nechci a nevím, jestli úplně věřím kondomům, protože jsem se na ně nikdy nemusela spoléhat. Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19984
25.4.20 18:01

Brala jsem yaz 8let v kuse bez ms. Nepribrala jsem ani deko. Kondomy jsou dost spolehlivé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.4.20 18:55

Vtipný je, že máš nežádoucí účinky od té doby, co ti vadí umělé hormony :lol: když nechceš, tak ji neber, kondom stačí, ale nečekej, že bez ha bude všechno fantastický. Pleť, pms, silnější krvácení,… na to si člověk snadno odvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
25.4.20 19:04

Taky jsem brala cca 7 let vkuse a ms jsem nechala jednou ročně. Hubnutí nebylo problém a přibírání taky ne. Jen si člověk musel zase zvyknout na ms. Zkus zkontrolovat ty kalorie a celkově složení stravy. Já byla u výživové poradkyně. Zhubla jsem 25kg. Popravdě jsem nikdy nejedla tak strašně moc jako u toho jídelníčku. Možná jíš málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5245
25.4.20 19:18

Brala jsem pred lety antikoncepci 7 let. Po vysazeni jsem nepribrala. Od te doby pouzivam kondomy a vsechno v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.4.20 19:28

Nemám nežádoucí účinky od doby, co mi vadí hormony. Jen od té doby, co nad tím přemýšlím, si jich víc všímám. Moment, kdy mě to nejvíc trklo, bylo když se mi mi před rokem v prsu udělal fibrodeanom, a doktorka na ultrazvuku mi řekla, že to může být z antikoncepce. Udělal se mi další, během půl roku. To není v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.4.20 19:43
@Hejdy221 píše:
Nemám nežádoucí účinky od doby, co mi vadí hormony. Jen od té doby, co nad tím přemýšlím, si jich víc všímám. Moment, kdy mě to nejvíc trklo, bylo když se mi mi před rokem v prsu udělal fibrodeanom, a doktorka na ultrazvuku mi řekla, že to může být z antikoncepce. Udělal se mi další, během půl roku. To není v pořádku.

To není. A přesto jsi ha brala další půlrok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.4.20 19:57

Shodila jsem 18kg do kategorie „normalni vaha“ i pres brani HA (v dobe redukce jsem dokonce vystridala dva druhy kvuli problemum s tim nesouvisejicim). HA nezpusobuje tloustnuti, spis te muze trochu rozhazet psychicky, coz ale samozrejme ma vliv na hubnuti. Zkus prvne jen zmenit druh HA-rekni gynekologovi o pribirani a vyzkousej jiny typ kombinace hormonu.
Jestli vazne nechces otehotnet plus se ti prici kondomy, pak hratky s plodnymi dny nebo spermicidnimi pripravky nejsou stastnou volbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.4.20 20:01

Protože mám zároveň strach z těhotenství a změn, myslím, že k tomu člověk musí nějak jako dojít, navíc, já to říkala gynekoložce, a ona mě seřvala, jestli jako chci být těhotná a že antikoncepce je úplně bezpečná. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.4.20 20:03

No, nechci sice otěhotnět, ale antikoncepci už taky nechci. Kondomy se mi nijak nepříčí, jen nevím, jestli jim úplně důvěřuji, budu je kombinovat se spermicidním gelem a vcasnym vytáhnutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.4.20 20:12
@Hejdy221 píše:
Protože mám zároveň strach z těhotenství a změn, myslím, že k tomu člověk musí nějak jako dojít, navíc, já to říkala gynekoložce, a ona mě seřvala, jestli jako chci být těhotná a že antikoncepce je úplně bezpečná. :roll:

Jo, určitě tě seřvala :roll: dneska je taková móda hlavně nebrat ha a za všechno může ha… Každého věc, ale za mě je to nejbezpečnější a nejpohodlnější antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.4.20 20:27

Byla na mě velmi nepříjemná :roll: to bylo ještě před těmi fibrodeanomomi, řekla jsem jí, že bych ráda vysadila, a ona na mě spustila, jestli chci být těhotná, což v mých tehdy 19, jsem být nechtěla, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.4.20 20:28

Já neříkám, že za všechno může ha. Jen říkám, co mi to pravděpodobně udělalo v prsu a to, že už jí nechci brát, tudíž se zajímám o nežádoucí účinky. Kapusta je taky hrozně zdravá a někomu prostě nechutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.4.20 20:43
@Hejdy221 píše:
Já neříkám, že za všechno může ha. Jen říkám, co mi to pravděpodobně udělalo v prsu a to, že už jí nechci brát, tudíž se zajímám o nežádoucí účinky. Kapusta je taky hrozně zdravá a někomu prostě nechutná.

V tom případě moc nechápu, o čem tu špekuluješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.4.20 20:56

No o nic moc, jen jsem se ptala, jestli někdo přibral po vysazení Yaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...