Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, na 2. Screeningu 20+1 zjištěno BPD 41,2mm hooodne pod grafem a HC 159,9mm v norme, ale na spodni hranici.
Setkala jste se s tim prosim nejaka?
Pani doktorka mi rikala, at pockam dalsiho mereni a nestresuji se, ale vite jak to je 🙈
Mam strach aby bylo miminko v poradku
Dekuji za odpoved 🙂
Ahoj, ja mela v 22+0 BPD 50mm, podle papiru na spodni hranici normy. Uprimne, hlavicka a jeji obvod byl porad mensi, v prubehu casu vypadl z normy (30 +1 byl 68,8) a byl hoodne pod normou (ve 40tt odpovídalo BPD jen 33tt). Moje doktorka to nijak nekomentovala, v nemconici pred nastupem to ale hodne resili a hodne me vyplasili. Narodila se mi holcicka, zdrava, krasna s normalni krásnou soumernou hlavickou. I doktor se na ni sel podivat a rikal mi, ze ma hezkou hlavicku a ze to je proste tvar lebky. Urcite to budes mit podobne a vse je u miminka v poradku ![]()
Take pry u holcicek je ta tolerance vetsi ![]()
@Murutin dekuji, to je moc hezka zprava
a mela by to take byt holcicka
@Murutin dneska premereni 22+1 a vysledky horsi, BPD 44,2mm a HC 176,6mm. Srdicko;mozek, delka telicka, briska, nohou, prutoky, vse v poradku. V pondeli me ceka odber plodove vody a silene se bojim, co bude dal ![]()
@monika417 píše: Více
To je mi lito, ale hodnoty rostou a vsechno ostatni je v poradku. Bude to dobre, uvidis… kazde miminko proste ve necem vybocuje z tabulek, nejsou to cihly z formicek. Urcite bude mala v poradku. Budu na tebe moc myslet 🙏🏻 💕
Ahoj, taky jsme měli ve 20.týdnu BPD mimo úsečku a obvod hlavičky menší (ale v normě), taky kontrola za dva týdny, hodnoty rostly, doktorka byla v klidu, že je to v pořádku a další vyšetření netřeba. Na třetím screeningu ve 30.týdnu najednou všechny hodnoty v průměru. Dítě se teda ještě nenarodilo, takže zatím jen doufám, že bude v pořádku. Držím palce
Bohuzel u nas po 2 tydnech klesly
na dalsi mereni jdu 17.4. (14.4. Odber plodove vody)
@monika417 píše: Více
@Murutin odber byl bezbolestny a i doma nic necitim
prvni vysledky jsou v poradku 🥳
Dcera měla taky nižší, a doteď je malinká a má menší hlavičku. Loni jsem byla těhotná, bohužel i mozeček byl malý a musela jsem ukončit. Pokud ale mozeček odpovídá tak to určitě bude v pořádku
@Bubla11 a nepamatuje si nebo nemate nekde rozmery dcerky? To me mrzi 🥺 ja dneska zase na premereni a mozecek ok;srdicko take, jen zase nizke BPD a HC
@Bubla11 A chodila jste na nějaká vyšetření a testy? Ja byla na odberu plodove vody a musim chodit co 14 dnu na merenj
@monika417 pouze na měření jsem chodila, asi od 22tt až do konce, co 3 týdny. V druhém těhotenství jsem byla na odběr plodové vody.