Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Očividně nedostatečně vycvičený a socializovaný pes, který nechápe své místo v rodině. Jak moc se psovi věnujete? Doma? Venku? Jak často chodíte na cvičák?
@Tayen píše: Více
S partnerem jsme 3 roky, takže od mala s fenkou nejsem, přijetí z její strany proběhlo v pořádku. Poslechla snad od prvního dne, co jsem ji vzala na procházku. Na cvičák chodila od mala a 3 roky se chodilo i dál, jen ne tolik pravidelně, k ostatním psům je přátelská a máme i partu pejskaru, kde chodime hromadne ven, pravidelně se chodí na procházky, minimálně hodinu a minimalne 3× denně, věnujeme se jí dostatečně, i když je práce časově náročná. Výchovu bych opravdu nenazvala špatnou.
Od doby, co jsem těhotná se situace změnila, jinak bylo vše v naprostém pořádku, ted na ni mám sice více času, ale ona mě odmítá.
Jsme na bytě, ale máme přístup na velkou zahradu.
Říkali jsme ti, že se máš odstěhovat dokud si toho psa přítel nevyřeší. Tam bych nebyla a už vůbec tam nepřinesla dítě.
U nás se vrátilo v těhotenství ničení doma. Jak jsem pak s ní zůstala doma na mateřské, bylo opět vše v pořádku a byl z ní milionový pes. Měli jsme setrici toho času rok a půl starou.
Prosimtě rychle s tím pryč, na nic nečekej k dítěti takové zvíře nesmí ani ve srandě..
Není nad to, pořídit si psa, který je náročný na výcvik a potřebuje opravdu pevnou ruku. Ale čím méně inteligence, tím nebezpečnější pes.
Už jsi psala, že? Prostě odejdi, než se něco stane.
Příspěvek upraven 06.04.25 v 19:52
Vazne umi byt pes tak vypocitavy, ze kdyz jsi s ni sama, tak je agresivni, neposlusna, a dela ti naschvaly, a pred pritelem se k tobe chova uplne normalne? Tak asi bych to jeji chovani natocila na video, aby to pritel videl. Pokud bude agresivni az se miminko narodi, tak bych trvala na tom, aby pes sel z domu.
@lucad77 Jak jsem psala, se psem nejem od začátku, takže volba pořídit si ji, nebyla moje
tudiz o inteligenci to nenaznacuje vůbec nic, ale díky ![]()
Rady, že mám odejít já, že dítě v tomto prostředí vyrůstat nemá a další.. všechno toto vím samozřejmě, na to neni potreba titul, ptám se pouze na to, kdo má zkušenosti a jak se situace řešila..
Snažím se jí dát nějakou možnost a ne ji hned vyhodit na ulici. ![]()
@Vejolu píše: Více
Kdo píše o vyhození psa na ulici? Rady jsi dostala už minule. Nic se nezměnilo a nezmění. To musíš začít u toho drahouška se kterým čekáš dítě.
Pes za tohle měl už dávno dostat takovou mlatu, že by ho to ani ve snu už nenapadlo… nějakej cvičák je k hovnu, cvičení s piskotama… napadne tě jednoho dne a bude pozdě… takže to začni řešit, buď ať se vzpamatuje tvůj..nebo pes pryč nebo ty.. jiná cesta není…už dávno bylo pozdě… nějaký léky na zklidnění a ko#otinky už teď nepomůžou…ses na spodní hranici hyearchie… nebo čekáš až tě chytne a potrha jak papír? Staford je největší míchanice imbecilu…
Příspěvek upraven 06.04.25 v 20:40
Proč ho nedáte na zahradu? Stafordi jsou zmr.di, pokud jsou agresivní, dokážou tě roztrhat na maděry, i staří psi.
Zdravím všechny
Doma máme fenku staforda, 7 let, od malička je teda psychicky špatná, ale od zjištění, že jsem těhotná se situace daleko zhoršila, ať dělám co dělám, nedaří se mi s ní navázat vztah. Dělá mi naschvaly, abych ji mohla aspoň vyvenčit, musím ji od pelíšku táhnout na vodítku, denně uklizim 💩, které mi tu nechává, skáče na sedačku a okusuje nábytek, takto bych mohla pokračovat dál a dál, dělá vše na truc a už to opravdu psychicky nezvládám. Situaci jsem začala řešit s veterinářem, jelikož na mě začala vrčet a štěkat, dostala tabletky na uklidnění, ale po nich zatím žádná změna. Mám už i strach, že se mi jednou zakousne do nohy. Tím pádem jsem si jejím chováním nejistá, ona to vycítí samozřejmě, takže je to ještě horší a děláme si tak dusno. Bohužel jsem už psychicky vyčerpaná, jsem 25tt a čím víc se bliží porod, tím víc mám strach a na tělo to působí špatně, samozřejmě situaci resim i s doktorkou. Před partnerem je fenka jako vyměněná, chová se normálně, ale jakmile jsem s ní sama, nastane ta změna a a je to špatné. Dokonce se hádám i s ním, protože mi nevěří, že mi to dělá, on by jí pryč nedal, je to jeho miláček, což samozřejmě chápu, ale pokud už to zajde do takové agrese, že se budu bát o malou, tak jiná volba nebude, bude to mrzet, ale v tu chvíli se priority logicky změní.
Máte některá špatné zkušenosti s chováním psa v dobe těhotenství? Popřípadě jak se situace řešila, jestli se vůbec nějak řešit dala, děkuji za případné rady 😇