Nízko položená placenta. Cvičit, aby se placenta vytáhla?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
IRISKAN
21.1.10 16:59

PLACENTA

AHOJKY JSEM V 35TÝDNU A MÁM PRÝ PLACENTU NA ZADNÍ STRANĚ A JEDEN CENTIMETR PŘEKRÝVÁ VNITŘNÍ BRANKU ASI TAK ČTYŘIKRÁT JSEM KRVÁCELA A TAK NEVÍM JESI BUDU MOCT RODIT NORMÁLNĚ.MÁTE PROSÍM S TÍM NĚKDO NĚJAKÉ SKUŠENOSTI?DĚKUJI ZA ODPOVĚDI.ÍRA :think:

• Citovat
  • Upravit
8
12.2.10 21:53

Ahoj Holky jsem ve 20tt a byla jsem na ultrazvuku a doktor mi řekl, že mám nízko položenou placentu a že zasahuje do dolního segmentu mám stoho strach bojím se, ale jak tady píšete asi je to normální tak doufám, že to bude v pohodě.Protože jsem po zákroku IVF a je to moje první dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
13.2.10 14:16

Ahojky. Já jsem ted v 19.týdnu a také mi bylo cca před 3 týdny řečeno, že mám nízko položenou placentu. Ale prý to má polovina těhotných a s růstem dělohy, jak tu již dost lidí psalo, se to u většiny upraví samo. Jinak žádné cvičení atd nedoporučuji..já mám nakázaný klid, hlavně žádný sex a orgasmus, protože by mohlo dojít ke stahům dělohy a placenta by se mohla třeba odloučit a ty by jsi mohla začít špinit a krvácet..tak odpočívej a uvidíš, že bude vše ok. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.11 12:11

Holky tak 20+0 a nízko položená placenta! V průkazce je přímo: „PS zasahuje hloboko do DDD“. Doktorka řekla, že se to časem vytáhne a o žádných omezeních nepadla řeč. Trochu mám strach. Zatím jsem nešpinila, ale občas cítím jakoby takové malé stahy, nebo pulzující bolest u poševního vchodu-těžko popisovat. O té bolesti jsem samozřejmě doktorce zapomněla říct :-( myslíte, že to může mít souvislost?

• Citovat
  • Upravit
312
1.12.11 13:23

Mě oznámili nízko položenou placentu na ultrazvuku ve 12tt. A dostala jsem 3 doporučení - Omezení sexu, nezvedat nic těžkého a nekoupat se - kdyby byla voda moc teplá, mohlo by to taky vyvolat krvácení. Na dalším ultrazvuku v 21tt už bylo všechno v pořádku. Tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
12.3.12 11:07

já dneska 18+3 a na moje stížnosti na tvrdnutí, bolesti a špinění se mi dostalo diagnózy placenta naprosto „vzorně“ přes čípek :/ v průkajdě zatím nic nemám, prý uvidíme jak se to bude vyvíjet, že se může ještě vytáhnout. ale kdybych pracovala, už mě žene na neschopenku. pak mi vpodstatě vynadala, jak se honím a varovala mě, že jestli si nedám klidový režim sama, tak se to zhorší a pudu na rizikáč a rovnou ležet do nem. tak se trochu bojím, ale zas si říkám, že by to mohlo být horší. zatím nám nejde ani jednomu o život a máme čas na prevenci, ne jak u spousty jiných, kde na to přišli až při masivním krvácení a odlučování placenty…

o sexu nemluvila :D ale budem opatrní…

nenašla jsem aktivní diskuzi, ale zas nemám vyloženě dotaz, tak pokud máte někdo podobný problém a chcete si o tom popovídat, můžeme to tu oživit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
12.3.12 12:01

Já jsem ve 21 tt, taky mám nízko položenou placentu a bříško mi tvrdne už asi 3 týdny. Nebylo mi řečeno, že by nízko položená placenta a tvrdnutí bříška spolu nějak souviselo, žádné zákazy nemám, jen pokud se placenta nevytáhne, tak prý budu muset rodit císařem.

• Citovat
  • Upravit
neprihlasenaJaja
12.3.12 12:14
Klementýnka píše:
Já jsem ve 21 tt, taky mám nízko položenou placentu a bříško mi tvrdne už asi 3 týdny. Nebylo mi řečeno, že by nízko položená placenta a tvrdnutí bříška spolu nějak souviselo, žádné zákazy nemám, jen pokud se placenta nevytáhne, tak prý budu muset rodit císařem.

super. vsade jsou dost desivy scenare a spousta zakaazu,tak sem se bala,aby neco nezanedbala. ale pokud to tak vidi i jiny doktor,hned jsem klidnejsi :)

• Citovat
  • Upravit
2217
12.3.12 12:16

ahoj holky,
já si tohle prožila u druhého těhu. Po masivním krvácení v 15tt mi byla zjištěná vcestná placenta. MUsela jsem ležet asi do 30tt,samozřejmě zákaz sexu, také mi hrozil císař, ale placenta se nakonec dostatečně vytáhla, takže jsem mohla rodit normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
12.3.12 12:22

já měla nízko nasedající lůžko, to je to samý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
12.3.12 12:25
Klementýnka píše:

Tak to jsme na tom prakticky stejně. Tenhle týden mě čeká velký UTZ, který by měl říct, jestli je to vcestná placenta, nebo je jen nebezpečně blízko:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
12.3.12 14:01

Viking, taky mě čeká velký UTZ druhého trimestru, konkrétně zítra. Tak jsem zvědavá … V jakém jsi týdnu? Taky ti tvrdne bříško?

• Citovat
  • Upravit
9887
12.3.12 14:15
Klementýnka píše:
Viking, taky mě čeká velký UTZ druhého trimestru, konkrétně zítra. Tak jsem zvědavá … V jakém jsi týdnu? Taky ti tvrdne bříško?

Tak to držím palce!
Jo, tvrdne až bolí, dokonce jsem s tím vyrazila k doktorce. Aspoň je to dobrá záminka pro polehávání. Jsem dnes 20+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
12.3.12 14:23

To moje taky tvrdne až bolí, nemůžu se pak kolikráte ani narovnat či nadechnout. Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama. :D Gynekolog mi řekl, že tvrdne u 40 procent žen a dal mi na to progesteron. Já jsem dneska 21+0. Polehávání bych taky uvítala, připadá mi, že o víkendu je to lepší, než v týdnu v práci, kolikráte se mi stane, že už to nemůžu vydržet a musím si jít lehnout v práci na záchod, abych se uvolnila …

• Citovat
  • Upravit
2217
12.3.12 14:27

já kvůli tvdnutí brala od 16 tt magnosolv. I když se doporučuje až v pozdějším stádiu těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí