Nízkoenergetický dům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
528
9.1.12 20:29

my třeba nízkoenergetický dům nemáme (nedosahujeme, respektive přesahujeme hodnotu 50kw/m2/rok), vše co popisujete máme také (teda bez elektrických bran, ale zase navíc sušičku) a i když elektřinou nešetříme ani trochu - slovy mého manžela který mně za to někdy pěkně zprdne tak ročně zaplatíme se vším všudy cca 18 000,– Takže pozor na to co si kdo od nizkoenergetického domu slibuje a co vše je za něj vydáváno.
Každopádně touhu po dřevostavbě chápu a schvaluju, je to i naše srdcovka (přestože máme sotva dostavěný zděný dům)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
10.1.12 21:53

Ahojky chtěla bych se zeptat Lamm, jestli by mi mohla poslat odkaz na Haas Fertigbau na ten polský katalog. Sháním bungalov. Nechci pasivní, pouze nízkoenergetický. Tu rekuperaci bych neustála. A ještě jeden dotaz. Taky nemáme zrovna ideální pozemek. Taky jsem přemýšlela o archtektovi, ale kde ho sehnat, teda dobrého. Jak jsi hledala Ty? Ď za odpověď. Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
10.1.12 21:57
polokolo píše:
Ahoj Zandulo, dům máme velikosti 10×7 metrů, přízemí a patro. Dole obytná místnost (obývák s kuchyní vel. 10×5) a WC se sprchou + technická místnost s pračkou, nahoře tři pokoje, koupelna a šastna. Bydlíme zde už 6 let. Dům jsme si nechali postavit do fáze tzv. hobby stavby, tzn., že jsme si sami pokládali podlahovou krytinu, obklady, malovali jsme si. Cena před těmi roky byla něco kolem 2 mil. Myslím, už si to nepamatuju přesně. Ale jak se od té doby vyvinula cena netuším. Tenhle je náš: http://www.karon.cz/…lejovice.php a jsme moc spokojení. Máme tu rekuperaci tepla a společně s dobře zaizolovanou stavbou to znamená, že protopíme za rok max. 3000,– korun. Stavba domu je i dosti rychlá. Klidně se ptej, co by tě ještě zajímalo. Radka

Radko, prosím Tě, a vy jste měla individuální PD nebo katalogový? A tu cenu co uvádíš je za tu hobby stavbu nebo komlet celý dům s vaší prací?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
10.1.12 22:04

Já mám právě představu nízkoenergetického domu. Ale chceme stavět svépomocí a nejsem si jistá, jestli to zvládneme. Projektant sice namaluje projekt, ale přijdeme mi, že nějak o té nízkoenergetičnosti nepřemýšlí. Tak nevím, jestli raději jít do firmy, která se tím zabývá, ale pokud mi bude dělat individuální projekt asi se nedoplatíme. A moje představa byla cihlový jednopodlažní dům - cihla + polystyren (aspoň 25 mm), ale taky mám strach, aby všude nebyla plíšeň, když se to tak utěsní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
10.1.12 22:13

Ahoj LL, dá se říct, že šlo o dům katalogový a cena 2 mil. byla za hobby stavbu (tzn., že jsme si sami malovali, dělali sami kuchyni, koupelny s obklady, podlahové krytiny a fasádu) a materiál na dodělávky. Naši práci nepočítám. Ale ta cena je skoro 7 let stará.
Radka
A ještě k Tvému druhému příspěvku. Sama bych do toho nešla. Neříkám dodělat ty věci, co jsou vidět, ale tu funkční část bych nechala dělat odborníky. A pokud se bojíš plísně, tak vřele doporučuji rekuperační větrání - doma ti nikdy nic nesplesniví, skvěle se suší prádlo a je vždy bezvadně vyvětráno s minimální energetickou ztrátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí