Nízký tlak a bušení srdce

Caty
28.8.11 21:44

Nízký tlak a bušení srdce

Ahoj holky, mám podobný problém. Pokud tady je nějaké podobné téma, tak at admini klidně přesunou. Normálně mám nízký tlak 110/70 až 85/65, puls od 45 do 105.Hodně mi to lítá.Občas mi tlak vylítne na vysoký tj 140/90, max 150/100. U obojího je mi strašně zle, buší mi příšerně srdce, mám po celém těle studený pot, černo před očima a jakoby mi srdce skákalo z hrudníku a závratě.Dvakrát jsem sebou teď za dva týdny švihla a dost mě tlačí na hrudníku někdy a špatně se mi občas dýchá.
Teď jsem měla holtera, tak uvidím. Nevíte co by to mohlo být? Mám těhu cukrovku a v minulém těhu jsem měla preeklampsii, kvůli tomu se bojím těch vysokých tlaků. Ten mi třeba 2 dny skáče vysoko spolu zase s nízkým a teď už 5 jen ten nízký, občas 130/80.
Myslíte, že je to něco na léčení? Docela se bojím. Ale zase nechci dělat z komára velblouda myslíte, že se mám nechat odbít, že to nic není nebo to nějak řešit? Někdy je mi opravdu příšerně zle, ale nechci být za hypochondra.Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3513
28.8.11 21:47

a máš to i tak mimo těhotenství? Já mám i mimo těhotenství tlak 95/69. Někdy je to náročný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
28.8.11 21:50

Mmarti: no normálně mám tlak vcelku normální , okolo těch 120/80 plus mínus, spíš nižší tak těch 110/70. Ale takhle zle je mi tak poslední měsíc, ikdyž teda spíš od začátku těhu, ale zhoršuje se to a ted je mi někdy opravdu příšerně. V pondělí jsem myslela, že chcípnu.

• Citovat
  • Upravit
3513
28.8.11 21:53

a co počasí? Třeba při tom ochlazení to bude trošku lepší. Uvidíš co ti řeknou doktoři. Já jsem v těhu v nemocnici ležela s holkou, co nemohla vůbec chodit sama pěšky, všude vozit, pokaždé někde omdlela. Ale musí to být hodně náročný ještě s jedním prckem doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
28.8.11 21:56

Mmarti, no mi je celkem fuk, jesti je chladno nebo dusno. Na omdlení je mi dost často, srdce mi buší jak zfetované a ten studený pot taky není nic moc. A mám takovou dušnost. Nic příjemnýho. No, já nevím, jestli to mám právě kdyžtak doktorce říct i ty problémy okolo, ikdyž ten holter dopadne dobře.

• Citovat
  • Upravit
3513
28.8.11 21:58

jo, řekni. Mě teda tak srdíčko nevalí, celkem v pohodě. Popiš to všechno. Takhle jak popisuješ jsem se ale cítila, když jsem měla nedostatek železa. Nízký tlak, srdíčko mi jelo jako o závod, unavená, bledá, spocená. Já bych si zkusila doktorce říct i o krevní testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
28.8.11 21:59
Caty píše:
Mmarti: no normálně mám tlak vcelku normální , okolo těch 120/80 plus mínus, spíš nižší tak těch 110/70. Ale takhle zle je mi tak poslední měsíc, ikdyž teda spíš od začátku těhu, ale zhoršuje se to a ted je mi někdy opravdu příšerně. V pondělí jsem myslela, že chcípnu.

Taky jsem měla holtera a nic nezjistili. Rozjelo se mi to při užívání HA.
Měla jsem stejné příznaky jako ty…bušení srdce, pocit na omdlení nízký tlak, studený pot, zatmění před očima, povrchové dýchání a hlavně ty závratě. Nakonec mi řekli diagnózu úzkost a panika. Léčila jsem to 2 roky antidepresivama. od vysazení HA se mi to nestalo ani jednou a ani antidepr. už dávno neberu.
Taky jsem to odkládala a odkládala, ale bohužel to bylo pal horší, že jsem nemohla ani spát.

Kamarádka měla to stejný, rozjelo se to u ní po porodu.

Je to asi stresem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
28.8.11 22:02

Mmarti a mám to říct obvodní doktorce nebo na diabetologii nebo v poradně??
Sumaya: Myslíš jako že by to bylo stresem? No, je pravda, že teď jsem měla takové trochu hektické období, menší neshodí, ale to už je OK.

• Citovat
  • Upravit
3513
28.8.11 22:05

já bych šla ke gyn., přeci jenom si těhotná, odkázat na jiného tě může kdykoliv. A taky bych tam šla co nejdřív. Jo a stres to je taky pěknej prevít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
28.8.11 22:09
Caty píše:
Mmarti a mám to říct obvodní doktorce nebo na diabetologii nebo v poradně??
Sumaya: Myslíš jako že by to bylo stresem? No, je pravda, že teď jsem měla takové trochu hektické období, menší neshodí, ale to už je OK.

To se právě může objevit až časem. Mé kamarádce se to právě poprvé stalo, až po stresovým období, kdy nemohla najít práci, neměla nikoho na hlídání a nějaký neshody s jejím manželem.
Ale určitě s tím zajdi k doktorce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
28.8.11 22:10

Caty, určitě to řekni, pokud máš poradnu až za nějakou dobu, tak třeba cinkni předem a oni ti řeknou, jestli panikařit nebo ne. Zbývá ti pár týdnů a každý úspěšně donošený bude znát. Něco jsem si teď četla o nedostatku železa, sice tam nesedí vysoký tlak, ale bývá nízký tlak, extrémní slabost, špatné spaní, vyšší puls..páč jsem todle všecko měla, tak jsem si to vyhledala, začla zobat železo a zabralo to hned, už zas můžu skály lámat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
28.8.11 22:11

Jinak pomůžou i šumivé tablety magnesium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
28.8.11 22:16

jinak já si myslím, že ty tlaky 140/90 a 150/100 nejsou ještě brané jako vysoký tlak. Měřítko je tam tuším takové, že spodní tlak by neměl přesáhnout 100.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
28.8.11 22:21

Mmarti: No, doktor mi říkal v těhu ne nad 140/90. U preeklampsie mi to začínalo támhle tlakem, ale tak ten se mi ted objeví jednou za čas. Třeba dva dny po sobě a pak pár dní klid.

• Citovat
  • Upravit
3513
28.8.11 22:23

aha, tak to jsem nevěděla. Uvidíš co poví doktoři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí