Zlepšení zraku bez laseru? Nevěřím tomu.

4880
27.8.11 14:47

Zlepšení zraku bez laseru? Nevěřím tomu.

Dnes jsem koukla na seznamu na tip a byl tam ve slevě balíček na zlepšení zraku : http://tip.seznam.cz/praha

Mě to příjde jako blbost. Kdyby to fungovalo, tak proč doktoři na očním se ani nezmíní o nějakém cvičení očí?

Na jejich stránkách píše jeden chlap, že po 2,5 letech poctivého cvičení se mu snížily dioptrie z 5 na 0! Podle mě to je zase nějakej chyták, jak z lidí vylákat peníze.

Jak to vidíte vy? Jestli je tu třeba někdo, kdo pracuje na očním, v optice nebo oční dokonce studoval..tak nám k tomu může říct něco víc…

Nechystám se to kupovat, jen mě zajímá názor, třeba i odborný. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24603
27.8.11 15:16

sice nejsme zadny ocar ale prijde mi to jako pekna blbost :nevim: :nevim: :nevim: muj znamy ma takov rproblemy s ocami ze mu nepomohlo ani x operaci a neverim e takova blbina by mu pomohla…ale clovek nikdy nevi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.8.11 15:49

Je to ptákovina :roll: Škoda, že to nenapadlo mě, mohla sem být za vodou :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.8.11 15:54

Jééé, ono to prej vyléčí i šedý zákal :palec:
ASi ty cviky zkusím naučit našeho starého čokla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
27.8.11 15:54

Sakra tak proč utrácím peníze za brýle a čočky????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.8.11 15:57
lleennttiillkkaa píše:
Sakra tak proč utrácím peníze za brýle a čočky????

Protože si ještě neprohlédla :mrgreen:
Zkus kurz za 4500, to budeš valit bulvy, jak ti to pomohlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
27.8.11 16:09
Baba píše:
Jééé, ono to prej vyléčí i šedý zákal :palec:
ASi ty cviky zkusím naučit našeho starého čokla :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
27.8.11 16:10

Tohle neznám, ale moje mamka byla v US na kurzu, kde se naučila léčit podle metody, kterou vyučuje pán, který se narodil jako slepé dítě hluchým rodičům (napsal o tom i knihu) a usilovným cvičením začal vidět. Žádný zázrak, ale mnohahodinová pravidelná dřina…nicméně funguje to, takže cesty jak si výrazně snížit počet dioptrií a zlepšit různé zrakové potíže skutečně jsou (ale jak píšu, tohle konkrétně neznám, takže nevím)

Apriori bych to nezavrhovala, ale chce to brát jako pomůcku. Něco jako když si koupím rotoped. Když na něm budu několik hodin denně šlapat, tak zhubnu. Když na něm budu sušit ručníky, tak mi to zhubnout nepomůže, akorát budu nadávat na to, za jakou blbost jsem to zase vyhodila peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
27.8.11 16:13

No já slyšela už dřív, že jsou nějaké cviky, které zastaví zhoršování zraku a i ho prý vylepší, ale 5 dioptrií je ptákovina :-D

Jinak ty cviky se podle mě daj dohledat na netu i zadarmo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
27.8.11 16:18
me2dova píše:Apriori bych to nezavrhovala, ale chce to brát jako pomůcku. Něco jako když si koupím rotoped. Když na něm budu několik hodin denně šlapat, tak zhubnu. Když na něm budu sušit ručníky, tak mi to zhubnout nepomůže, akorát budu nadávat na to, za jakou blbost jsem to zase vyhodila peníze.

Jenže tady je problém v tom, že tohle je rotoped, na kterém nezhubneš, ani kdyby jsi šlapala 25 hodin denně.
POvolený závěsný aparát čočky nevycvičíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
27.8.11 16:25
Baba píše:
me2dova píše:Apriori bych to nezavrhovala, ale chce to brát jako pomůcku. Něco jako když si koupím rotoped. Když na něm budu několik hodin denně šlapat, tak zhubnu. Když na něm budu sušit ručníky, tak mi to zhubnout nepomůže, akorát budu nadávat na to, za jakou blbost jsem to zase vyhodila peníze.
Jenže tady je problém v tom, že tohle je rotoped, na kterém nezhubneš, ani kdyby jsi šlapala 25 hodin denně.
POvolený závěsný aparát čočky nevycvičíš.

To jsem si také říkala, že by se dala čočka vycvičit tak, aby zase správně zaostřovala a vrátila se do původního stavu? To asi těžko.
Sakra, proč jsem na tu medicínu nešla. :mrgreen:
Klidně se zeptám někde v online poradně, jestli existují cviky na snížení dioptrií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
27.8.11 16:41

Teda zlepšit zrak o 5 dioptrií 8-o . To se mi nezdá :think: .

Ale mně cviky na oči pomohly. Mám problém s očním svalem u jednoho oka, v nemocnici mi řekli, že na operaci to není… doporučili mi tuhle knížku: http://aleph.nkp.cz/F/?…
Když člověk každý den kouká do pc, ty cviky jsou podle mě dobré na uvolnění očí. A takové ty běžně známé rady jako - když je možnost, tak koukat do dálky a do zeleně. Snažit se zaostřit třeba detail listu na stromě a pak ho vidět 3D. Koukat na blízký a vzdálený předmět a střídat to… a tak podobně… Oči se uvolní a člověk je trochu trénuje - nekouká jen na písmenka na papír, do pc či na krátkou vzdálenost v místnosti.
Podle mě jsou oční cviky velmi dobré :dance: . Ale zázračné výsledky bych si neslibovala :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.8.11 16:44

Cviky jsem si sundala 2 dioptrie, doloženo nálezem oční dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
27.8.11 16:52
janine24 píše:
Cviky jsem si sundala 2 dioptrie, doloženo nálezem oční dr.

Fakt? Týý jo. Možná zase záleží jak komu to pomůže. Kamarádka nosila brýle, měla 1 diopt. a nošením brýlí se jí to vrátilo na 0.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.8.11 16:53
Sumaya píše:
janine24 píše:
Cviky jsem si sundala 2 dioptrie, doloženo nálezem oční dr.
Fakt? Týý jo. Možná zase záleží jak komu to pomůže. Kamarádka nosila brýle, měla 1 diopt. a nošením brýlí se jí to vrátilo na 0.

Nevím, já měla zadání cvičit a nenosit brýle a pomohlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí