Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim vsechny maminky,
Prichazim s prosikem popripade radou.Nas maly 14 mesicni prdolinek byl do minule soboty vyborny spac, v noci spinkal bez jedineho probuzeni shruba cca od osmi vecera do osmi do rana, avsak se nam stal v sobotu mensi problem.Meli jsme na hlidani od nasich psa, ten je samozrejme zvyklej spavat v posteli s nasima a tak se mu v sobotu vecer zastesklo a zacal strasne o pulnoci vyt, samozrejme, ze to maleho vzbudilo strasne se lekl( my samoze taky) a zacal nehorazne plakat nebyl k utiseni dobrou hodinu, po hodine jsem ho nejak uhladila aby se uklidnil ale nastal problem, probral se a nechtel pokracovat ve spanku takze, vykladal a delal kraviny v postylce do tri hodin do rana, pak nejak usl.
Jenze od te soboty mame ted noc co noc problem, vzdy se vzbudi po pulnoci sam od sebe se strasnym placem, nejde utisit a bojujeme dobre tri hodiny aby vubec usl, nechce byt ani semnou v posteli ani s tatinkem ani sam v postylce proste nic. Jediny co tak by se nosil a nebo hral, jenze zas nechci si s nem vecer zacit hrat aby si na to nezvykl a nebral to jako samozrejmost kazdou noc ![]()
Ze vcerejska na dnesek to byl uz nejvetsi extrem byl vzhuru snad od 12 do ctyr, a skoro cele ctyri hodiny probrecel samoze s prestavkama kdy jsem ho nosila aby se uklidnil, napil a. podobne.
Myslite, ze ma proste strach boji se, nebo ja uz fakt nevim. Vycerpala jsem uz veskre moznosti co by to mohlo byt a jediny co me napda ke to, ze ma proste z toho vyti a jak se lekl ujmu
nebo fakt nevim? Nejakej tip, rada co delat? Budu rada za cokolov ![]()
@LucieKucerova Jestli se budí od soboty ve stejnou dobu tak je to z toho leknutí. Určitě bych ho jen nosila při lehkém světle a postupně bych se snažila si sním lehnout a tím i zkracovat dobu kdy je vzhůru. Hrát ho v noci opravdu nenechávej. Popřípadě si napiš o radu paní Lence https://www.prosimspinkej.cz/pohadkopsani/ je to velká odbornice na spánek dětí. Mě hodně pomohla u syna který měl od narození problém spát v noci.