Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, tak naše malá má 7 měsíců, na obídek mívá zeleninku, a protože se mi od 4. měsíce v noci každé 2 hodiny budila a chtěla kojit, dávám ji teď asi týden na radu dr. kaši. Momentálně vstává v noci 2× na kojení (kolem 12 a kolem 4). Když chce nakrmit dřív jak za 3 hodiny, tak se snažím ji uklidnit jiným způsobem než prsem. Někdy to pomůže, někdy ne. Takže u nás se to zavedením příkrmů zlepšilo. A kaši máme zatím vyzkoušenou jednu, rýžovou hami. Přeji hodně úspěchů. ![]()
no mi nekdy i v 6 hodin a kdyz je dobrej den tak v 7 hod, no je to mazec
ja to asi fakt zkusim jeste bych pockala ,ale kdyz se tak budi tak do toho asi pujdu.
Tak to zkus, za to nic nedáš. Já to taky zkoušela a říkala jsem si, že když to nepomůže zase kaši přestanu dávat. Jo a ještě si myslím, že pomohlo, že jsem jí v noci hned necpala prso, ale zkoušela jsem nejdřív dudlík… Většinou to teda nepomohlo, ale asi dva dny na to začala spát celou noc. Jinak vstává taky v 7, ale když spí od 20h, tak se ani nedivím..... Pak se válíme a většinou v osm usne znovu, takže spíme tak do půl desátý a já pak nic nestíhám ![]()
mi nejsme dudlikovy on ho vubec nechce. ja bych chtela zacit davat zeleninu , kasi asi ne. to bych chtela taky aby spal takhle krasne. malej chodi spat tak v pul devaty v 9 a pak spis tak hodku nekdy i dyl, taky si s nim jdu lehnout.
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Naše malá (10,5 měsíce) do třetího měsíce je plně na UM a od té doby spala celou noc. Od ledna se nám budí na jídlo,ale kdo ví jak. Začali nám v lednu růst zoubky a nic jiného dudlík, čaj, gely, atd. nepomáhá, jen u flašky se uklidní a pak usne. Jí 5× denně- teď mi občas přijde, že nechce přes den jíst, ale v noci třeba i 2×. Zkusili jsme kaši na noc, ale tu nechce. Ach jo.
Ahoj, chci se zeptat jak mate stare deti a kdy vam zacaly spat celou noc? Ptam se proto, ze maly bude na vanoce dva a pul roku a celou noc proste spat nebude a nebude…prijde mi to uz fakt divny, premyslim, ze zajdeme nekam k doktorovi nebo nevim.. ![]()
Dceři je 3,5 roku a budí se stále. Celou noc v kuse spí tak pětkrát do měsíce. Tak vydrž ![]()
@L-ennka píše:
Ahoj, chci se zeptat jak mate stare deti a kdy vam zacaly spat celou noc? Ptam se proto, ze maly bude na vanoce dva a pul roku a celou noc proste spat nebude a nebude…prijde mi to uz fakt divny, premyslim, ze zajdeme nekam k doktorovi nebo nevim..
co očkáváš od dr? Můj začal spát celou noc v 16. m, kdy jsem odstavila od kojení
ale spal s námi v posteli. Kdyby měl vlastní, tak je vzhůru co hodinu ![]()
@L-ennka Toho doktora jsem si nevšimla. K čemu doktor?
Už je syn na noc bez pleny? U nás se nejčastěji vstává kvůli čůrání.
@L-ennka Tak náš malej 20 měsíců… je ve svém pokojíčku skoro od narození, párkrát už se stalo, že se v noci nevzbudil, ale fakt výjimečně
Teď máme krásné období vzdoru
nechce chodit ven, celý den se střídá řev a smích a třeba dnes v noci byl vzhůru od půl jedné do půl páté a v sedm zase v stával
no snad ho to do 15ti přejde.
@Lucík 25 Jéžiš, bych se zbláznila… U nás je to naštěstí jen vyčurat, sem tam špatný sen, ale stačí pohladit a spí dál.
@Ukulina píše:
@Lucík 25 Jéžiš, bych se zbláznila… U nás je to naštěstí jen vyčurat, sem tam špatný sen, ale stačí pohladit a spí dál.
No to má až tenhle týden… je to fakt očistec, doufám, že ho to brzo zase ořejde.
Ahoj, tak můj malej byl taky nespavec. Za noc snad stokrát vzhůru. Na chvíli pomohla Sedalie, Pediakid atd, ale vždy na chvíli. Teď 20.11 mu budou dva roky a už cca měsíc mi spí konečně celou noc bez výjimky ![]()
Jo mala je uz bez pliny, kdyz se budi fakt treba co pul hodinu, tak se jdeme vycurat a spi zase klidne, ale za dve hodiny je treba zase vzhuru a vyzaduje mliko nebo cumel, furt dokola proste. K cemu doktor?? Tak napadlo me jestli nema nejakou poruchu spani nebo nevim co si o tom mam proste myslet, vzdyt decko, kteremu je dva a pul roku prece musi spat uz celou noc ne?? a ne se za noc minimalne petkrat vzbudit. ![]()
@mikky u nas taky 4,5 m na zacatku super spal i 5hodina ted co 2-3hodky vzhuru ![]()