Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky jsem kojila 45min, pak nekdy stejne dokrm, rihani neslo, byly z toho 2hodiny a za hodinu nanovo. Zlepsi se to vydrz
@Aneťák89 píše:
Moje mala byla líná, tak nam kojeni taky trvalo dlouho. A nerihala téměř vubec. Ale jestli kojis v malych intervalech, treba po dvaceti minutach, tak ji z toho muze bolet brisko… Nezda se mi, ze by po tak kratke dobe zase brecela hlady
To se mi taky nezda. Spis me napada, jestli se vubec poradne prisaje a jestli se pořádně napije kdyz kojis takhle dlouho a pak rikas place a chce jeste… kdyz jsem byla v porodnici, byla tam maminka s podobnym problemem, kojila a kojila a trvalo ji to desne dlouho a dite stejne brecelo po chvilince a tak kojila zas a pak ji doktorka rekla, ze on se sice snazi sat, ale ze nic moc netece, proto koji tak dlouho a proto ma pak dite jeste hlad..tak nevim no zkusit masirovat prsa aby se mu to rozteklo, kloboucky apod…
![]()
@spiritt Já tohle neznám. První byl teda na UM, ale druhý byl kojený, nastěhovala jsem si ho s prvním nočním vzbuzením do postele a bylo to. Zkrátka jak se vzbudil, dala jsem mu prso a spala jsem dál. Nic víc jsem neřešila.
Všem díky ![]()
@Lenca27 nebudím ho, vzbudí se sám, většinou tak po 3-4 hodinách, někdy vyjímečně i po 2…
@veronika6913 No já si právě nejsem jistá, jestli toho mlíka mám dost…tak přesnou váhu doma nemáme, abych to zjistila, tak až ve středu u doktora se dozvím, jestli přibírá…Takže mu radši dám po chvíli znovu, když pláče a vypadá hladově..(ale to vypada teda skoro pořád).
Jinak se právě bojím ho dát spát když si neodkrkne, ale jak píšete, tak se asi nic nestane, já jsem nějak přehnaně vyděšená, co by se všechno mohlo stát..(první noc jsem nespala asi vůbec, a pořád jsem ho sledovala.)
Máme doma 19ti denní holčičku. Neboj, bude to v pohodě. V noci se mi budí asi po 3 hodinách a pije hezký (no občas se kucká, protože hltá) Kojení nám trvá 20-30 minut. Odříhne si někdy hned a někdy vůbec. Když si do pár minut neodříhne, dám ji do postýlky a chvíli poslouchám, jestli je vše v pohodě. Když je neklidná, ještě ji zvednu. Přes den kojíme častěji, někdy i po té půl hodině, malá často brečí.
Nas maly neni krkaciObcas si teda krkne, ale vetsinou ne. A v noci vubec. Myslim, ze v noci pije v polospanku a tolik nehlta, je poradne prisaty, tak ani zadny vzduch nenasaje…Kdyz mel par mesicu, tak jsem ho v noci nakojila, pak jsem slysela, ze neco udelal do pliny, tak jsem ho prebalila a pak jeste znova nakojila. Tohle vetsinou trvalo tak hodinu.
@spiritt Mimina nemusí plakat jen hlady. Může ho o kojení jen bolet bříško, protože spolyká moc vzduchu. Když saje, tak je to se střeva zase dají do pohybu a tolik to nebolí/mimino se „zabaví“ prsem, které ho uklidňuje.
Jinak já v noci nakojila, přebalila, a dala zase spát. Na krkání jsem nečekala, krkal většinou hned, jak šel od prsa. První měsíc jsme tedy museli pár nocí i natřást, protože ho hned po kojení chytli prdy a tak nemohl spát, dokud to nepřešlo.
Ahoj maminky. Obnovuju tema a prosim o Vase zkusenosti s uspavanim v noci, resp. po nocnim kojeni. Mame 8 tydenni miminko, pres den toho moc nenaspi, uspavam ji vetsinou na balonu, casto to trva i vic jak hodku nez zabere. Ve dne se to jeste takztakz snese, ale v noci jsem z toho uz dost unavena. Kojim 2× za noc, kojeni z obou prsou zabere max. 25 min.,ale pak s ni jeste tu cca hodinu hopsam na mici, poplacavam apod. a je jasny, ze bych misto toho uz radsi spala
Jak teda resite uspavani v noci? Lisi se to u Vas od toho pres den? Snazim se v mistnosti skoro nesvitit, nemluvit na ni, ale stejne ji musim nechat vytuhnout v naruci, jinak mi pri polozeni do postylky zacne protestovat a nespi. Diky za rady.
Já myslím, že to chce vyzkoušet jiné metody uklidňování/uspávání a vypozorovat, co zabírá. My máme režim: kolem 20:00 jak to vyjde koupeme a pak kojím. Dcera 3-m už je navyklá a obvykle mi usne při odříhávání (cca 30 min). Pak se budí kolem 4 ranní a zase usne po kojení (30 min). Když neusne, pak na ní zabírá bílý šum (appka v mobilu - super věc). Přes den moc nespí. Pokud jeví známky ospalosti, ale nezabere, pustím appku nebo skutečný fén. Někdy jí nechám přes den vyřvat, pár minut, jen třeba vracím dudlík, který nám taky dost pomáhá usnout (po usnutí vyplivne). Tak hodně štěstí ![]()
Meli jsme to tak taky. Nakojit a uchoupat na mici. S postpem casu proste usnul u prsa, tak jsem ho nechala spat. Nikam neprendavala, maximalne nasledne jemne odsunula.
@Valentine no ty nejmenší si nikdy nemusí odříhnout. Když to trvá déle bez odříhnutí, tak už asi nic nečekej. Dobré je miminko dávat do postýlky na bok, aby blinkání když tak vyteklo na stranu. Jinak většinou mi po kojení usne v noci docela rychle, ale někdy mi to také trvá déle, třeba když má prdíky, tak se pak v postýlce mele.
Do 2m mi malá spala i usínala sama v postýlce jenom jsem jí došla dát dudlík když jí vypadl. Potom jsme se přestěhovaly a najednou jsem musela uspávat na rukách občas i 2h a po položení do postýlky řev. Tahle jsme uspávaly asi 4m. Přes den spala buď na klíně nebo v kočárku jinak ne. Potom se manžel naštval vzal zavinovačku a najednou byl klid. Stačilo pustit bílý šum, dudlík a zavinout, teď už jenom do peřinky, ze který se se vyklube, a spí. Teď jí bude 9m a konečně spí skoro celou noc.
Spí od 21h do 3-4h potom kojim. Kojim v postely a až do rána spí s náma. Zkuste kojit v leže a potom se přitiskněte k mimču a usne, já skoro vždy usnu dřív než malá. ![]()
@MachyXS píše:
Já myslím, že to chce vyzkoušet jiné metody uklidňování/uspávání a vypozorovat, co zabírá. My máme režim: kolem 20:00 jak to vyjde koupeme a pak kojím. Dcera 3-m už je navyklá a obvykle mi usne při odříhávání (cca 30 min). Pak se budí kolem 4 ranní a zase usne po kojení (30 min). Když neusne, pak na ní zabírá bílý šum (appka v mobilu - super věc). Přes den moc nespí. Pokud jeví známky ospalosti, ale nezabere, pustím appku nebo skutečný fén. Někdy jí nechám přes den vyřvat, pár minut, jen třeba vracím dudlík, který nám taky dost pomáhá usnout (po usnutí vyplivne). Tak hodně štěstí
Diky. Sum jsme zkouseli a nic
Jak dlouho ho prosim mete pusteny, nez mala zabere? Jinak kojeni na ni taky nijak extra nezebira, snad nikdy mi u nej nevytuhla tak, ze by nebylo treba dalsich uspavacich procedur. Nerve, ale proste nespi ![]()
@Amellia19 píše:
@Valentine no ty nejmenší si nikdy nemusí odříhnout. Když to trvá déle bez odříhnutí, tak už asi nic nečekej. Dobré je miminko dávat do postýlky na bok, aby blinkání když tak vyteklo na stranu. Jinak většinou mi po kojení usne v noci docela rychle, ale někdy mi to také trvá déle, třeba když má prdíky, tak se pak v postýlce mele.
To ona odrihava vetsinou v pohode, nakojim, odrihne si no a pak nasleduje to zdlouhavy uspavani. Tak nevim, vcera jsem ji chvilku pohoupala, dala do postylky a po chvilce se stejne silene mlela a nadavala.
@pamelka20 píše:
Do 2m mi malá spala i usínala sama v postýlce jenom jsem jí došla dát dudlík když jí vypadl. Potom jsme se přestěhovaly a najednou jsem musela uspávat na rukách občas i 2h a po položení do postýlky řev. Tahle jsme uspávaly asi 4m. Přes den spala buď na klíně nebo v kočárku jinak ne. Potom se manžel naštval vzal zavinovačku a najednou byl klid. Stačilo pustit bílý šum, dudlík a zavinout, teď už jenom do peřinky, ze který se se vyklube, a spí. Teď jí bude 9m a konečně spí skoro celou noc.Spí od 21h do 3-4h potom kojim. Kojim v postely a až do rána spí s náma. Zkuste kojit v leže a potom se přitiskněte k mimču a usne, já skoro vždy usnu dřív než malá.
Diky. Zavinujeme, sumime a stejne nic. Prso taky nefunguje, proste jen to uspani v naruci. Tak snad se to casem zlepsi. Jen mam strach, aby to tak nebylo dlouho, tech par kilo se uz docela pronese. Jen fakt nevim, jak ji naucit ma jiny zpusob uspavani. Zase u toho skakani mam cas psat dotazy sem na diskuzi
![]()