Noční kojení a uspávání - jak vám dlouho trvá?

120
25.9.04 10:22

Noční kojení a uspávání-jak vám dlouho trvá?

Ahoj maminky,mám doma 16ti denního chlapečka.Ve dne kojíme po 3 hodinách v noci po 3-4 hodinách.Hlavně v noci mi chlapeček u kojení usíná a tak to máme tzv. na etapy a kojíme tak 45 minut.Trápí mě to, že jak malý mezi kojením usíná,tak si neodříhne,takže při mém pokusu o odříhnutí se samozřejmě probudí.Když myslím,že už je dost najedený,tak se ho snažím uspat,čekám až spí tvrdě a pomalu ho pokládám do postýlky a v tom se vždycky probudí.Tento koloběh nám trvá většinou 1,5h.Takže malý se budí krásně po 3-4h ale jelikož nám dlouho trvá uspání,moc se stejně nevyspíme.Máte to také tak nebo mi poradíte nějaké triky na rychlé uspání.Myslíte,že ho můžu položit do postýlky bez odříhnutí?Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
25.9.04 15:36

Val, já jsem to měla s maličkou podobně, jenom jsem se nesnažila nijak ji uspávat, prostě jsem ji položila a čekala až usne. V chytrých knížkách píšou, že pokud si miminko neodříhne do 10 minut, prý nespolykalo žádný vzduch. Betka, když si neodříhla do 10 minut, na chvíli jsem ji položila do postýlky a asi po 2-3 minutch jsem ji znova zvednula a pokud byla zavzdušněná, tak si většinou říhla. Když se jí to nepovedlo ani takto, pak obyčejně plakala třeba až za půl hodiny. S tím usínáním u kojení jsem to vyřešila tak, že jsem k ní nevstávala hned když se v noci probudila, ale teprve až začala plakat a byla opravdu probraná hladem. Pak se pořádně napila a neusínala. Teď je jí 9 týdnů a už 4 noci mi spí v kuse nejmíň 9 hodin, minulou noc dokonce 12! Prý je to sen všech maminek, ale já si říkám jestli je to normální? Pravda je, že já spím celou noc jak zabitá, ale toho mlíka po ránu je tak pro dvě děti!
Přeju ti hodně trpělivosti, ono se to noční kojení fakt vychytá a mimčo si dá říct, jenom ti chci poradit ať na něj v noci nemluvíš a zbytečně ho neprobíráš, to se potom fakt špatně uspává.
Radka + Betýsek 9t

• Citovat
  • Upravit
2185
26.9.04 17:56

Mam 3tydenni holcicku a my kojime maximalne 10 minut. Taky obcas usina, ale snazim se lechtat na bradicce nebo za krckem a to vetsinou zabere. Kdyz ne, tusim, ze se napila dost. Zkus to taky. JInak po cca 10 minutach chovani take pokladam do postylky a cekam - nekdy usne sama, nekdy jeste vyzaduje kratsi chovani. Ale snazim se ji navykat na to, ze v noci ma proste usnout sama a zadny hodinovy chovani jako ve dne :-)) - ale jestli mam jen stesti nebo to chape, to opravdu nevim … :-))

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
27.9.04 21:34

Ahoj. Mám osmitýdenní holčičku. Budí se pravidelně kolem půl třetí ráno. Kojíme tek deset minut až čtvrt hodiny. Legrace je, že bývá v tuto dobu nejkomunikativnější. Napapá se, pustí prs a začne se culit. Já se občas těžko udržím, abych na to nereagovala nějakým tím: „Ťu Ťu, ty se ale klásně usmíváš..“ Ona se totiž snadno „rozpumrlíkuje“ a pak to trvá třeba půl hodiny, než začne usínat. Když opravdu nechce spát, osvědčil se nám babyvak. V noci (a často i ve dne) v něm rychle usíná. Přeju sladký spánek. Karolina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lisa2
28.9.04 21:54

Ahojky,

máme 4měsíčního klučinu a když jsem si ho přinesla z porodnice, měli jsme podobný problém.Jenže já si ho na noční kojení nosila do obýváku, abych nebudila manžela a jelikož trvalo i déle než 1hodinu, tak jsem si k tomu zapla TV, vzala časopis atd.Pak ale nastával problém s usínáním-kojili jsme víc jak hodku, pak jsem malého ještě kolébala v kolébce,aby usnul a pak za 2hodky to celé znovu. Také u toho usínal-stačilo polehtat na oušku pod bradičkou nebo na chodidle, někdy jsem ho přehazovala z jednoho prsu na druhé-to fungovalo. Pak malý přestal plakat, když se probudil a kojili jsme v ložnici za tmy, najednou se vše změnilo a kojení trvá v noci dosud 10-15min/až na výjimky/.Asi to chce i čas než si mimčo zvykne a najde si samo režim.Hodně štěstíčka Lisa

• Citovat
  • Upravit
1221
19.7.14 10:12

Ahoj, je běžný, že v noci když kojím, že malej pije třeba i 40 minut, pak čekám minimálně 20 minut na odříhnutí, někdy si stejně neodříhne vůbec, a někdy potom zase začne brečet hlady, takže znovu kojím, znovu čekáme na odříhnutí…Dneska nám takovýhle noční kojení zabralo celý dvě hodiny..jsem z toho docela unavená, ale třeba to tak má skoro každý mimčo, nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
19.7.14 10:17

Moje mala byla líná, tak nam kojeni taky trvalo dlouho. A nerihala téměř vubec. Ale jestli kojis v malych intervalech, treba po dvaceti minutach, tak ji z toho muze bolet brisko… Nezda se mi, ze by po tak kratke dobe zase brecela hlady :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
19.7.14 10:19

ě

Ahoj, tak kojení 40 minut, je možné..ono se to časem zkrátí, máš ještě prďolku..ale s tím odříhnutím čekáš zbytečně dlouho..Moje dítko nekrkalo skoro vůbec, byla jsem nešťastná taky s ním chodila čtvrt hodiny tak jsem se byla zeptat a sestry mi řekli, že některé děti prostě nekrkají a že to mám zkusit 5 minut a když si po 5 minutách neříhne s klidným srdcem můžu dát spát..a jestli by ses přece jen bála můžeš jí položit trošičku na bok, já to taky zezačátku dělala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
19.7.14 10:20

Pardón teď koukám že to je chlapeček..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
19.7.14 10:32

Mela jsem to dost podobne a pak jsem jsem jednou usnula s malou na hrudniku (sedavala jsem oprena o polstare oprene o zed v takovym pololehu, polosedu), kdyz jsem cekala na odrihnuti a pak uz jsem tak spavala bezne :) mala mela reflux, takze nenechat odrihnout, nebo dat po deseti minutach do postylky (a to mela klinek pod matraci) znamenalo prevlikani postylky i male, protoze ji vsechno okamzite vyteklo z pusy ven. V noci u toho kojeni casto prdous usinala, takze jsem kojila i tu hodinu. Ale prejde to, neboj. Ted ma rok a chrape pres noc deset hodin. Taky jsem myslela, ze to neni mozny prezit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
19.7.14 10:33

Malej taky nee vždycky krkne, když krkne, tak většinou hned. Nečekam pokaždý až si krkne, a je v pohodě, bříško nebolí a neublinkává. Ale v noci teda asi chce spát, takže pokud se vzbudí, pije tak deset minut, pak krkne nebo ne a jde do postýlky. většinou usne hned, sem tam mu to trvá asi dýl, ale to nevim, protože se neozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
19.7.14 10:33

Malej taky nee vždycky krkne, když krkne, tak většinou hned. Nečekam pokaždý až si krkne, a je v pohodě, bříško nebolí a neublinkává. Ale v noci teda asi chce spát, takže pokud se vzbudí, pije tak deset minut, pak krkne nebo ne a jde do postýlky. většinou usne hned, sem tam mu to trvá asi dýl, ale to nevim, protože se neozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
19.7.14 10:35

Ja jsem si na nocni kojeni brala malyho k sobe do postele, vytahla prso a spala dal.. On kdyz ho tlacilo bricho a chtel si odrihnout tak vetsinou dal vedet, zvedla jsem ho, odrihnul si a hned zas usnul..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
19.7.14 10:37

My mame osmitydenni a v noci uz nekrmime vubec… A neuspavame, dame do postylky a mala sama usne. Ty ho na to kojeni budis ci se budi sam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
19.7.14 10:44
@Valentine
@Valentine píše:
Ahoj maminky,mám doma 16ti denního chlapečka.Ve dne kojíme po 3 hodinách v noci po 3-4 hodinách.Hlavně v noci mi chlapeček u kojení usíná a tak to máme tzv. na etapy a kojíme tak 45 minut.Trápí mě to, že jak malý mezi kojením usíná,tak si neodříhne,takže při mém pokusu o odříhnutí se samozřejmě probudí.Když myslím,že už je dost najedený,tak se ho snažím uspat,čekám až spí tvrdě a pomalu ho pokládám do postýlky a v tom se vždycky probudí.Tento koloběh nám trvá většinou 1,5h.Takže malý se budí krásně po 3-4h ale jelikož nám dlouho trvá uspání,moc se stejně nevyspíme.Máte to také tak nebo mi poradíte nějaké triky na rychlé uspání.Myslíte,že ho můžu položit do postýlky bez odříhnutí?Díky za rady.

Mela jsem to uplne stejne, bud jsem ho pak hodinu nosila po dome a uspavala, nebo spal bez odrihnuti a ublinkaval… kazdopadne dve hodiny spanku denne byly po narozeni luxus. Ted uz je mu 7 a 1/2 mesice a je to o moc lepsi, i kdyz vkuse jsem jeste vic nez dve hodiny nespala :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí