Noční odplenkovani a pocuravani

80
22.1.23 10:56

Noční odplenkovani a pocuravani

Holky, prosím radu, ač je to moje druhé dítě, u první dcery jsem řešit nemusela :D mladší dcera, v dubnu bude mít 4 na noc stále plenky, to by mi ani nevadilo, ale jsme cca 14 dnů bez, kdy ona sama řekla, že už plenku nechce, ale problem je, že se stále pocurava, peru celou postel cca obden, někdy i denně, plenku zpět nechce, ale mě už opravdu nebaví skoro denně prat a prevlikat. Občas vydrží do rána, někdy se i v noci vzbudí na čůrání, ale málokdy. Ma opravdu tvrde spaní, někdy ji to ani neprobudí a spí v mokrém. Seznam se stane nehoda i ve školce při poledním spaní. Asi mě z toho švihne 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3017
22.1.23 11:00

Já dceru nějaký čas po odebrání plen na noc, nosila 2-3× za noc na záchod. Tam se vyčůrala a spala dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
22.1.23 11:08

@Kryptozoo vím že to je taky řešení, ale bojím se, že si prostě takto nezvykne, že když se jí chce čůrat, tak se musí vzbudit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
22.1.23 11:33

Tomu rozumím..Ale stejně se nenaučí včas budit na čůrání tím, že to pustí do postele :nevim:
Já to dělala takhle často asi týden, pak v polovině spaní asi dva týdny a pak ještě chvilku předtím, než jsem šla spát já-tzn po 2-3 hodinách jejího spaní.
Mokrá postel nikdy nebyla.
Za mně to stojí za pokus. Když si to tak vezmeš, tak bude čůrat při (polo)vědomí a bude vnímat ten pocit předtím-ne jenom, že to už teče.

Příspěvek upraven 22.01.23 v 11:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
22.1.23 11:35

Holt k tomu ještě nedozrála. Nech jí plenku na noc. Má tvrdé spaní, navíc asi močový měchýř ještě nemá dostatečnou kapacitu, aby vydržela celou noc bez čůrání. Musí k tomu dozrát i nervový systém, aby se dítě v noci probudilo, když se mu chce. Budit v noci dítě je úplně na prd, jednak je takto přerušovaný spánek pro nervovou soustavu nevhodný a navíc tím se nic nezmění, opravdu to chce čas. Každé dítě je jiné. Není to žádná ostuda, ona k tomu časem dozraje, nemá cenu to hrotit a pořád prát celou postel. Už tady bylo asi milion podobných diskuzí, najdi si je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
22.1.23 11:43

@ZuzaM no to já bych ji nechala, ale jaksi ji odmítá, to je právě ten problém 🤣 budit se mi též nechce. No uvidím, já to nijak nehrotim, přišla s tím sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
22.1.23 12:29

Dala bych pod ní podložku a v noci s ní chodila čůrat. Sama pak poznáš, kolikrat a v kolik je potřeba. Tím, že se bude pocuravat se to stejně nenaučí, musí k tomu dozrát. Do tý doby s tím moc nenaděláš a aspoň nebudeš muset pořád prat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
22.1.23 12:39

Soucítím. Syn měl období kolem 5,5 roku, mokrá postel každou noc a plenu odmítal, že není mimino. Narvat to na něj, tak by se cítil poníženě. Navíc u nás to znamena převlíkat celou postel kde spíme vsichni plus obvykle peřina, která je taky nadrizměrná a nevleze se do pračky. Nakonec pomohlo vysvětlení, že to neovlivní a jednou vyroste a není to ostuda. Ale bylo to těžký, protože ve školce slyšel slova jako hanba, ostuda, pro mimina. Jinak jsou s tím ty deti v pohodě, ale stačí někde slyšet nějakou takovou hloupost a už je problém.
Jinak dozrál nekdy po 6 roce. A teď se mu stane nehoda, když je nachlazený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6031
22.1.23 12:42
@Whizzy píše:
@ZuzaM no to já bych ji nechala, ale jaksi ji odmítá, to je právě ten problém 🤣 budit se mi též nechce. No uvidím, já to nijak nehrotim, přišla s tím sama.

Tak budeš holt denně prát. Můžeš mít chránič matrace, můžeš použít učící kalhotky (které ale při plném močáku stejně protečou). Já všechny děti učila tak, že jsem je v noci vzbudila. A nepočůrává se mi ani jeden (teď je tříleťák ve stejné fázi jako tvoje dítko. Když zapomenu vzbudit na záchod v noci, tak se občas vzbudí a vyčůrá, výjimečně počůrá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.1.23 12:48

@Whizzy
Budila jsem před půlnocí a dávala vyčůrat. Prát denně deku a prostěradlo, to by mi bez sušičky ani neuschlo :nevim: Nehoda se stala jen párkrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
22.1.23 13:06

Tak buď budeš budit nebo budeš prát. Jiná cesta holt není. A klidně to může trvat ještě rok až dva, než bude schopná se sama probudit.
Myslím, že lepší cesta je budit, než denně prát celou postel. Ale je to samozřejmě tvoje volba. Z mé zkušenosti stačí vzbudit jednou za noc cca tři hodiny po usnutí dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
22.1.23 13:14

Tak samozřejmě chránič matrace mám, ale kolikrát to chytne i peřina nebo polštář, ale jelikož spím v pokoji s ní, na větším lůžku v poschodovce, tak to někdy chytne i moje peřina🙄 no zkusím teda dát čůrat než půjdu spát a uvidíme no 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
22.1.23 13:22
@Whizzy píše:
@ZuzaM no to já bych ji nechala, ale jaksi ji odmítá, to je právě ten problém 🤣 budit se mi též nechce. No uvidím, já to nijak nehrotim, přišla s tím sama.

Tak jestli spi trvde, dala bych ve spánku. A jestli cura hodně, tak možná večer omezit tekutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8453
22.1.23 14:16

Budila bych ji v noci na záchod (ono taky prát denně všechno počůrané musí byt na hlavu). Anebo ji vysvětlit, že mít plínku není žádná ostuda, že časem ji už nebude mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
22.1.23 14:40

Dcera má 3 a čtvrt a má plinku. Taky ji nechce, ale buzení u nás nefunguje a denně všechno prát nehodlám, takže jsem ji řekla, že dokud plinka ráno nebude suchá, tak ji prostě mít bude. Zároveň jsem dodala vysvětlení, ze to nevadí, ona je sikula a časem se to urcite naučí. Vzala to a plinku mi večer sama připomíná..Občas je plinka ráno suchá, občas se sama v noci vzbudí…snad to jde správným směrem. Syn měl plinku do 5 a ctvrt roku cca, pak začal brát léky z nefrologie, teď má 6 a čtvrt postupně snižujeme dávky. Ale on nikdy neměl suchou noc, nikdy se sám nevzbudil a i přes den cura hodně a často. A taky má i jiné dg. Tak doufám, že s dcerou se k lekum nedopracujeme. Každopádně ve 3 letech je brzo, spousta času, dala bych plinku, vysvětlila to a neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí