Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@1mila2
Hudba vypnout jde.Plačící miminko ne.On neví kdo na něho volal PČR.V tu dobu si na něho stěžovalo více lidí.Teď se ho každý v domě bojí.Dokonce se o něm již mluvilo i na SVJ (Společenství vlastníků jednotek) ale nic nevyřešili.A jestli to byla náhoda? Nebyla.On moc dobře ví v kolik odcházim.
Nevím, jakou roli v tom hraje jeho orientace
, ale rozdmýchal si oheň, když jste na něj volali policii. Jestli čekal, až ty odejdeš do práce, myslíš, že by si nezkontroloval, jestli už nejsi venku, než by na tvou ženu vlítl? Myslím, že vztahy mezi vámi jste dostali na úplný bod mrazu a buď se budete navzájem ignorovat, nebo si věčně znepříjemňovat život ![]()
@terien píše:
Asi si budeš muset na toho ramba zahrát a sousedovi to vysvětlit. Zašla bych za ním a řekla mu, co mám na srdci. Tvoje paní ať mu neotvírá kdyby zase otravoval a tys nebyl doma.
tak jestli je pan z Polska, jako muj manzel je taky ..... tak se taky muze dozvedet, ze ma tahnout odkad prisel a ze jestli mu neco chce, tak at se nauci nejdrive mluvit cesky. Manzel ma tendenci zklouzavat do polstiny, kdyz je hodne rozcilenej. Tuhle jsme takto v 11:30 krotili nejake mladistve pod nasim oknem, co na lavicce chlastali uz 3h alkohol a aby meli atmosferu, tak si z repraku pousteli hiphop hudbu na cele sidliste. Neco tak sprosteho, xenofobniho a hulvatskeho jsem uz dlouho nevidela.
@1mila2 píše:
@Russet jasny, ale kde je teda napsano, co je a co není rušení nočního klidu?
Za hluk podle věty první se nepovažuje zvuk působený hlasovým projevem fyzické osoby, nejde-li o součást veřejné produkce hudby v budově, hlasovým projevem zvířete, zvuk z produkce hudby provozované ve venkovním prostoru, zvuk z akustického výstražného nebo varovného signálu souvisejícího s bezpečnostním opatřením, zvuk působený přelivem povrchové vody přes vodní dílo sloužící k nakládání s vodami, zvuk působený v přímé souvislosti s činností související se záchranou lidského života, zdraví nebo majetku, řešením mimořádné události, přípravou jejího řešení nebo prováděním bezpečnostní akce nebo mimořádné vojenské akce.
Zdroj Policie Olomouc.
Jsem našla článek, co je a co není hluk … ![]()
https://bydleni.idnes.cz/…obnosti.aspx?…
Takze hlasite hádky a zpěv souseda (bez hudby) je vlastne ok. Takze kdyby tam soused od 22 do 6rano hulákal, tak vlastně nic nemuzou, že?
Znovu pisu, že nechci rýpat
obcas si říkám, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř
aby si nakonec rodice jeste nazavarili. Sama mam deti a vim, že s pláčem se nic moc neudělá ![]()
Příspěvek upraven 18.12.18 v 08:40
@Migulici Podle mě jste ho vůbec neprobudili, jen jste ho vyprovokovali tou policií, tak čekal na příležitost a šel si zahojit mindrák. Myslím si, že ví, kdo na něj tu PČR zavolal, pokud jste zároveň jediní, kdo na něj tenkrát klepal. Otázka je, jestli jste tenkrát opravdu museli volat policii. Ruku na srdce, jestli jste náhodou nepřestřelili jako první - možná ne, třeba to s ním fakt už nijak nešlo. To musíš posoudit sám. Já bych se na toho vola vykašlal. Co ti může, nic. Pokud zase bude stát ve dveřích a řvát na ženu, ať ho slušně vyzve k opuštění nemovitosti. Když to nepomůže, ať přidá facku
buďto odejde s věčnou ostudou, že ho zfackovala holka, nebo ji to oplatí taky fackou a potom je na místě volat policii… z násilného vniknutí (neodešel na výzvu) s napadením majitele se jen tak nevykecá…
Nevím, no… těch variant je spousta. Určitě bych si našel nějakou, jak s ním vykejvat. Nebylo by to poprvé. Buď ho nechat stát u zvonku a ignorovat, nebo ho dostat do konfliktu, ve kterém se diskredituje sám.
Každopádně ten tvůj polský zvyk s tou sklenkou by mohl být dobrý nápad. Třeba by stačilo pozvat ho na panáka a urovnat to lidsky.
Já jsem byl jako student často ve stejné pozici jako on - měli jsme se spolubydlou taky rádi starou rockovou muziku a každý ví, že Pink Floydi se musí poslouchat nahlas
občas někdo přišel a poprosil nás, jestli bychom to nestáhli, tak jsme se omluvili a stáhli to. Nedělali jsme to naschvál, občas ti to prostě nedocvakne, že je to slyšet i u souseda.
@Aduš8 předpokládám, že homosexuál ve většině případů ani dítě nechce a tudíž je ta tolerance k dětem mnohem menší. To samé je u mladých či cíleně bezdětných.
Já bych jen chtěla doplnit, že plačící dítě NENÍ činitelem rušení nočního klidu. To kdyby chtěl někdo řešit přes policii nebo žalobou. Za hluk se totiž nepovažují hlasové projevy fyzických osob (pokud nejsou součástí zvukové produkce z venkovního prostoru) a dokonce ani projevy zvířat. Kdežto mlácení do radiátorů už takže být považováno.
Takže já osobně bych něco něco tomhle smyslu vylepila na nástěnku a třeba i do výtahu a kdyby to někdo nepochopil, tak bych pak při dalším mlácení do radiátoru prostě ihned obešla soudedy. Nejdřív po dobrém a pak kdyby bylo potřeba i po zlém. Každopádně bych měla nahraný rozhovor s dotyčným. A kdyby to došlo do té zlé fáze, tak bych na ně vytáhla
dle § 5 odst. 1, písm. d) nebo odst. 2, písm. a), zákona č. 251/2016 Sb., o některých přestupcích, v platném znění za ruseni nocniho klidu hrozí pokuta až 5000Kč na místě a nebo 10000Kč ve správním řízení.
Většinou to stačí. Na extrémní idioty ale žádný recept neexistuje.