Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@reinkarnace Tak to tě fakt obdivuju dělat ještě školu
Já jsem ráda, že moje první mimčo spí, tak jak spí a není vzhůru
A doufám, že druhý na tom bude minimálně stejně
.. Ale jsi fakt dobrá
Je fakt, že jak jsem byla často vzhůru, tak asi 4 den už jsem si říkala, že to prostě nedám.
Malou jsem včera dala do postýlky, nemáme jí u postele. Spala celkem dobře, ale když jsem jí měla u sebe a zakňourala že nemá dudlík, tak jsem jí ho ve spánku strčila do pusy a spala dál
Ale teď jak jí pořádně neslyším, tak se vzbudila úplně a už jsem musela kojit, to zase hned odpadla. Ale jinak to celkem šlo. Stejn jsem si jí vzala v 6h ráno k sobě ![]()
A zapoměla jsem ještě napsat, že malou svazuju asi od měsíce a půl. Jak jsme trpěly hrozně na ty koliky, tak na ní nic jinýho pořádně nezabíralo. Zavinout do plenky a pustit šum a takhle to praktikujeme do teď. Ale už má sílu a ty ručičky si dokáže vyndat a to je taky okamžitě vzhůru. Šmrdlá si těma ručičkama do obličeje a vyndavá si dudlík, to se naučila rychle ![]()
@Ucinka druhou jsem taky ze začátku svazovala a ztroskotalo to pak taky na tom co píšeš..je moc akční a hned z toho byla venku…pomohla hačka…tam byla schoulená a nějaké šmrdlání jí moc nešlo a ani ji to nenutilo..ona se často sama probouzela právě tím, jak rozhazovala ruce ve spaní…v hačce pak spávala krásně. na šumu jela ještě nedávno a to už byla v postýlce (nejdřív jsem odbourávala hačku a až pak jak spala v postýlce jsem postupně zeslabovala šum). Obojí jsem odbourala v 7mi měsících takže teď už spí celkem jako normální průměrné dítě..
@reinkarnace Já se snažím občas malou nesvázat a to je konečná prostě. Usíná krásně do 10 minut, ale jakmile je nesvázaná, za půl hodky je vzhůru a takhle pořád dokola. Tohle fakt nevím jak odbourám. Ale snad si „řekne“ sama, že už svazovat nechce. No a bílý šum, to bude taky kapitola sama o sobě
Přes den mi usne bez šumu i svázání, ale v noci vůbec.