Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky mam takovy dotaz.mala ma 4 mesice a rostou ji zoubky a do toho ma hrozny ekzem kvuli kteremu si jdeme od zitrka polezet do nemocnice. vecer ji uspavam v posteli, ale vzbudi se mi treba po pulnoci a uz mi nechce nikde usnout jinde nez v lehatku.kdyz ji chci prendat do postele tak spusti rev.neni to kazdou noc, ale i tak se bojim, aby se ji treba neskrivila pater nebo tak neco…spi v tom treba pet hodin… ![]()
Já bych ji v lehátku spát nechala, pokud je tam spokojená. I indiáni spí v sítích a záda skřivená nemají. Moje dítě první 3 - 4 týdny spalo na mně, všichni mě strašili, jak bude rozmazlené a neusne nikde jinde, pak spala vedle mne a teď spí v postýlce, vše bez problémů. Pokud máš strach, dala bych ji tam péřovou peřinku.
Naše malá taky prvních pár týdnů spala jenom v lehátku. Dala jsem jí tam veliký polštář, takže nebyla prohnutá, ale jako v pelíšku. Postupně jsme jí přeučili na postýlku a teď už spí jenom v postýlce.
@gabka1988 Klidně ji nechej. Je to na pár nocí, pak to přejde… Měla jsem to s malou taky tak ![]()
Taky bych nechala spinkat v lehátku. Malá nám tak spala asi 3 týdny, usnula v něm a šup i s lehátkem do postýlky. jinak se to nedalo, neusnula by a nevyspala se. jeste přitom když ma tvoje mala ekzémek, který ji musí svědit. drzim palce
![]()
Obe deti mi v lehatku nespali v noci, ale pres den skoro furt - oba blili. Prvniho jsem vselijak obkladala, aby byl rovne, druhyho jsem proste stridave ukladala k jedne a ke druhe strane.
@gabka1988
nechala bych v tom spat. v satku nebo v hacce ma taky kulate zada. akorat ji necim obloz z boku, pokud se ti „hrouti“ do stran.
Diky moc holky za rady. nechala jsem ji v tom zase do rana dneska a zrejme si to lehatko vezmu i do nemocnice, kdyby zezacatku nemohla spat v jejich postylce nez se zacne svedeni zlepsovat a ekzem hojit. jinak co jste pouzivaly na zoubky deti? ja mam calgel ale m pocit ze sice zabere hned ale ma kratke trvani ![]()
@gabka1988 Taky calgel. Přes den a před spaním přímo namazat na dáseň a v noci, abych ho nebudila, jsem omatlala dudlík.
Ale když nemohl spát v noci, tak jsem dala i 1ml Nurofenu pro děti.
@Colombina mame ibalgin baby s trochu zabere, panadol nam akorat snizuje horecku
kousatka mame ale terezka si to neumi jeste strcit poradne do pusiny, protoze jsou na jeji pusinku moc velka ![]()
@Gobca na ten dudlik je to dobry napad dik za radu ![]()