Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, potřebuji poradit, co vám zabralo na noční záchvaty kašle. Máme to už cca 5. noc. Přes den dcerce (3,5 roku) není vůbec nic, asi před týdnem jí skončila slabší rýma, ke konci občas kašlala, ale to už vymizelo. Nyní se ale už několikátou noc jednou až dvakrát stane, že začne kašlat a má asi 10 až 30 minutový záchvat kašle, který prostě nejdeš utišit pitím, jinou polohou, ničím… Je to poměrně suchý dráždivý kašel. Dávala jsem dva dny mucosolvan, ale vzhledem k tomu, že podporuje vykašlávání tak jsem přestala. Někdo miá kdysi říkal, že na laringitický záchvat pomáhá studené, tak jsem jí dala sníst mraženou jahodu a to pomohlo, potom usnula. Poslední noc jsem měla totéž, takže je to asi nakažlivé. Jak v noci záchvat utišit, aby mohla zase spát? Děkuji
Naší malé pomáhá Sinecod kapky, http://pribalove-letaky.cz/sinecod-kapky
Nám zase pomohlo zajít k lékaři a ten nám dal sirup na předpis.
Já bych došla k doktorovi, ať nasadí nějaké ucinne léky, taky máme teď laryngitidu. Taky před spaním pořádně větrat a já nechám i otevřenou ventilacku. Jinak opravdu pomáhá studené, při akutním záchvatu se doporučuje vyndat dítě nadychat z okna v zimě a v létě strčit do lednice. Jako jen nadychat ![]()
Jinak dnes mi bylo řečeno že laryngiticky kašel se nesmí nechat dlouho bez ucinne léčby, protože oteka krk a taky byste mohli skončit v nemocnici
@wra píše:
Já bych došla k doktorovi, ať nasadí nějaké ucinne léky, taky máme teď laryngitidu. Taky před spaním pořádně větrat a já nechám i otevřenou ventilacku. Jinak opravdu pomáhá studené, při akutním záchvatu se doporučuje vyndat dítě nadychat z okna v zimě a v létě strčit do lednice. Jako jen nadychat
A je při tom zahleněný? Já četla že to bývá, my hleny nemáme, nemocní nebývají, je to divný, přes den vůbec nekašle. v pokoji mívají tak 18°C, otevřené okno nenecháváme, měli by tam tak 10, bydlíme v baráku ![]()
Dosla bych k dr at se podiva. Mladsi mel to stejne a zabraly na nejakou dobu kapky sinupret (rozpousti zadni rymu). Ale asi po tydnu pouzivani se zase kasel vratil a starsi to stejne, takze nam dala na predpis kapky s kodeinem (nechce se mi vstat a jit je hledat
) a byl klid. Jinak pres den byli kluci bez obtizi, jen ty noci byly strasne
Jinak ale mivam ditustat na nocni kasel (ale to ted vubec nezabiralo)
My jsme taky v baráku tak topíme Pánu Bohu do oken
Tak jen v noci když budeš vstávat tak vyvětrej… Teď první tři dny odkašlávali hodně, teď skoro vůbec, jen chraptí. Já jsem si vůbec nemyslela že to bude laryngitida, měli jsme ji v létě a to bylo úplně jiné. Dokonce jsem dostala sprda od doktorky že jsem jim hned nedala dithiaden, právě kvůli tomu otoku krku.