Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, Dr mi predepsal norethisteron na rozjeti ms, nikdy jsem nepodstupovala hormonalni léčbu, tak mam z toho trochu obavy, mate nekdo zkusenost? Co tloustnutí? Nejake deprese? Uzivam druhy den 3×1 a zatim ok, max mam vetsi chute a únavu..Dr rikal, ze se nemam niceho bat, ze to vodu nezadržuje, ale co jsem cetla v X starych diskuzich nevim nevim
![]()
Měla jsem jej tři roky zpět kvůli silnému krvácení. Už nevím jak dlouho jsem ho přesně měla brát, ale nevydržela jsem ani měsíc, otekla jsem po něm i na obličeji a ještě mi šíleně zhoršil atopák, takže jsem jej vysadila - nešlo s ním fungovat i kdybych chtěla.
Ale četla jsem i kladné recenze…tyhle věci jsou asi fakt o člověku, já tehdy vyzkoušela, protože jsem hned nechtěla antikoncepci, která podle mě prostě nebyla a není řešení. ![]()
(Nakonec jsem po tom necelém měsíci zůstala úplně „bez hormonů“ a tělo se mi nějak samo dalo dohromady, ale taky jsem samozřejmě měla prakticky úplně jiný, opačný problém.
)
@kataamata píše: Více
Tyjoooo tak ted si me vydesila
no uvidim ![]()
Já po pár dnech brání po něm šíleně otekla a bylo mi fakt zle, takže za mě už nikdy.
Nevydržela jsem ani týden, myslím že ten čtvrtý/pátý den. V lékárně mě teda i známá upozorňovala, že je to docela driák.
@Oliverka28 píše: Více
A po vysazeni se ti to povedlo shodit? Mne prave gynekolog tvrdil neco jineho, je hrozny jak kazdy rika neco jinyho:D
Já to měla kdysi v pubertě kvůli častému a silnému krvácení. Přibrala jsem asi 5 kg a po vysazení to rozhodně dolů nešlo.