Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@atominnka no tak to když jsou doma zavření nemocný tak já potom potřebuji ozdravný pobyt
Pokud ma spatnou vyslovnost, nikdo mu nerozumi…bez na logopedii..v 5 letech je pozde… Dceta taky spatne mluvi, doktorka nas chtela na logopedii poslat az v 5 letech, vyrvala jsem si to.. A na logopedii mi bylo receno, ze je obre, ze jsme prisli…
@BoDaViDoVe tak jsou slova, která mu ostatní nerozumí, ale jinak se domluví normálně.
Souhlasim s @BoDaViDoVe na logopedii bych sla uz ted. At ma cas se zlepsit nez pujde do skoly. My chodime na logopedii zatim jednou za ctvrt roku a pokazde jen dostaneme nejaka cviceni a doporuceni na doma. Nevidim duvod to odsouvat.
Navic logopedka muze doporucit dalsi vysetreni pokud se ji nebude zdat „normalni“ ![]()
@Anonymní píše:
@bubli a malá ti spolupracuje zvládá s tebou ty úkoly dělat?
jo a do školy pujde stopro v sedmi takže za dva roky to má času dost. je totiž narozen nakonci léta.
Ukoly zvlada ale dlouho u nich nevydrzi, ma problem se soustredenim, je treba vychytat ten spravny moment. Vetsinou da tak 5-10 minut max. Psycholozka rikala, ze nejlepsi je s ni pracovat minimalne 5 minut kazdy den.
Je taky letni, ale jestli se rozmluvi, tak ji odklad davat nebudu, na spoustu veci je sikovna.
Nase mala ee taky domluvi, pozdravi podekuje atd..ale jsou slova, co musis premyslet, co vlastne chtela rict…a proto jsem sla, ac do skoly ma cas..ale rafsi zavčas, nez pozdeji…to dite si zafixuje špatný slova a to se pak spatne preucuje…
@Anonymní píše:
@Damael bohužel se školkou moc řeč není, naopak mám pocit, že jim tam vadí, že jim to tam narušuje. sám mi říká, že jim pouští ve školce pohádky a že venku nebyli a když doma cvičíme s jogínky tak jsem se zeptala zda cvičí ve školce a taky ne takže nemá tu svou energii kde vypustit.
Za mě osobně to tedy není problém se synem, ale problém s konkrétní MŠ, která má nevyhovující přístup k dětem.
Za každou cenu bych se snažila najít pro syna vhonější školku ![]()
Ahoj!
Můžu se vetřít? Mám doma taky děsně živýho 3,5letýho rošťáka. Jen bych se vás chtěla zeptat, jak vás vaše děti v tomhle věku poslouchají? Ten náš si totiž pořád mele svou, absolutně neposlouchá, někdy mám dojem, že je hluchej.
@pampalin no zkouší to jak muže, ale když řeknu dost tak dost, někdy dostane, když neposlechne, ale že bych o něm řekla vyloženě neposlouchá to ne. něco jiného je, že je s ním řeč taky jak s hluchým. takže já se přesvědčuji, že mě slyšel, a že mi rozumněl
Ono je to těžké, můj syn byl podobný a dnes má diagnózu ADHD s autistickými rysy…bohužel poznávat něco ve věku 3 let je brzy, nám diagnostikovali v 5 letech. Jen jsem litovala, že jsem si spoustu jeho vychylek v chování třeba nezapisovala, protože pak by se mi hodilo kouknout do blbniku, když se mě psycholog a psychiatr vyptávali… ![]()
Jenže u dítěte s ADHD je lepší zahájit logopedii až v 5 letech…
@atominnka no tak to když jsou doma zavření nemocný tak já potom potřebuji ozdravný pobyt