Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já mám dnes termín porodu a syna tahám pořád. Má 1,5 roku a přes 12kg. Pokud budeš mít rizikové těhotenství, tak bych se hlídala, jinak fungujeme stejně.
Zkušenosti mám hned dvě. V druhém těhotenství jsem nosila prvního syna a problém nebyl nikdy žádný. Ve třetím těhotenství jsem nosila mladšího syna a skončila jsem s krvácením v nemocnici. Tak si vyber ![]()
Uff, tak hlavně, ze vše bylo ok. Jak těžký byl syn ve třetím?
@Adelkadd zalezi, ve kterem ses tydnu a hlavne, jak se citis, zda se neotviras, nezkracuje se cipek a podobne. Pri rizikovem se treba jen lezi. My nezname tvuj zdravotni stav.
@Adelkadd a taky jak casto ji nosis. Ze zvednu sem tam 15 kilo je rozdil oproti tomu, nosit 15 kilo pul dne.
@Adelkadd jo, a to jsem po KETu. Ale myslím, že je to hodně individuální. Když ti to nebude dělat dobře, tak bych se to snažila hodně omezit. Úplně to stejnak nejde.
Také dcerku zdvihám, nosím a mazlím, ale snažím se to už omezovat a vezmu si ji třeba na klín a sedíme spolu u stolu a povídáme si a hrajeme. V září mám termín, tak radši méně a kdyby se vyskytli nějaké potíže, nebo ti bylo z toho špatně, tak co nejvíc omezit.
Psala jsem, ze jsem tehotenstvi teď zjistila; jsem na úplném začátku, v 7mém týdnu.
@Adelkadd Měl kolem 12 kg. To nemůžeš předem nikdy vědět, jestli se náhodou něco nestane. Určitě bych nešla přes bolest. Když budeš mít potřebu odpočívat, snaž se o to. Když tě z nošení bude bolet břicho, nedělej to. Ale když ti bude dobře, nemyslím si, že by bylo potřeba se nějak zvlášť šetřit.
@Adelkadd nosila až do porodu. Dcera už měla skoro 3 roky, takže jsem nenosila často, ale za to byla těžší. Pokud je těhotenství bez komplikace tak je to celkem přirozene a problémy by to dělat nemělo.
Syn měl 11 měsíců, když jsem otěhotněla. V té době měl 10 kg. Nosila jsem ho pořád i přesto, že jsem ke konci měla riziko předčasného porodu. Na začátku tě břicho může bolet i z jiných důvodů.
No spis je to otazka do budoucna, az bude mimi, tak dost tezko budes nosit obe… chce to zacit zvykat, ze se cely den nenosi, at to pak neni takovy sok… 17m dite se prece uz muze obimat a mazlit i kdyz se k nemu jen sehnes, kleknes, sednes na zem…
Já jsem nosila dvacetikilový dítě, tělo bylo zvyklý, tak jsem v tom problém neviděla.
@Janli Mas pravdu, asi bych ji měla pomalu zvykat na to, ze nemůže být pořad ‘na boku’. Dnes jsem měla spoustu pochuzek, tak to bylo do sedačky a ze sedačky, nákupy a tak..