Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Já dneska byla v Motolské nemocnici. A respirator měla třeba odberova sestra a druhá měla roušku.
A potkala jsem několik lidí co měli respirator.
A nemusí to být jen kvůli covidu. Střevních problémů je oproti loňsku 7× víc. Což je hoooodne. Hromada neštovice, pátá až 7 nemoc, zvýšený výskyt tbc atd.
Nepřijde mi nic divneho na respiratoru.
Lepší respirator, jak chrchlajici prasata, co nemají ohled na nikoho a na nic.
Bohužel lidi mají děsne hygienické návyky.
@ugluk píše:
Možná. Ale v tom případě mě fascinuje, kolik vědomě covid pozitivních nám tu chodí po ulicích.
A co jako?
Maji lejstro na to, ze maji rymu… jestli vubec…
@Pruhovaný_mýval píše:
Jo, jsem těhotná a nemám zrovna zájem chytit covida nebo vlastně cokoli jinýhoa když vidím, jak velme lidi posmrkávají a chrchlou, tak se cítím líp.
Příspěvek upraven 13.07.22 v 23:31
Já měla teď respirátor v letadle, a byla jsem ráda, to byl vyloženě létající lazaret.
@J_Doe já tady nějak nechci rozebírat závažnost současného covidu ani prospěšnost či zbytečnost respirátorů. Jen mě prostě překvapijí respirátory nošené mladými lidmi na téměř prázdné ulici, které potkávám čím dál častěji.
Bylo mi řečeno, že třeba mají covid.
Tak jsem psala, že pak mě překvapuje množství lidí s covidem courajících po ulicích (když vezmu, že máme teď kolik - 1-2000 pozitivních testů denně, tak kolik z nich musí nutně ven a kolik z nich potkám zrovna v naší čtvrti).
Vůbec nezpochybňuji, že desetkrát víc pozitivních o své pozitivitě vůbec neví a courá bez respirátoru. A že desetkrát víc sice nemá covid, zato jinou chorobu, která se projevuje mnohem hůř, a taky s tím courají po ulicích bez respirátoru.
@Anonymní píše:
Trošku oživím tuhle diskuzi. Má smysl nosit respirátor už teď v létě? Covidu přibývá, v mém okolí mám několik nakažených lidí a často se pohybuji v místech s velkou koncentrací osob ale roušku nemá ani jeden a přemýšlím že začnu znovu nosit respirátor.
Pokud se nechceš nakazit, budeš muset nosit asi FFP3. Samotný FFP2, když ostatní nemají nic, tě proti Omicronu moc neochrání.
@AvajBr píše:
A jinak je mi jedno a neresim, jestli ho nekdo ma, kdyz nemusi. Treba ho boli v krku a je ohleduplnej, nebo ma strach. Jeho vec. Vic me se.ou lidi, co ocividne nemocni prskaji bezohledne kolem sebe.
Já ho třeba nosila do vnitřních prostor, když jsem měla (potvrzenou) anginu a musela jsem ven. Lidi také koukali… Přijde mi to tak ale správné.
Smysl rousky vidim jen u nemocnych lidi, nosila jsem ji uz roky pred covidem, kdyz jsem vyjimecne musela pri respiracni nemoci mezi lidi. Samozrejme jsem se snazila pri nemoci mezi lidi nechodit, ale obcas to jinak neslo, treba si zajit k lekari pro neschopenku. Ale neverim, ze ty bezne pouzivane respiratory FFP2 zabrani nakaze covidem.
@Janča6 píše:
Smysl rousky vidim jen u nemocnych lidi, nosila jsem ji uz roky pred covidem, kdyz jsem vyjimecne musela pri respiracni nemoci mezi lidi. Samozrejme jsem se snazila pri nemoci mezi lidi nechodit, ale obcas to jinak neslo, treba si zajit k lekari pro neschopenku. Ale neverim, ze ty bezne pouzivane respiratory FFP2 zabrani nakaze covidem.
Ne, to nezabrání. Ale ffp3 ano. Proto moc nechápu ty, co venku nosí FFP2. Ty jsou dobré tak k tomu, abys na někoho přímo neprskala.
Jsme zrovna na dovolene v zahranici u more, vecer u vecere plno lidi smrka, kasle…i ja si dobrovolne na vyber jidla beru rousku, ji se venku, tam ihned odkladam a svete div se, nejsem sama
@Anonymní píše:
Jsme zrovna na dovolene v zahranici u more, vecer u vecere plno lidi smrka, kasle…i ja si dobrovolne na vyber jidla beru rousku, ji se venku, tam ihned odkladam a svete div se, nejsem sama
A dřív si to taky tak dělala? Nebo jen letos?
@Monchichik píše:
Jen letos…
@Anonymní píše:
Jen letos…
a čemu má ta rouška zabránit? covidu určitě ne, protože říkají, že je extrémně nakažlivý a nakazíš se během pár vteřin…rouška nebo ne, je to jedno…ale když máš lepší pocit, proč ne…
@Monchichik píše:
Ja jsem driv nosila rousku, jen kdyz jsem byla nemocna (jak jsem psala vyse), ale uz hodne let nemam dobry pocit z chrchlaku a smrkacu v MHD, restauracich a obchodech. Ovsem vim, ze rouska ani respirator FFP2 nezabrani nakazeni.
@Suelinda píše:
Jestli ho chceš nosit, do toho. Já to brala vždycky zodpovědně, ale to, co z covidu zbylo, je fakt už jen nachlazení, teď s tím nemocnici jen tak někdo neskončí atd. Přijde mi už úplně zbytečné covid řešit (v této variantě). Prošli jsme si tím v dubnu.
Mám to úplně stejně..já měla loni v květnu a teď v dubnu, očkovaná jsem..