Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Rampepurno, dle mých zkušeností všechny klasická nosítka začnou být dětem jednoho dne prostě malá.
Potom, jak popisuješ, začnou nožičky spíše viset
Mně to třeba taky vadí, měla jsem Manducu i Ergo, ale oboje jsem prodala kvůli už (pro mě) nedostatečnému podsazení zadečku.Druhá fotka, kterou jsi tady vložila - tam je dítě neseno v batolecím nosítku, které je speciálně určeno pro větší dítka.
Abych to shrnula, pro prťata do cca roku a půl bych se nosítek (Manduca, Beco, Ergo a spol) vůbec nebála.
Kolem těch cca dvou let bych už přesídlila na batolecí nosítko (jsou šitá na zakázku a je na ně dlouhá čekačka, já čekám už půl roku).
To batolecí Skaldino jsem dala jen pro ilustraci - nenašla jsem tak rychle výstižnější foto.
Ten názor, že pro prťata stačí i Beco atd. a pro větší batolata je nutný už batolecí nosítko - s tím 100% souhlasím, je jasný, že i z Manducy, Erga apod. děti „vyrostou“ a stehna jsou pak moc dlouhý, aby to nosítko udrželo ten úhel. Jen bych asi nechtěla investovat do Beca na nanejvýš 3-4 měsíce
Proto radši jdu do Manducy, kde to ještě pár měsíců bude mimču vyhovovat. Osobně nosím šátek, ale manžel je na nošení synka uplně nadrženej a při pokusu na něj „nainstalovat“ šátek dostává hysterák, že mu malej spadne
Takže jsme rozhodli, že nosítko …
Ten názor, že pro prťata stačí i Beco atd. a pro větší batolata je nutný už batolecí nosítko - s tím 100% souhlasím, je jasný, že i z Manducy, Erga apod. děti „vyrostou“ a stehna jsou pak moc dlouhý, aby to nosítko udrželo ten úhel. Jen bych asi nechtěla investovat do Beca na nanejvýš 3-4 měsíceProto radši jdu do Manducy, kde to ještě pár měsíců bude mimču vyhovovat. Osobně nosím šátek, ale manžel je na nošení synka uplně nadrženej a při pokusu na něj „nainstalovat“ šátek dostává hysterák, že mu malej spadne
![]()
Tak ted tomu nerozumím, jak na 3-4 měsíce, dyt je to do 20kg?
bedrunkaM píše:Ten názor, že pro prťata stačí i Beco atd. a pro větší batolata je nutný už batolecí nosítko - s tím 100% souhlasím, je jasný, že i z Manducy, Erga apod. děti „vyrostou“ a stehna jsou pak moc dlouhý, aby to nosítko udrželo ten úhel. Jen bych asi nechtěla investovat do Beca na nanejvýš 3-4 měsíceTak ted tomu nerozumím, jak na 3-4 měsíce, dyt je to do 20kg?Proto radši jdu do Manducy, kde to ještě pár měsíců bude mimču vyhovovat. Osobně nosím šátek, ale manžel je na nošení synka uplně nadrženej a při pokusu na něj „nainstalovat“ šátek dostává hysterák, že mu malej spadne
![]()
To je ale udávaná nosnost. t.j., že se něco neutrhne, když tam dáš 20ti kilové dítě. Velikostně to ale bude jinak - pokud dáš do takového nosítka 20ti kilové 4leté dítě, tak nebude mít nosítko od kolínka ke kolínku, ale bude tam skoro viset za rozkrok.
Bedrunko, ano, nosítka udávají většinou nosnost až do 20 kg, ale dokážeš si představit, jak by vypadalo 20kg (cca 4-5 let) dítě např. v Manduce?
Samozřejmě, že to jde, ale už tam dítě nemá tak pěkně podsazený zadeček a kolínka nejdou nahoru.
Mám ráda, když nosidlo (ať už šátek nebo nosítko) má dítko pěkně od kolínka ke kolínku.
Taková Manduca a Ergo nám už v roce a čtvrt prostě nebyly, nožky začínaly viset dolů ![]()
Proto jsem se jich zbavila a zapsala se do čekačky na batolecí nosítko, ve kterém má i 3leťák pěkně podsazenou prdku - viz fotka Skaldina ![]()
Já nevím, no. Nedovedu si představit tam syna nosit, ted, když má ve 3 letech 18kg. CHodí sám bez kočáru a všeho možného od 19-ti měsíců, tak nebyla vůbec potřeba shánět fakt nosítko, které vydrží až na x let nošení. Někdo to třeba má jinak. Já chtěla nosítko hlavně pro ty první měsíce a do doby, než začne malá chodit sama. Teď nosím jen občas už a na to občasné poponešení do večerky mi to stačí:). Ale s těma nožičkama je to zajímavé, o tom jsem dří nevěděla.
Ahoj, máte někdo zkušenost s Beco Butterfly vs. Gemini? Který model je starší nebo v čem je zásadní rozdíl a které je lepší a proč?
Předem díky za odpověď.
katch. píše:
Ahoj, máte někdo zkušenost s Beco Butterfly vs. Gemini? Který model je starší nebo v čem je zásadní rozdíl a které je lepší a proč?
Předem díky za odpověď.
Gemini je novější a je úplně jiné - nemá novorozeneckou vložku, je trochu polstrované a jde na něm nastavit šířka sedáku. Nosnost je 16kg…
Beco má vnitřní kapsu, díky které je dítě jako v batůžku - klidně můžeš podat dítě někomu jinému i s nosítkem a nemusíš ho vyndavat. Líp se s ním manipuluje při nošení na zádech. V nosítku je novorozenecká vložka, dá se nosit úplně od miminka.
gemini je vypolstrovanější nosítko vhodné od cca 3 kg do 16 kg, nosí se v něm na břiše a na zádech a na boku. na rozdíl od beco butterfly nemá vnitřní vložku, která umož'nuje připravit si miminko třeba na stole nebo jej i s nosítkem předat druhému. obě jsou pohodlná, můj favorit je beco butterfly. odnošeny dvě děti obě od dvou týdnů věku, ten první se nosil ještě ve 2,5 letech ten mladší cca do 2 let (už běhá a nosit se nechce).
@kapri A kdy jsi vyndala tu novorozeneckou vlozku? Mala ma 5,6 kg a 60 cm a nejak ji do te novopzenecke nemuzu napasovat…