Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Angua píše:leňula2 píše:Já jsem šila podle tohoto návodu , je to tam super popsané.
Anguo Dá se někde sehnat střih na Mei Tai? Já teda nosím v šátku, ale nosítko by se celkem hodilo. Třeba na tůry. Přece jen do něj dáš dítko rychleji a bez toho, aby se ti válelo po zemi (to nosítko, ne dítě)…
Ajajaj, stydím se převelice, ale neumím anglicky. Zkusím ale poprosit kamarádku, jestli mi to nepřeloží. Ale podle obrázků to vypadá hodně dobře. Moc děkuju
. Jakou barvu sis ušila ty?
můžu ještě ke krosně
(já si nedám pokoj) ?
Neřekla bych že je těžká, já do ní naložím 10 kg děcka a veškeré např. plavání pro mě i pro něj a je OK ![]()
ale je fakt ,že je taková babská - chlap ji nosit nemůže, je mu malá.
A na nějaké mega tůry asi taky ne.
nosím i ve sněhu dešti, má oddělatelnou stříšku. Na slunko kloubouček + 50ka
janac píše:
můžu ještě ke krosně(já si nedám pokoj) ?
Neřekla bych že je těžká, já do ní naložím 10 kg děcka a veškeré např. plavání pro mě i pro něj a je OK
ale je fakt ,že je taková babská - chlap ji nosit nemůže, je mu malá.
nosím i ve sněhu dešti, má oddělatelnou stříšku. Na slunko kloubouček + 50ka
A na nějaké mega tůry asi taky ne.
Třeba můj manžel by právě preferoval krosničku
. Jenže já ho převálcuju. Už se naučil vázat i šátek
.
Ahoj,
my mame Ergo i satek. Ted uz nosime hlavne v Ergu, nosi hlavne manzel na zadech. Je to vyborne na vylety a tak…
A malemu jsou dva roky
, uz si sam rekne, kdy chce na zada, spolupracuje /ale to uz dlouho, je zvykly od miminka/…
Co se krosnicky tyce, tak mam jenom jednu zkusenost, kdy jsme meli pujcenou od kamarada a je to velky, neskladny kram /aspon pro me/…satek i Ergo sbalim do batohu, kdyz ho nepotrebuju.
Tak at vyberes co nej…
j
Naprosto souhlasím! Nošení čelem před je pro dítko fakt hrozné,visí v klokance jak opička… na zádech je to lepší, kopíruje tvar těla toho, kdo ho nosí a když je nosítko fakt kvalitní, vydrží až do 4 let
Z vlastní zkušenostidDoporučuju BECO, třeba na www.hracky-miminka.cz to mají detailně popsáno a ještě k tomu jsou tam super fotky a dokonce nově i 3D náhled noítka.
Mají tam i docela hezké babyvaky…na 10 měsíců by šla pozice klokánek, kdy dítko vidí dopředu všechno co potřebuje… ![]()
Máme patapum toddler. Kupovala jsem ho, když bylo Ondrovi 10 měsíců (z druhé ruky). Ondra se nosil naposledy před týdnem a Honzík dokonce jednou ještě vloni v létě. V šátku jsem na zádech moc nenosila.
pro 10m dítě není určitě pozdě. Vojtovi je 2.5 roku/15kg a pořád se chce nosit, pořád vážeme na záda šátek, nebo manžel manducu.
jedno je jisté - čelem o tebe jednoznačně nenosit! jednak ji neuneseš a jednak ani v tomhle věku to nevidím jako vhodné..
podle mého je nejlepší v tomhle věku nosit na zádech, je to nejmenší dřina
a na uklidněnní na břichu čelem k tobě.
doporučuju Liliputi ergonomické nosítko, je levnější než manduca a přijde mi dobré. a třeba se taky dá sehnat z druhé ruky, na nosenideti.cz je myslím nějaký bazar
nebo meitai, taky není drahé..
a jeden přímo na mmb, na meitai: http://www.mimibazar.cz/…tografie.php
klokanky jednoznačně ne!
jjanekk píše:Co se krosnicky tyce, tak mam jenom jednu zkusenost, kdy jsme meli pujcenou od kamarada a je to velky, neskladny kram /aspon pro me/…satek i Ergo sbalim do batohu, kdyz ho nepotrebuju.
souhlas, my měli krosnu pujčenou os švagra, druhý víkend manducu a bylo jasno. manžel byl neprve zastánce krosny, ale úplně otočil..
šátek jsem dokonce používala jako deku do kočáru a když bylo potřeba nést, byl po ruce..
Souhlas, i když Manduca mi nepřijde tak dobrá jako BECO. Měla jsem možnost porovnat obě nosítka (půjčeno na víkend od známé) a musím uznat, že co se týče střihu a provedení, posedu miminka a pohodlnosti pro nositele, je BECO bezkonkurenční… A navíc, když malá usnula, tak jsem ji přehodila i s nosítkem na taťku, aby si taky ponosil a ani se neprobudila… Super, už jsme koupili, i když cena je dost vysoká 3.380,–, ale je výborné. Mám tohle:
http://www.hracky-miminka.cz/…-baby-lenka/
hmm, jenže zakladatelka nemá finance na novou manducu,pochopila jsem že možnosti se pohybují kolem 1000,–, takže beco raději ani nezmiňuju
skvělé asi je, to ano, (navíc teda, ne každému sedí všechno..).. ale drahé je pěkně.. ![]()
Holky,
muzu poprosit o radu???
Mam syna 13mesicu a premyslime o nejakem nositku,treba na vylet misto kocarku az bude vic chodit,atd atd…uz ted vazi cca do 12kg,poradite co poridit a v jakych znackach hledat?Financne do 1500-2000kc max,protoze nevim,jestli mi tam vydrzi
klido i pouzite,vsem moc dekuji
Nikol
My začali šátkovat asi v 9 měsících. A že náš Vojta opravdu není žádný drobeček. Já preferuju šátek. Sice jsem uvažovala o nosítku, když jsme přecházeli z břicha na záda. Ale když jsem se naučila konečně vázat batoh, už mě chuť na nosítko přešla. Nakoukni sem Určitě tu najdeš odpovědi.
A k tomu nošení v létě. Nám se osvědčila tahle čepice.
Lepší fotku jsem bohužel nenašla.
a měla i šnůrky na zavazování. ![]()
Nikynka86 píše:
Holky,
muzu poprosit o radu???
Mam syna 13mesicu a premyslime o nejakem nositku,treba na vylet misto kocarku az bude vic chodit,atd atd…uz ted vazi cca do 12kg,poradite co poridit a v jakych znackach hledat?Financne do 1500-2000kc max,protoze nevim,jestli mi tam vydrziklido i pouzite,vsem moc dekuji
Nikol
Nikol, každému vyhovuje něco jiného. Třeba kvůli typu postavy. Určitě bych vybírala ergonomické nosítko, např. Ergo, Manduca, ale jsou i jiná a třeba z druhé ruky. Ideální je vyzkoušet. Rozhodně bych nešla jakékoli klokanky.
Nikynka86 píše:
Holky,
muzu poprosit o radu???
Mam syna 13mesicu a premyslime o nejakem nositku,treba na vylet misto kocarku az bude vic chodit,atd atd…uz ted vazi cca do 12kg,poradite co poridit a v jakych znackach hledat?Financne do 1500-2000kc max,protoze nevim,jestli mi tam vydrziklido i pouzite,vsem moc dekuji
Nikol
Manduca, Ergo, Liliputi, Beco, Boba, Patapum, Bondolino…
Za tu cenu by bylo použité, ale v bazarech jsou ergonomická nosítka velmi rychle pryč, tak to chce víc hledat. A tím bych chtěla ještě říct, že je pak člověk prodá s relativně malou ztrátou v řádu stokorun, takže ta investice není ve výsledku tak hrozná. Buď se osvědčí a zůstane do roztrhání, anebo se znova prodá, zájemců je obvykle kopec.
U Mei Tai hlavně řádně vypolstrovat popruhy, ať to pak na ramenou nedře (jsem teoretik, nešiju).