Nosítko pro 10 měsíční dítě - není už pozdě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9265
27.4.10 12:49
Angua píše:
leňula2 píše:
Anguo Dá se někde sehnat střih na Mei Tai? Já teda nosím v šátku, ale nosítko by se celkem hodilo. Třeba na tůry. Přece jen do něj dáš dítko rychleji a bez toho, aby se ti válelo po zemi (to nosítko, ne dítě :-) )…
Já jsem šila podle tohoto návodu , je to tam super popsané.

Ajajaj, stydím se převelice, ale neumím anglicky. Zkusím ale poprosit kamarádku, jestli mi to nepřeloží. Ale podle obrázků to vypadá hodně dobře. Moc děkuju :kytka: . Jakou barvu sis ušila ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
27.4.10 12:50

můžu ještě ke krosně 8-) (já si nedám pokoj) ?

Neřekla bych že je těžká, já do ní naložím 10 kg děcka a veškeré např. plavání pro mě i pro něj a je OK :nevim:

ale je fakt ,že je taková babská - chlap ji nosit nemůže, je mu malá.
A na nějaké mega tůry asi taky ne.

nosím i ve sněhu dešti, má oddělatelnou stříšku. Na slunko kloubouček + 50ka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
27.4.10 12:55
janac píše:
můžu ještě ke krosně 8-) (já si nedám pokoj) ?

Neřekla bych že je těžká, já do ní naložím 10 kg děcka a veškeré např. plavání pro mě i pro něj a je OK :nevim:

ale je fakt ,že je taková babská - chlap ji nosit nemůže, je mu malá.
A na nějaké mega tůry asi taky ne.

nosím i ve sněhu dešti, má oddělatelnou stříšku. Na slunko kloubouček + 50ka

Třeba můj manžel by právě preferoval krosničku :-) . Jenže já ho převálcuju. Už se naučil vázat i šátek :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
27.4.10 13:05

Ahoj,
my mame Ergo i satek. Ted uz nosime hlavne v Ergu, nosi hlavne manzel na zadech. Je to vyborne na vylety a tak…
A malemu jsou dva roky :wink: , uz si sam rekne, kdy chce na zada, spolupracuje /ale to uz dlouho, je zvykly od miminka/…
Co se krosnicky tyce, tak mam jenom jednu zkusenost, kdy jsme meli pujcenou od kamarada a je to velky, neskladny kram /aspon pro me/…satek i Ergo sbalim do batohu, kdyz ho nepotrebuju.

Tak at vyberes co nej…
j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.10 13:06

Nosítko

Naprosto souhlasím! Nošení čelem před je pro dítko fakt hrozné,visí v klokance jak opička… na zádech je to lepší, kopíruje tvar těla toho, kdo ho nosí a když je nosítko fakt kvalitní, vydrží až do 4 let

Z vlastní zkušenostidDoporučuju BECO, třeba na www.hracky-miminka.cz to mají detailně popsáno a ještě k tomu jsou tam super fotky a dokonce nově i 3D náhled noítka.

Mají tam i docela hezké babyvaky…na 10 měsíců by šla pozice klokánek, kdy dítko vidí dopředu všechno co potřebuje… :palec:

• Citovat
  • Upravit
11343
27.4.10 13:09

Máme patapum toddler. Kupovala jsem ho, když bylo Ondrovi 10 měsíců (z druhé ruky). Ondra se nosil naposledy před týdnem a Honzík dokonce jednou ještě vloni v létě. V šátku jsem na zádech moc nenosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.4.10 13:13

pro 10m dítě není určitě pozdě. Vojtovi je 2.5 roku/15kg a pořád se chce nosit, pořád vážeme na záda šátek, nebo manžel manducu.
jedno je jisté - čelem o tebe jednoznačně nenosit! jednak ji neuneseš a jednak ani v tomhle věku to nevidím jako vhodné..

podle mého je nejlepší v tomhle věku nosit na zádech, je to nejmenší dřina :wink: a na uklidněnní na břichu čelem k tobě.

doporučuju Liliputi ergonomické nosítko, je levnější než manduca a přijde mi dobré. a třeba se taky dá sehnat z druhé ruky, na nosenideti.cz je myslím nějaký bazar
nebo meitai, taky není drahé..

liliputi

meitai

bazar

a jeden přímo na mmb, na meitai: http://www.mimibazar.cz/…tografie.php

klokanky jednoznačně ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.4.10 13:15
jjanekk píše:

Co se krosnicky tyce, tak mam jenom jednu zkusenost, kdy jsme meli pujcenou od kamarada a je to velky, neskladny kram /aspon pro me/…satek i Ergo sbalim do batohu, kdyz ho nepotrebuju.

souhlas, my měli krosnu pujčenou os švagra, druhý víkend manducu a bylo jasno. manžel byl neprve zastánce krosny, ale úplně otočil..

šátek jsem dokonce používala jako deku do kočáru a když bylo potřeba nést, byl po ruce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.10 13:18

Nošení

Souhlas, i když Manduca mi nepřijde tak dobrá jako BECO. Měla jsem možnost porovnat obě nosítka (půjčeno na víkend od známé) a musím uznat, že co se týče střihu a provedení, posedu miminka a pohodlnosti pro nositele, je BECO bezkonkurenční… A navíc, když malá usnula, tak jsem ji přehodila i s nosítkem na taťku, aby si taky ponosil a ani se neprobudila… Super, už jsme koupili, i když cena je dost vysoká 3.380,–, ale je výborné. Mám tohle:
 http://www.hracky-miminka.cz/…-baby-lenka/

:srdce: :srdce: :srdce:
  • Citovat
  • Upravit
10482
27.4.10 13:26

hmm, jenže zakladatelka nemá finance na novou manducu,pochopila jsem že možnosti se pohybují kolem 1000,–, takže beco raději ani nezmiňuju :( skvělé asi je, to ano, (navíc teda, ne každému sedí všechno..).. ale drahé je pěkně.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
27.4.10 13:44

Holky,
muzu poprosit o radu???
Mam syna 13mesicu a premyslime o nejakem nositku,treba na vylet misto kocarku az bude vic chodit,atd atd…uz ted vazi cca do 12kg,poradite co poridit a v jakych znackach hledat?Financne do 1500-2000kc max,protoze nevim,jestli mi tam vydrzi :) klido i pouzite,vsem moc dekuji
 Nikol

• Citovat
  • Upravit
2661
27.4.10 13:44

My začali šátkovat asi v 9 měsících. A že náš Vojta opravdu není žádný drobeček. Já preferuju šátek. Sice jsem uvažovala o nosítku, když jsme přecházeli z břicha na záda. Ale když jsem se naučila konečně vázat batoh, už mě chuť na nosítko přešla. Nakoukni sem Určitě tu najdeš odpovědi.
A k tomu nošení v létě. Nám se osvědčila tahle čepice.
Lepší fotku jsem bohužel nenašla. :oops: a měla i šnůrky na zavazování. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
27.4.10 13:50
Nikynka86 píše:
Holky,
muzu poprosit o radu???
Mam syna 13mesicu a premyslime o nejakem nositku,treba na vylet misto kocarku az bude vic chodit,atd atd…uz ted vazi cca do 12kg,poradite co poridit a v jakych znackach hledat?Financne do 1500-2000kc max,protoze nevim,jestli mi tam vydrzi :) klido i pouzite,vsem moc dekuji
Nikol

Nikol, každému vyhovuje něco jiného. Třeba kvůli typu postavy. Určitě bych vybírala ergonomické nosítko, např. Ergo, Manduca, ale jsou i jiná a třeba z druhé ruky. Ideální je vyzkoušet. Rozhodně bych nešla jakékoli klokanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
27.4.10 14:12
:wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.4.10 14:25
Nikynka86 píše:
Holky,
muzu poprosit o radu???
Nikol

Manduca, Ergo, Liliputi, Beco, Boba, Patapum, Bondolino…
Za tu cenu by bylo použité, ale v bazarech jsou ergonomická nosítka velmi rychle pryč, tak to chce víc hledat. A tím bych chtěla ještě říct, že je pak člověk prodá s relativně malou ztrátou v řádu stokorun, takže ta investice není ve výsledku tak hrozná. Buď se osvědčí a zůstane do roztrhání, anebo se znova prodá, zájemců je obvykle kopec.

U Mei Tai hlavně řádně vypolstrovat popruhy, ať to pak na ramenou nedře (jsem teoretik, nešiju).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí