Nosítko pro 10 měsíční dítě - není už pozdě?

12735
27.4.10 10:36

Nosítko pro 10 měsíční dítě- není už pozdě?

Ahoj holky moje Eliška začala být teď hodně nesnesitelná a chce se pořád nosit, já bych i do obchodu uvítala nosítko, všichni mě od toho odrazovali proto jsem si nosítko nepořizovala, jako rodina, že je to zbytečné, teď si myslím, že by to bylo pro mě od začátku jednodušší v mnoha směrech. :zed: Nejlepší mi příjde manduca ale tu si nemůžu dovolit, uvažovala jsem nad těmito z druhé ruky, potřebovala bych poradit, děkuji moc.
 http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1995
27.4.10 10:52

My tedy máme nosítko Chicco do 9kg, takže už ho nepoužíváme (synovi je rok a čtvrt), ale použili jsme ho jen když byl menší, když měl kolem sedmi - osmi kil, bylo už náročné ho v tom tahat. Teď už přemýšlíme o krosně na záda s batohem, ale nevím, jestli bys to do obchodu užila 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
27.4.10 10:52

Ahoj, s nositkama neporadim. Jen jsem chtela rict, ze u nas je to to same v blede modrym. Taky chce porad nosit. Vecne ho mam u nohou. Mame manducu, ale v ni vydrzi tak 5 minut a pak uz chce ven. Nikdy nositkovej nebyl… nechtel byt ani v satku.
Porad sebou vrti a otaci se a ta manduca mu v tom brani.
Tak drzim palcem, at to neni jako u nas a nejaky to nositko pomuze. Bohuzel ne vsechny deti jsou nositkovy! Kazdopadne za pokus to stoji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9797
27.4.10 10:56

LadyRebeka, zrovna řeším, že si pořídím nosítko na druhého mimíska a řešila jsem to s jednou kamarádkou, která se tím dost zabývala a výsledek? Jedině manduca nebo šátek. Manduca je ale opravdu drahá záležitost, ale šátek je levnější, tak se zkus poohlédnout po něm..ale je fakt, že většinou už se dítka hodně pohybují, že v tom stejně moc nevydrží..my jsme loni na dovolenou půjčovali krosnu (malé bylo 19měsíců) a vůbec se jí tam nelíbilo :roll: A hlavně je to taky tíha na záda :roll: Tak držím pěstičky, snad je to jen přechodné období!

Příspěvek upraven 27.04.10 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.4.10 10:57

Na mě nosítka, kde píší, že se dá nosit zády i čelem k matce, vzbuzují velkou nedůvěru. Ale otázka, zda by to 10ti měsíční mimi už nesneslo :nevim: Já osobně bych do toho asi nešla. Když jsem sháněla nosítko já, taky jsem byla dost limitovaná financemi. Nakonec jsem vybrala a koupila nosítko alpino medley, na aukru se mi povedlo za 900,–. Jinak jestli je pozdě, to se asi říct nedá. Otázka, kolik uneseš :lol: Pokud se to malé bude líbit, tak můžeš nosit klidně do tří let. Nemusíš tahat kočár, když bude malá unavená, šoupneš si jí na záda a jde se dál.
tady je odkaz, jak to „moje“ vlastně vypadá
 http://www.rajmaminek.cz/…itko-alpino/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
27.4.10 10:58

Nedoporučuju klokanku. Dítě se šíleně pronese, není ve správné poloze, visí za rozkrok…

Co třeba mei tai?
Mrkni na nosenideti.cz, například liliputi. Mají také ergonomické nosítko, je o tisícovku levnější.

Nebo třeba nějaký kvalitní ringsling.

Na tom nosenideti.cz je nahoře i záložka bazar, tak mrkni, jestli někdo nenabízí nosítko z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
27.4.10 11:00

Jinak k unešení, nosím 10kg, teď jsem tedy přesedlala na šátky, ale v manduce ho v pohodě unesu, jen ten šátek je takový víc na míru dítěti i nosiči.
Na kočárek sedá prach 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
27.4.10 11:05

Přesně jak píše čičinka… klokanku nee. Takže ani jeden z odkazů bych nedoporučovala. Jedno z levnějších nosítek je Ergo, ale i tak je docela drahý. Ještě levnější je Mei Tai.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
27.4.10 11:11

ani jedno z nosítek není ergonomické.
já jsem zastánce malé (jednonuché+lehké) krosny. Nosím v ní asi od tech 10m dodnes,kočárek nemusím.
U mne zvítezila krosna i před manducou a ergem. (ty se mimichodem dájí půjčit - v bráně k dětem).

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
27.4.10 11:25

My máme Manducu, je pravda, že je z těch dražších, ale dost ji využijeme a to má Vojta už rok. Navíc má nosnost až 20 kg. Když chci doma pořádně uklidit nebo v klidu uvařit, strčím malého na záda a je to. Jemu se to líbí, má rozhled a neplete se mi pod nohama.
Chodíme také často na tůry, zrovna teď v sobotu půjdeme na Pálavu, Vojtík bude v nosítku. Přes léto chceme jet na dovču někam na hory, takže taky s Manducou. Můžu jen doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
27.4.10 11:36

Holky dá se v té manduce nosit i aby bylo mimčo ke mě zády teda aby koukalo i do předu??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
27.4.10 11:37

Já bych doporučovala šátek nebo manducu, s nosítkama jsem měla špatné zkušenosti, dítě tam prostě tak dobře nedrží, musíš ho pořád přidržovat, navíc je jen na chvíli.
Ale nejdřív si šátek někde půjč, abys zjistila, jestli se v něm bude chtít malá nosit. Naše malá se taky chtěla nosit, ale rozhodně jedině čelem od nás, aby měla rozhled.:-)
Krosnu jsme měli párkrát půjčenou na tůru, ale na normální nošení to podle mě moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
27.4.10 11:39

V Manduce nosíš dítě buď na zádech. Nebo na břiše tak, že je k tobě čelem. Na břiše zády k tobě se nedoporučuje. Ničíš záda sobě i dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.4.10 11:39
LadyRebeka píše:
Holky dá se v té manduce nosit i aby bylo mimčo ke mě zády teda aby koukalo i do předu??? :nevim:

určitě ne. Vezmi si, jak to dítě tam pak musí být - připlácnuté na tobě bez přirozeného prohnutí zad a ještě visí za rozkrok (protože se váha nemůže rozprostřít po celá jen zádička)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.4.10 11:41

Taky bych nedoporučovala ani jedno…

Já jsem si šila Mei Tai, dá se pořídit už snad za 1200,–.

Nošení zády k nosiči se vůbec nedoporučuje, není to dobré pro dítko - záda, kyčle a tak a ani to nevypadá 2× pohodlně (pro nikoho :lol: ). Kdyžtak je lepší vzít ho na záda, to uvidí.

Já nosím občas 11 kg dítko, i na břiše se to dá v pohodě, na zádech o něm ani nevím. Měli jsme i klokanku (dostali jsme ještě v těhu) a je to fakt na prd, strašně to blomcalo, Samík se mi v tom vůbec nelíbil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí