Nosní kapky Olynth v těhotenství

218
28.12.12 20:57

nosní kapky Olynth

Ahoj holky, tak jsem onemocnila. Mám velkou rýmu, nastydlé průdušky, kašel. Už druhý den, jsem umírala a dusila se. Nemůžu vůbec dýchat nosem, ale ani pusoz. :( Měla jsem ztrach že se udusím. Používala jsem různé kapky co mohou těhotný, le nepomohlo, použila jsem i babské rady s napařováním a taky nic. Už jsem to nevydržela a koupila si v lékarně dětské kapky olynth. Strikla jsem si jednou a po 7h, jsem musela znova. No rozhodla jsem se, že budu si strikat 3× denně, po dobu 3 dnu. Pak 4 den dám 2× denně, a pak už jen na noc po dobu 3 nebo 4 dnů. Když bude nejhůř tak pak pridam, nebo prejdu na vincentku či něco podobného. Doktorka mi rikala, že to 3× zaden po dobu 7 dnu nevadi. Je to minimum škodlivin, které by vliv na dítě neměly mít. Četla jsem i názory na internetu, a sposty žen používalo v těhotenství olynth. A maj zdravé děti. :) Horší bude pak být bez nich, ale jsme domluveni s přítelem že mi je veme, a žádné jiné koupit nepůjdem. Máte i vy zkušenosti s kapkama do nosu? Můj názor je, že lepší par kapek, než udusit sebe i dítě. A já nekouřím, kávu nepiju a žádní jiné škodliviny. Jsou lidé, co kouří pijou a mají zdravé děti. Jsem v 10tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
28.12.12 21:01

Tak vincentka je taky dobrá taky jsem byla kolem 10 tt totálně na umřití a fakt jsem se dusila takže tě chápu ale zašla bych za doktorkou at tě pořádně vyšetří pokud tě pálí nebo bolí na plicích a máš chytlé průdušky jen tak to nevyležíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
28.12.12 21:04
@banánice píše:
Tak vincentka je taky dobrá taky jsem byla kolem 10 tt totálně na umřití a fakt jsem se dusila takže tě chápu ale zašla bych za doktorkou at tě pořádně vyšetří pokud tě pálí nebo bolí na plicích a máš chytlé průdušky jen tak to nevyležíš

U dokorky jsem byla, ;) Mám kloktat sůl s teplou vodou, bylinky, a ty nosní kapky když bude nejhůř, že na těch dětských nevidí žádné špatnosti. Jen nepřehánět, a nejlépe dávkovat jak jsem psala. Ale stejně jsem měla ztrach, co a jak. Každý říká něco jiného. Ale já opravdu už se dusila a nic jiného nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.12.12 21:05

Každý říká ěco jiného…já četla, i doktorka mi řekla, že to je místní léčba, že to klidně můžu, a já přišla do lékárny, a tam byl takovej mldaej bláznivej lékárník, a on na mě, že mi to v mým stavu prostě neprodá, že mi prodá jen mořskou vodu, že se o tom učili, jak to škodí 8o ale já měa tak šílenou rýmu, že jsem tam pro ně hned poslala přítele, použvala jsem je, a bez problémů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
28.12.12 21:07
@slavuska1 píše:
Každý říká ěco jiného…já četla, i doktorka mi řekla, že to je místní léčba, že to klidně můžu, a já přišla do lékárny, a tam byl takovej mldaej bláznivej lékárník, a on na mě, že mi to v mým stavu prostě neprodá, že mi prodá jen mořskou vodu, že se o tom učili, jak to škodí 8o ale já měa tak šílenou rýmu, že jsem tam pro ně hned poslala přítele, použvala jsem je, a bez problémů :palec:

dobře děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
28.12.12 21:08

Jsem taky v těhu 10-11tt s dvojčaty. Mám antibiotika a po několika dnech braní jsem chytila i chřipku. Co se kapek týče, bude fajn pokud si na ně nezvykneš, já totiž od prvního těhu v roce 2009 (obě hormonální kvůli IVF a tudíž i náchylnější na zduření sliznic)jsem závislá na kapkách a teď při nemoci je užívám několikrát za den, pro dospělé žlutý Olynth a bez nich nemůžu existovat. První dítko o. k, takže snad žádný velký vliv nemají a i kafčo si dám atd. Jen mě trápí, to, že jsem si tu závislost neuvědomila a ani kortikoidy v době netěhu mi nezabrali a musím kapat pořád. Tak na to pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
28.12.12 21:08

Za mě, lepší pár kapiček, než mít zánět středního ucha nebo se dusit :pankac: Přistupuješ k tomu rozumně. Já si ke konci těhotenství také párkrát stříkla, používala jsem ty pro novorozence, no už je to 13 let, ani nevím, jestli se ještě dělají, nebo jsou jen dětské :nevim: Souhlasím s tebou a přeju brzké uzdravení :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
28.12.12 21:09

Mě zase v lékarně prodali sirup proti kašli ---fakt jsem kašlala jako tuberák a ikdyž jsem říkala že jsem těhu a asi jen slepý by to neviděl tak mě prodal nevhodné pro těhu šla jsem je vrátit a jeho kolegyně na mě koukala že jsem mu určo neřekla že je to pro mě :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
28.12.12 21:09

@Jajinkaa16 Byla jsem ve 4 měsíci a onemocněla jsem nějakou hnusnou chřipkou :cert: v noci jsem se budila s ucpaným nosem, bolesti kostí, horečky… ležela jsem 8 dní v postely a doktor mi doporučil Oscillococcinum abych nezatěžovala malýho :,( a do nosu PINOSOL jsou to všechno přírodní prostředky a homeopatyka. Je fakt, že za chvíli jsem byla jak rybička a ty kapky používám ještě teď fakt protáhnou :palec: mají éterické oleje a pomohly. Tak je můžeš vyzkoušet tyhle oproti Olynthu jsou přírodní :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
28.12.12 21:12
@vendikknapik píše:
Jsem taky v těhu 10-11tt s dvojčaty. Mám antibiotika a po několika dnech braní jsem chytila i chřipku. Co se kapek týče, bude fajn pokud si na ně nezvykneš, já totiž od prvního těhu v roce 2009 (obě hormonální kvůli IVF a tudíž i náchylnější na zduření sliznic)jsem závislá na kapkách a teď při nemoci je užívám několikrát za den, pro dospělé žlutý Olynth a bez nich nemůžu existovat. První dítko o. k, takže snad žádný velký vliv nemají a i kafčo si dám atd. Jen mě trápí, to, že jsem si tu závislost neuvědomila a ani kortikoidy v době netěhu mi nezabrali a musím kapat pořád. Tak na to pozor.

Děkuju, no já mám velké zkušenosti se závyslostí na olynthu. :)) Kapala jsme si i 4 měsíce. Vše dopadlo v pořádku a rýmu jsem skoro rok neměla. Tak že po 7 dnech maximáln hned dávám pryč. A mám smůlu maximálně vincentku nebo tak. Musím to vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
28.12.12 21:12
@Paoloska píše:
Za mě, lepší pár kapiček, než mít zánět středního ucha nebo se dusit :pankac: Přistupuješ k tomu rozumně. Já si ke konci těhotenství také párkrát stříkla, používala jsem ty pro novorozence, no už je to 13 let, ani nevím, jestli se ještě dělají, nebo jsou jen dětské :nevim: Souhlasím s tebou a přeju brzké uzdravení :hug:

děkuju. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
28.12.12 21:13

Jak jsi dokázala přestat, já jedu roky a nenávidím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099

Ahojky taky mám teď velkou rýmu už pátý den :roll: první den jsem to vydržela jen se smrkáním, ale v noci jsem naspala jen dvě hodiny, protože jsem nemohla nosem absolutně dýchat a když jsem dýchala pusou, tak jsem zas měla pořád žízeń,takže pití, pak záchod, děs… :zed:
No prostě druhý den jsem si koupila dětský Olynth a konečně se vyspala. Stříkám si asi 3× za den a 1× na noc.
U prvního dítka jsem taky používala dětský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193

Ahoj, pokud máš nateklý nos, tak ti vincentka ani nic jinýho nepomůže, musíš mít prostě něco s účinou látkou - olynth, otriviny atd. Sama to používám, jak chytnu rýmu, tak se hned dusím, takže používám taky. Snažím se jen na noc, ale někdy to nejde ani přes noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218

@banánice I takové jsou lekárníci. :// Já bych hned tam udělala zcénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí