Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, naše pětiletá na tom byla loni v září.
První den předoperační vyšetření, další den ráno dostala tabletu-oblbovací, musela jen ležet, nemluvit, na operačním sále byla asi 3O min. Jak přijela , tak plakala a tím jí to krvácelo, tak jsem ji musela uklidňovat. Ale už po 2 hodinách to bylo mnohem lepší. Ospalá teda nebyla, ale nebolelo ji to. A odpoledne už s dalšími dětmi zkoušely blbnout
.
Ať vám to dobře dopadne ![]()
Syn (skoro 4 roky) byl taky na odstranění nosní mandle na podzim, doporučili nám to na ORL, měl rýmy a pak záněty uší. Rýmu občas má ale má daleko menší průběh a rychleji se jí zbaví, takže nám to snad pomohlo.
K samotné operaci - bylo to ambulantně, ráno v 7 nástup a ve 14 už byl syn doma, zaplatili jsme nadstandardní ošetření leaserem (1.000 Kč), nic nekrvácelo, syn se hned probudil z narkózy, takže neviděl žádnou krev, ani potom při smrkání to nebylelo ani nekrvácelo. S přístupem doktorů a sester jsme byli taky spokojení.
My byli na zákroku v Praze na Karláku,popis už jsem tu někde na emiminu dávala,stačí prohledat diskuse..
U nás se taky shodli ORL i pediatrička,řešili jsme to půl roku. Mandle se nezmenšila ani po návratu od moře,takže na konci října na operaci šla.
Nám pomohla v tom,že dcera už nechrápe a dobře se jí dýchá nosem.
Ale rýmy a kašel nás tuto zimu trápí
Ale myslím,že za to nemůže mandle,ale letošní zima a taky nástup do školky… ![]()
Dcera si z operace vůbec nic nepamatuje,k doktorům má stále dobrý vztah
,takže se,maminky,nebojte ![]()
Taky jsme byli na Karláku a jeden den předoperační a ráno jsme šly na příjem kolem 7 v 11 jsme přišli na řadu cca předtim dostala kapičky „oblbovák“ a z toho měla srandu a chtěla sahat na strop
pak šla na sál do 30 minut byla zpátky probudila se poknourala pak zase usnula asi na hodinku možná ani ne a když se vzbudila tak byla v pohodě říkala že má asi angínu
ale jak už jsem psala tak odpoledne už tam s dětma řádili v herně
ale vím že maminky tam říkali že je někde chtěli nechat i 3 dny a proto šly na ten Karlák takže to jak dlouho tam budete má asi každá nemocnice jiný ale určitě se toho nebojte dětem to jenom pomůže a skoro nic si nepamatujou teda naše Týna si pamatuje jenom co tam měli za hračky ![]()
Syn trpěl loni silným kašlem a pořád se mu ucpávali uši ,že horší slyšel, ale je pravda ,že už odmalička hrozně chrápal,že má velkou mandli. Na doporučení a následné vyšetření mně bylo zděleno,že při každé menší rýmě se to bude opakovat a ,že by se mu mohl i zhoršit sluch,tak máme mandle vytrhnuté,nechrápe a nemocní zase samé angíny,ale to díky přístupu učitelek ve školce,heslem za každého počasí ven i v minus 10 nechají válet po ledové zemi a v mokrých věcech nechají není čemu se divit,osobně si myslím,že odbornémju lékaři by člověk měl věřit.
malý sou 3,5 ve 3letech prodělala pneumokokovou meningitydu měla v tom i zápal plic i zánět středního ucha,do ty doby nebyla vůbec nemocná.tak jí obě ouška píchali.v září nastoupila do školky a od září má pravidelně každý měsíc zánět středního ucha nebo trubice a píchali jí zas 2× jinak sme dávali kapky.mandle ještě máme zatim o nich nic neřikali a rýmu měla tak 2× za život.nechali sme i očkovat prevenar13 a dáváme martˇánky.nevim co mam už dělat,naposled sme na orl byly před 3tydny ![]()
zdravím my také dopujeme marťany apo laktíkem co se dá ,ale stejně má angíny ,tď mně poradila i enzymy na lepší vstřebávání antibiotik a i na posílení imunity,tak doufám,že to zabere
Holky nás to čeká ve středu, zítra ještě k dětské a jestli nás pustí tak ve středu do nemocnice. Malá má rýmu vlastně pořád už někdy od listopadu, ted i kašle ale má takový ten bufák jen ráno a jinak taky špatně slyší,hrozně funí, no myslím že až jí to vyndají tak se jí moc uleví. Pak dám info.
neměj strach já měla také obavy,ale malý to zvládnul na výbornou jen musí začít brzo pít a hodně a večer po zákroku už jedl vychlazenou přesnidávku a všechno chlazené na druhý den už jak kdyby nic neměl úplně v pohodě
Holky, koukám, že jsou tady zasvěcený. Prosím, jsem na tom podobně, dcera chodí od září do školky a má téměř nepřetržitě rýmu, před cca třemi týdny jí píchali ucho a za týden druhý. Přestala slyšet nebo přesněji hodně špatně slyšela, propadla jsem panice a objednala jí na ORL, kde mi řekli, že jí vyšetří až pět týdnů po píchnutí uší, protože jí mám dát po tom píchání čas a že může i tím špatně slyšet. Teď už jí obě uši odlehly, ale přestože nechodí do školky, pořád rýmu má, prokapávám už jen Vincentkou, vyloženě nesmrká, ale občas ještě přijde s kapesníkem, ale už nic nevyfrkne. Mám jít k tomu ORL? Třeba se podívají i na mandli a řeknou, že musí ven, kdyby to bylo pro její dobro, šla bych do toho.
já chodim jen na orl když jenom řekne ucho tak hned letíme na orl
malý měl vklíněné bubímky dovnitř neměl píchané uši ani jednou a rýmu měl neustále, co má mandli pryč je fakt,že rýmu neměl jenom nás trápí už po třetí angína,ale to jsou dost na vině naše paní učitelky v mateřské školce
Nelluška píše:
Holky, koukám, že jsou tady zasvěcený. Prosím, jsem na tom podobně, dcera chodí od září do školky a má téměř nepřetržitě rýmu, před cca třemi týdny jí píchali ucho a za týden druhý. Přestala slyšet nebo přesněji hodně špatně slyšela, propadla jsem panice a objednala jí na ORL, kde mi řekli, že jí vyšetří až pět týdnů po píchnutí uší, protože jí mám dát po tom píchání čas a že může i tím špatně slyšet. Teď už jí obě uši odlehly, ale přestože nechodí do školky, pořád rýmu má, prokapávám už jen Vincentkou, vyloženě nesmrká, ale občas ještě přijde s kapesníkem, ale už nic nevyfrkne. Mám jít k tomu ORL? Třeba se podívají i na mandli a řeknou, že musí ven, kdyby to bylo pro její dobro, šla bych do toho.
u nás víceméně až na můj popud že jestli nemá mandle…jinak mudra na ORL super, po píchání uší jí jen kontrolovala a někdy po měsíci dělali Audio, kde právě zjistila že špatně slyší. Všechno to prý může být od mandlí takže mi na to jdeme zítra, je mi z toho špatně, dnešní vyšetření u dětské ok takže by nám to zítra měli odstranit. Je mi jí líto, neví co jí čeká, páč kdybych jí to dnes řekla tak by nespala, tak až ráno…
Anngie budu na vás myslet. To zvládnete ![]()
Já si o mandli s Martinem vyprávím skoro denně, ví, že ho uspí, a že tam nebude sám.
Ted ho připravuju na odběr krve u dr, tak mi furt píchá něčím do ruky a jako odebírá krev ![]()