Nosní mandle - vytrhnout, nebo ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
129
12.2.12 08:39

Ahoj, naše pětiletá na tom byla loni v září.
První den předoperační vyšetření, další den ráno dostala tabletu-oblbovací, musela jen ležet, nemluvit, na operačním sále byla asi 3O min. Jak přijela , tak plakala a tím jí to krvácelo, tak jsem ji musela uklidňovat. Ale už po 2 hodinách to bylo mnohem lepší. Ospalá teda nebyla, ale nebolelo ji to. A odpoledne už s dalšími dětmi zkoušely blbnout :mrgreen: .
Ať vám to dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
12.2.12 11:01

Syn (skoro 4 roky) byl taky na odstranění nosní mandle na podzim, doporučili nám to na ORL, měl rýmy a pak záněty uší. Rýmu občas má ale má daleko menší průběh a rychleji se jí zbaví, takže nám to snad pomohlo.

K samotné operaci - bylo to ambulantně, ráno v 7 nástup a ve 14 už byl syn doma, zaplatili jsme nadstandardní ošetření leaserem (1.000 Kč), nic nekrvácelo, syn se hned probudil z narkózy, takže neviděl žádnou krev, ani potom při smrkání to nebylelo ani nekrvácelo. S přístupem doktorů a sester jsme byli taky spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
13.2.12 12:07

My byli na zákroku v Praze na Karláku,popis už jsem tu někde na emiminu dávala,stačí prohledat diskuse..
U nás se taky shodli ORL i pediatrička,řešili jsme to půl roku. Mandle se nezmenšila ani po návratu od moře,takže na konci října na operaci šla.
Nám pomohla v tom,že dcera už nechrápe a dobře se jí dýchá nosem.
Ale rýmy a kašel nás tuto zimu trápí :roll: Ale myslím,že za to nemůže mandle,ale letošní zima a taky nástup do školky… :?

Dcera si z operace vůbec nic nepamatuje,k doktorům má stále dobrý vztah :lol: ,takže se,maminky,nebojte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
13.2.12 12:13

Taky jsme byli na Karláku a jeden den předoperační a ráno jsme šly na příjem kolem 7 v 11 jsme přišli na řadu cca předtim dostala kapičky „oblbovák“ a z toho měla srandu a chtěla sahat na strop :) pak šla na sál do 30 minut byla zpátky probudila se poknourala pak zase usnula asi na hodinku možná ani ne a když se vzbudila tak byla v pohodě říkala že má asi angínu :mrgreen: ale jak už jsem psala tak odpoledne už tam s dětma řádili v herně :) ale vím že maminky tam říkali že je někde chtěli nechat i 3 dny a proto šly na ten Karlák takže to jak dlouho tam budete má asi každá nemocnice jiný ale určitě se toho nebojte dětem to jenom pomůže a skoro nic si nepamatujou teda naše Týna si pamatuje jenom co tam měli za hračky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vier
19.2.12 17:19

nosní mandle

Syn trpěl loni silným kašlem a pořád se mu ucpávali uši ,že horší slyšel, ale je pravda ,že už odmalička hrozně chrápal,že má velkou mandli. Na doporučení a následné vyšetření mně bylo zděleno,že při každé menší rýmě se to bude opakovat a ,že by se mu mohl i zhoršit sluch,tak máme mandle vytrhnuté,nechrápe a nemocní zase samé angíny,ale to díky přístupu učitelek ve školce,heslem za každého počasí ven i v minus 10 nechají válet po ledové zemi a v mokrých věcech nechají není čemu se divit,osobně si myslím,že odbornémju lékaři by člověk měl věřit.

• Citovat
  • Upravit
V+A+P
19.2.12 22:04

malý sou 3,5 ve 3letech prodělala pneumokokovou meningitydu měla v tom i zápal plic i zánět středního ucha,do ty doby nebyla vůbec nemocná.tak jí obě ouška píchali.v září nastoupila do školky a od září má pravidelně každý měsíc zánět středního ucha nebo trubice a píchali jí zas 2× jinak sme dávali kapky.mandle ještě máme zatim o nich nic neřikali a rýmu měla tak 2× za život.nechali sme i očkovat prevenar13 a dáváme martˇánky.nevim co mam už dělat,naposled sme na orl byly před 3tydny :(

• Citovat
  • Upravit
vier
20.2.12 11:15

zdravím my také dopujeme marťany apo laktíkem co se dá ,ale stejně má angíny ,tď mně poradila i enzymy na lepší vstřebávání antibiotik a i na posílení imunity,tak doufám,že to zabere

• Citovat
  • Upravit
V+A+P
20.2.12 11:55

my na nemoce netrpíme jen ty uši :(

• Citovat
  • Upravit
6747
20.2.12 14:01

Holky nás to čeká ve středu, zítra ještě k dětské a jestli nás pustí tak ve středu do nemocnice. Malá má rýmu vlastně pořád už někdy od listopadu, ted i kašle ale má takový ten bufák jen ráno a jinak taky špatně slyší,hrozně funí, no myslím že až jí to vyndají tak se jí moc uleví. Pak dám info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vier
20.2.12 14:59

neměj strach já měla také obavy,ale malý to zvládnul na výbornou jen musí začít brzo pít a hodně a večer po zákroku už jedl vychlazenou přesnidávku a všechno chlazené na druhý den už jak kdyby nic neměl úplně v pohodě

• Citovat
  • Upravit
2041
20.2.12 15:05

Holky, koukám, že jsou tady zasvěcený. Prosím, jsem na tom podobně, dcera chodí od září do školky a má téměř nepřetržitě rýmu, před cca třemi týdny jí píchali ucho a za týden druhý. Přestala slyšet nebo přesněji hodně špatně slyšela, propadla jsem panice a objednala jí na ORL, kde mi řekli, že jí vyšetří až pět týdnů po píchnutí uší, protože jí mám dát po tom píchání čas a že může i tím špatně slyšet. Teď už jí obě uši odlehly, ale přestože nechodí do školky, pořád rýmu má, prokapávám už jen Vincentkou, vyloženě nesmrká, ale občas ještě přijde s kapesníkem, ale už nic nevyfrkne. Mám jít k tomu ORL? Třeba se podívají i na mandli a řeknou, že musí ven, kdyby to bylo pro její dobro, šla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
V+A+P
20.2.12 15:13

já chodim jen na orl když jenom řekne ucho tak hned letíme na orl

• Citovat
  • Upravit
vier
20.2.12 17:13

malý měl vklíněné bubímky dovnitř neměl píchané uši ani jednou a rýmu měl neustále, co má mandli pryč je fakt,že rýmu neměl jenom nás trápí už po třetí angína,ale to jsou dost na vině naše paní učitelky v mateřské školce

• Citovat
  • Upravit
6747
21.2.12 14:04
Nelluška píše:
Holky, koukám, že jsou tady zasvěcený. Prosím, jsem na tom podobně, dcera chodí od září do školky a má téměř nepřetržitě rýmu, před cca třemi týdny jí píchali ucho a za týden druhý. Přestala slyšet nebo přesněji hodně špatně slyšela, propadla jsem panice a objednala jí na ORL, kde mi řekli, že jí vyšetří až pět týdnů po píchnutí uší, protože jí mám dát po tom píchání čas a že může i tím špatně slyšet. Teď už jí obě uši odlehly, ale přestože nechodí do školky, pořád rýmu má, prokapávám už jen Vincentkou, vyloženě nesmrká, ale občas ještě přijde s kapesníkem, ale už nic nevyfrkne. Mám jít k tomu ORL? Třeba se podívají i na mandli a řeknou, že musí ven, kdyby to bylo pro její dobro, šla bych do toho.

u nás víceméně až na můj popud že jestli nemá mandle…jinak mudra na ORL super, po píchání uší jí jen kontrolovala a někdy po měsíci dělali Audio, kde právě zjistila že špatně slyší. Všechno to prý může být od mandlí takže mi na to jdeme zítra, je mi z toho špatně, dnešní vyšetření u dětské ok takže by nám to zítra měli odstranit. Je mi jí líto, neví co jí čeká, páč kdybych jí to dnes řekla tak by nespala, tak až ráno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
21.2.12 15:32

Anngie budu na vás myslet. To zvládnete :hug:

Já si o mandli s Martinem vyprávím skoro denně, ví, že ho uspí, a že tam nebude sám.
Ted ho připravuju na odběr krve u dr, tak mi furt píchá něčím do ruky a jako odebírá krev :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí