Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@NikaXS ona i ta operace je rychlá, my ráno přišli a odpoledne jsme šli domu
@anngie Ono je to jak kde, u nas na ORL rikali, ze operace je s jednim prespanim a nakonec i kdyby se slo jeste ten den domu, tak mne se to zda proste vic stresujici. Tady se prijde a za hodinku, dve se odchazi. Pry je laser prave celkove setrnejsi, ze se to lip hoji, min krvaci atd. Ja tomu samozrejme nerozumim, ale kdyz mam tu moznost udelat neco treba min narocny, tak to udelam. Kdyby slo o me, tak samozrejme neplatim nic a jdu normalne do nemocnice, ale s malou mi to proste neda…
MY jsme raději zůstali přes noc, aby byl malý pod dozorem, než abych tam pak letěla s ním v noci, že se něco děje.
Nekrvácelo mu to vůbec.
Ahoj holky, taky nás to asi čeká
dr na ORL řikal že to nehrotí nemusíme jít hned ale že vyhledově to vidí že to tak dopadne.Malej má ted často rýmu, má i alergii a když má rýmu tak hůř slyší
takže nejspíž na podzim půjdem. No přemýšlím nad tím už ted
S dr jsme se bavily a chtěla bych jet se synem do Olomouce kde to dělají ambulantě, prý se to laserem nedělá, tím že se dělají jen krční mandle ale nosní ne ale že tam nedělají narozou do žíly ale jen rajským plynem. Nemáte stím někdo zkušenosti? Nebyly jste v Olomouci někdo? A jak to přesně probíhá?
@NikaXS Malé to nekrvácelo vůbec, ale samozřejmě ten laser je asi šetrnější, tomu věřím.
Také vás pročítám s napětím. Synovi je 2 a čtvrt roku a funí a chrápe od narození. Rýmu mu min. 1× do měsíce. Na ORL nám dr. řekl, že na vyndání mandle je ještě malý a dal nám jenom sprej do nosu Nasonex. Zajela jsem s ním ještě k jinému Dr. na ORL a ten mi řekl, okamžitě ven nosní mandli, pokud nedýchá vůbec nosem. Tak co si z toho má člověk vybrat?
já myslím, že pokud nosem vůbec nedýchá a má každý měsíc rýmu tak odstranění mandle je na místě ![]()
@Vobořilka Nasonex pro tak maly dite teda podle me taky neni uplne dobra volba. Jsou to kortikoidy.
ahoj, tak naseho 5leteho syna to ceka taky plus davani takovych trubicek do usi kvuli zanetum. Vcera jsme byli na ORL skoro 3 hodiny. Zjistili , ze na jedno ucho slysi hur..neni to jeste katastrofa, ale treba ve skole s tim ma trochu problemy, ze neco preslechne, nebo spatne slysi hlasky..Dr. rikal, ze je hranicni pripad, jestli neco udelat, nebo ne. Od 2 let trpi na zanety a i kdyz vylozene zanet nema, tak ho boli usi, jak mu vsechno tlaci na bubinek. Takze se priklanime k te operaci. Take casto dycha pusou a nekdy ma noc ucpany, ale vysmrkat se nemuze. Je mi ho dost lito, ale snad to pomuze. Jen nevim ty trubicky by mely samy vypadnout, ale nekde pisou za par mesicu, jinde jsem slysela, ze tam zustaly i par let?
Doufam, ze uz nebude tak casto nemocny, protoze posledni pulrok to byla docela sila.
Tak vsem preji rychle zotaveni po zakroku.
co se týká nemocnosti tak syn je po mandli něco přes měsíc a už byl opět nemocný a to 3 týdny - kašel, rýma, horečky, do toho se přidal průjem a zvracení…
Gilotek ,tak to je mi lito, ze se to nezlepsilo, mozna se to zlepseni projevi pozdeji? Ja jsem syna zase dneska odpoledne musela vzit ze skoly, protoze zase pro zmenu zacal hodne kaslat
Za posledni mesic tam temer nebyl..to zase mel anginu, spalu,atd..Fakt doufam,ze nastane zmena. Jako maly byl malo nemocny a od 3 let to zacalo..Synovci chodili do jesli od pul roku, nemocni byli skoro porad tak do 4 let a ted celkem v pohode, asi si vylepsili imunitu
@lexxie píše:
Gilotek ,tak to je mi lito, ze se to nezlepsilo, mozna se to zlepseni projevi pozdeji? Ja jsem syna zase dneska odpoledne musela vzit ze skoly, protoze zase pro zmenu zacal hodne kaslatZa posledni mesic tam temer nebyl..to zase mel anginu, spalu,atd..Fakt doufam,ze nastane zmena. Jako maly byl malo nemocny a od 3 let to zacalo..Synovci chodili do jesli od pul roku, nemocni byli skoro porad tak do 4 let a ted celkem v pohode, asi si vylepsili imunitu
on na té mandli nebyl kvůli tomu, že by byl často nemocný - jako měl často rýmy, ale nikdy záněty v uších aj. - ale kvůli tomu že začal špatně slyšet na ucho.
To se spravilo krásně, jen jsem trochu doufala, že bude i míň nemocný po zákroku ![]()
TAkovej dobrej vedlejší účinek jsem myslela ![]()
@GILOTEK tak moje malá měla problémy hned po operaci, tři týdne se nás drželi furt rýmy, kašel, jeden den lehla a zvracela jen hleny. Pak byl klid tři týdny a dnes jsme opět byli na ORL, včerejší audio dopadlo hůř než před mandlemi, takže jdeme za měsíc znovu. Máme kapky do nosu na týden a uvidíme. Má lehkou rýmu a v noci suchý kašel. Kdy už bude konec????? Jsem si představovala po tom vyndání že bude zdravá??? ![]()
@anngie píše:
@GILOTEK tak moje malá měla problémy hned po operaci, tři týdne se nás drželi furt rýmy, kašel, jeden den lehla a zvracela jen hleny. Pak byl klid tři týdny a dnes jsme opět byli na ORL, včerejší audio dopadlo hůř než před mandlemi, takže jdeme za měsíc znovu. Máme kapky do nosu na týden a uvidíme. Má lehkou rýmu a v noci suchý kašel. Kdy už bude konec????? Jsem si představovala po tom vyndání že bude zdravá???
ach jo taky trápení teda.