Nosní mandle - vytrhnout, nebo ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2016
14.6.13 17:14

@Iji půrosím tě, a to můžu jít ještě za jiným doktorem, když ORL doktora už mám? Není to nějak zakázané? Nebo omezené? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iji
249
27.6.13 09:50

@Kkukačka Určitě máš právo jít za kolika doktorama chceš. To není nijak omezené, neboj :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
16.7.13 09:02

My také máme jít na vytržení. Hned po první návštěvě na ORL jsme dostali termín. Žádné kapky či sprej, za čas kontrola a pak termín. Z mé rodiny na tom nikdo nebyl nebo o tom nevím a manžel sice byl ale tvrdí že si nepamatuje i když byl někdy v deseti-sám pořádně neví. Tchýně mi o tom taky nic neřekla. Ženský z pískoviště říkaly že na nemocnosti to významný podíl nemá, spíš nebude chrápat a dýchání se celkově zlepší. Dětská doktorka s tím souhlasila, naše to prý nerozmlouvá nikomu. Dceři jsou 4. Nevím jak je to s dorůstáním i dnes, ale prý by snad už dorůst neměla když se výkon sleduje kamerou a vyndá se vše. Navíc nám ORL řekl, že hrozí dceři trubičky, že je divné že slyší. Přitom s ušima nikdy nic neměla, žádný zánět středního ucha. Akorát jednou říkala že ji bolí, ale vykapali jí to na pohotovosti kapkama a dobrý. Na známém lékaři jsem hledala nějakého jiného ORL-prvně ji prohlížel sám primář, ale na nikom se tam pořádně neshodli nebo hodnocení neměl. Navíc si to právě manžel rozmyslel, tenkrát na vyšetření nebyl-hlídal syna. Kdyby byl možná by ani žádný termín nebyl. S tchýní se právě shodli že ve čtyřech je na to brzo. Ale když si o tom chci promluvit nikdo mi k tomu nic neřekne. Akorát ty maminky jak jsem psala výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
15.4.16 07:29

Ahoj mūže někdo poradit? Syn začal chodi loni do školky, každý měsíc má rýmu a pak hrozný kašel. Poslední 2 měsíce špatně slyší, byli jsme na orl kde mu zkoušel sluch nějakým přístrojem v uchu a skoro rovná čara.
Doporučil vytrhnout, ale syn jinak nechrápe a nemá pichané uši. Nevím jestli ho trápit tím vytrhnutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1706
15.4.16 20:32

@Sazkarka ahoj, syn má velkou mandli, teď zrovna ho mám zase doma, měl rýmu a kašel. Na ORL chodíme už asi půl roku, bere antihystaminika, uši už měl taky dvakrát zalehlý, ty se mu zlepšily, ale prý nás to stejně čeká, nemá nám už co víc dát, mandle zůstává velká, i když nemá rýmu. Takže huhňá a kašle v podstatě pořád, ale není infekční. A dýchá pusou, což vlastně je taky odchylka od normálu. Počítáme s tím, že na to půjde, ale dám ho až na podzim, teď už ho přes to léto nechám, dala bych ho v září, než začne být hnusně, aby nebyl zase nemocný. Jo a syn taky neměl uši píchaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
15.4.16 20:54
@Mája85 píše:
@Sazkarka ahoj, syn má velkou mandli, teď zrovna ho mám zase doma, měl rýmu a kašel. Na ORL chodíme už asi půl roku, bere antihystaminika, uši už měl taky dvakrát zalehlý, ty se mu zlepšily, ale prý nás to stejně čeká, nemá nám už co víc dát, mandle zůstává velká, i když nemá rýmu. Takže huhňá a kašle v podstatě pořád, ale není infekční. A dýchá pusou, což vlastně je taky odchylka od normálu. Počítáme s tím, že na to půjde, ale dám ho až na podzim, teď už ho přes to léto nechám, dala bych ho v září, než začne být hnusně, aby nebyl zase nemocný. Jo a syn taky neměl uši píchaný.

Já teď jsem po rodičaku, od září chci hledat práci, tak ať to máme vyřešené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22830
6.3.18 17:00

Vytrhnout nebo počkat ?

Ahoj, vůbec nevím jak se máme rozhodnout.
Dcerka (3,5) poslední 2 zimy celé promarodila, pronudlila, věčně Bendovky a k ničemu, žlutá rýma, zelená pořád, týden v pohodě a pak repete.
Od září chodí do škoky, takže letos ještě horší, měla před Vánoci streptokoka-pneumokoka i když je očkovaná, píchali jí ouško a léčila se měsíc. Leden v pohodě a únor opět žluté rýmy, dnes nám po vyšetření mandle doporučila dr. z ORL vytrhnutí :zed:, že jí má prý nateklou tu jednu. Za 3 týdny máme přijít a rozhodnout se. :nevim:
Každopádně ale nechrápe, nechrčí, dýchá v pohodě.. ale je fakt, že na bolavé ouško si sem tam postěžuje, ale nic co by nepřežila a na píchání to není..
Na alergologii má imuno v pohodě a žádné alergie, dostala Luivac, teď máme tu měsíční pauzu a brzy dobere to druhé balení..
Fakt nevim, jestli jít nebo počkat do příští zimy jak se to bude vyvíjet? K moři jedeme v září..
Jaké máte zkušenosti po vytrhnutí? Pomohlo to od rýmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
6.3.18 17:23

Dcerka byla na vytrhnutí na podzim a za mě mužů doporučit. Od té doby ani jednou nemocná. Minulá zima horor, pořád rýma, hned poté zákonitě následoval zánět uší,4× za zimu antibiotika,2× pícháne jedno nebo druhé ucho. V nemocnici to zvládla na jedničku, žádné komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
6.3.18 17:46

@lucynka25
My byli na vytrhnutí před měsícem a také můžu doporučit. U nás se teda jednalo o funění, huhňání a chrápání, ale ten skok z obtíží na klidné spaní, mluvení je opravdu k nezaplacení. Syna v noci kontroluji protože se bojím, jestli dýchá. :mrgreen: Vždy chrápal, jak starý chlap, budil se a teď spí jak miminko. Vím, že jsi se ptala ohledně nemocí dcerky, ale jen bych chtěla podpořit, že ten zákrok je v pohodě. Syn to zvládnul lépe jak já. Nejhorší je probouzení po narkoze, ale jinak o tom syn nevěděl a byl za pár hodin jak kdyby na ničem nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
6.3.18 17:55

@lucynka25 Já za sebe můžu doporučit vytržení problémové nosní mandle. Já měla stejné problémy, jako tvoje dcerka, věčně jsem byla nemocná, všechny možné druhy rýmy, nemohla jsem dýchat vůbec, závislost na kapkách… A nikdo to neřešil. Na vytržení jsem šla až ve 13 letech a lékaři nechápali, že jsem to neřešila dřív. Podle rodičů mi nic nebylo, že. :zed:
A po vytržení nosní mandle? Zase jsem mohla dýchat, rýmu jsem nechytla mnoho let, beton v nose neznám a můžu v klidu spát. :kytka: Je to naprosto banální zákrok, v celkové narkoze, po probuzení chvilku bolí v krku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
6.3.18 18:04

Také doporučuji vytrhnout, dceři to vyndavali na Bulovce v 3 letech a výhoda tak nízkého věku je ta, že si z toho nic nepamatuje. Já bohužel pamatuju, ale obecně je to horší pro rodiče, než pro dítě samotné. Nenech ji trápit se opakujícími záněty… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22830
6.3.18 18:34

Docela me tedy presvedcujete, negativa to asi nema ne? :nevim:
Me nejvic desi to, ze dcera je nevysetritelna.Na orl ji musime drzet nasilim, kope, jeci, skrabe :zed: posledni rok je to peklo jit s ni k lekari a to ji vzdy vysvetluju, domlouvam, je v pohode a jen tam vejdem nalepi se na me a konec..natoz nejake predoperacni vysetreni nebo cokoliv :roll:
Sli by jsme asi na ten Karlak v praze, dela to tam ta nase dr z orl, tak aspon by vedela co ji (dr.) ceka..
No proberu to s manzelem jeste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
6.3.18 18:50

Taky doporucuji. Dcera po promarodenych dvou letech byla na vyndani nosní mandle v cervnu, nebyla půl roku nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
6.3.18 19:02
@lucynka25 píše:
Docela me tedy presvedcujete, negativa to asi nema ne? :nevim:
Me nejvic desi to, ze dcera je nevysetritelna.Na orl ji musime drzet nasilim, kope, jeci, skrabe :zed: posledni rok je to peklo jit s ni k lekari a to ji vzdy vysvetluju, domlouvam, je v pohode a jen tam vejdem nalepi se na me a konec..natoz nejake predoperacni vysetreni nebo cokoliv :roll:
Sli by jsme asi na ten Karlak v praze, dela to tam ta nase dr z orl, tak aspon by vedela co ji (dr.) ceka..
No proberu to s manzelem jeste

Negativa jsou, že dost dětí je po té operaci mimo a mají tendenci vstávat(následky narkozy), byli tam s námi rodiče s většímu kluky…cca kolem 7 let a ty mámy po té narkoze na nich musely úplně ležet, aby je udržely v klidu.
Větší děti mají už docela páru.
A další věc byla, že celý den jsme u lůžka dítěte seděli na hnusné dřevěné židli. To bylo hodně nepohodlné a odejít nemůžeš a ani nechceš…
Jo a ještě jsem si vzpomněla, že když už jsi na pokoji, tak se může stát, že dlouho čekáte, než na vás příde řada a dítě se neuvěřitelně nudí…takže s sebou pastelky, knížky, tablet…vše co poberete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
6.3.18 19:13

Ahoj, ja resim to same. Dcera tedy v noci chrape a dycha pusou. Nemocna mi prijde normalne, ne vic nez jine deti. Byly jsme na orl a ma zvetsenou nosni mandli. Zprvu jsem si rekla, ze vytrzeni asi ne, ale nejspis se pro to rozhodnu. Spatne spi a jestli ji to je spani pomuze, budu rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí