Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,
tak to máme za sebou.
Včera v 7h ráno nástup, malá jak viděla doktory a nemocnici tak první půl hodinu probrečela. v 9,30 šla na sál, za 40 minut jí přinesly, probrání bylo tentokrát horší než minule (byla už na operaci s kýlou v létě), hodně plakala, pak usnula pak zase plakala. V nemocnici naspala tak hodinu a půl. Odpo už jedla polívku, pila a měla jogurt a nanuka.
Kolem 17h jsme přijeli domu a malá že jí bolí ucho! Jsem myslela že mě trefí, takže jsem volala do nemocnice kde mi bylo řečeno že je to prostě průvodní jev, at klidně přijedeme na noc ale že mám dát Nurofen nebo něco. Takže jsme dali Ibalgin sirup, malá usnula. Kolem 20h večer opět probuzení s brekem že jí bolí ucho, takže nanuk, kolem 22h čípek Panadol opět usnula.
Ráno ve 4h řev jak blázen, opět sirup, převlíct a spala až do 8 hodin, opět se probudila s bolestí ucha. Takže babi přišla hlídat a já šla k dětské nechat si napsat ošetřovačku a říkala jsem jí to, tak mi napsala Otobacid kapky do oušek a kdyby něco tak prý odpo zpět do nemocnice. A ono se jí kupodivu ulevilo! Už si nestěžuje na bolest ale dostala ted na spaní ještě sirup tak to bude asi dobré!
Její stav: neuvěřitelné! spí potichu - nechrápe,nefuní, prostě nevydává žádný zvuky
přes den nefuní, téměř nemá rýmu a nekašle! takže jako obrat téměř o 100% k lepšímu, jen ještě hůř slyší a to se snad časem spraví. Příští týden jdeme u nás na ORL tak uvidíme.
Anngie tak super, že už je to za vámi.
Ale teda ten průběh potom ![]()
No doufám, že to není u každého případu, se picnu ![]()
My tam tedy budeme přes noc, tak si ho snad ohlídají a já budu víc v klidu
![]()
Super, že se jí ulevilo a takhle moc je to lepší.
Martin mi tedy nefuní, nechrápe, nekašle, jen to horší slyšení a časté rýmy.
Jsem zvědavá jak dopadneme my. ![]()
Gilotek kdy na to jdete?
No hele tento průběh pooperační bych řekla že není běžný protože všechny co znám to měli ok a vůbec ne to co my. Já mám citlivé uši a malá to má asi po mě.
Už je jí dobře, jak uplynulo těch 24 hodin tak je to znát, už si sama hraje, má dobrou náladu tak zítra už můžeme na chvíli ven.
zdar ,věř to mu to se zlepší í ten sluch ono to chviličku než se to dá zase dopořádku,malý teď slyší i to co nemá.A chci se zeptet byly jste s pupeční kýlou malý má od narození zatím to prý není taková hrůza máme lepit,ale má alergií na lep. pásky,takže je to trochu problém
anngie píše:
Gilotek kdy na to jdete?
No hele tento průběh pooperační bych řekla že není běžný protože všechny co znám to měli ok a vůbec ne to co my. Já mám citlivé uši a malá to má asi po mě.Už je jí dobře, jak uplynulo těch 24 hodin tak je to znát, už si sama hraje, má dobrou náladu tak zítra už můžeme na chvíli ven.
1.3.
GILOTEK píše:anngie píše:1.3.
Gilotek kdy na to jdete?
No hele tento průběh pooperační bych řekla že není běžný protože všechny co znám to měli ok a vůbec ne to co my. Já mám citlivé uši a malá to má asi po mě.Už je jí dobře, jak uplynulo těch 24 hodin tak je to znát, už si sama hraje, má dobrou náladu tak zítra už můžeme na chvíli ven.
tak to je za chvíli tak taky moc držíme palce!
vier píše:
zdar ,věř to mu to se zlepší í ten sluch ono to chviličku než se to dá zase dopořádku,malý teď slyší i to co nemá.A chci se zeptet byly jste s pupeční kýlou malý má od narození zatím to prý není taková hrůza máme lepit,ale má alergií na lep. pásky,takže je to trochu problém
my jsme měli tříselnou a měla to fakt děsný, vylejzalo jí to denně takže jsme zvolili operaci, ten kýlní vak měla 8 cm dlouhý.
TAk i u nás už je to za námi, uff ![]()
Vše proběhlo v pořádku, jen se mu chtělo po narkóze zvracet, chvíli ho bolelo v krku, ale bez problémů.
Noc v nemocnici taky v pohodě, byl tam s ním manžel.
Jen se mi tu ted rozčiluje kvůli jídlu, protože chce jíst normální jídlo a po jogurtech, přesnídávkách aj. má hlad ![]()
V pondělí nás čeká kontrola u dětského dr. a za týden tady na ORL.
Jo a mandli měl prý zhnisanou, takže je dobře, že je venku.
Ouška měl prý tak na hraně, že se mu tam podívají na sále a rozhodnou se, jestli taky vyčistí.
Píchli jen pravé a měl ho čisté, tak levé už nepíchali.
tak super že to máte za sebou!!!! a jak mu je? už dobrý?
My byli na ORL ve středu a máme to dobrý, v pondělí už jde do školky
Máme po rýmě a kašli, je ted prostě zdravá takže paráda!
anngie píše:
tak super že to máte za sebou!!!! a jak mu je? už dobrý?My byli na ORL ve středu a máme to dobrý, v pondělí už jde do školkyMáme po rýmě a kašli, je ted prostě zdravá takže paráda!
jojo, nic ho nebolí, jen mu trochu teče z nosu a ráno pokašlává ![]()
ale HLAVNĚ SLYŠÍ krásně !!!!
Já bych nečekala!!! Může třeba až ohluchnout! Pokud má mandli opravdu velkou, je potřeba vyndat. Naše děti obě absolvovaly, ovšem bez předoperačních vyšetření a bez narkózy!!! Té bych se na VAšem místě bála víc. Dostaly do nosu kapky - oblbovací, pak čichnout rajského plynu a za 20 minut byly ven z ordinace. Podotýkám, že ani jeden ani druhá si nic nepamatují.
Ahoj holky, čtu vás tu s napětím. Mé malé bude teprv 2,5 roku a ORL nás posílá na mandle. Tak jsem se vyděsila, páč jsem slyšela že jako ne před pátým rokem a tak. Naštěstí mám doktory v okruhu přátel, takže jsem se poptala koho jsem mohla a bylo mi řečeno že se mandle vyndavají dneska i ročním miminkům, když už jsou opravdu velké tak že nemohou dýchat, neslyší a tak. My tedy hrozně chrápeme, až se skoro dusíme, funíme, rýmu nemáme, takže je to asi jasné a určitě půjdeme. Prý se to dříve nedělalo před pátým rokem jen proto že mande ještě dorůstají. dnes se to ale vyndavá i s lůžkem, takže by dorůst už neměly. Takže všem přeju odvahu, pak ještě napíšu ev. zkušenost. Držte nám palce ![]()
@krecek píše:
Ahoj holky, čtu vás tu s napětím. Mé malé bude teprv 2,5 roku a ORL nás posílá na mandle. Tak jsem se vyděsila, páč jsem slyšela že jako ne před pátým rokem a tak. Naštěstí mám doktory v okruhu přátel, takže jsem se poptala koho jsem mohla a bylo mi řečeno že se mandle vyndavají dneska i ročním miminkům, když už jsou opravdu velké tak že nemohou dýchat, neslyší a tak. My tedy hrozně chrápeme, až se skoro dusíme, funíme, rýmu nemáme, takže je to asi jasné a určitě půjdeme. Prý se to dříve nedělalo před pátým rokem jen proto že mande ještě dorůstají. dnes se to ale vyndavá i s lůžkem, takže by dorůst už neměly. Takže všem přeju odvahu, pak ještě napíšu ev. zkušenost. Držte nám palce
dik a urcite napis ![]()
@krecek píše:
Ahoj holky, čtu vás tu s napětím. Mé malé bude teprv 2,5 roku a ORL nás posílá na mandle. Tak jsem se vyděsila, páč jsem slyšela že jako ne před pátým rokem a tak. Naštěstí mám doktory v okruhu přátel, takže jsem se poptala koho jsem mohla a bylo mi řečeno že se mandle vyndavají dneska i ročním miminkům, když už jsou opravdu velké tak že nemohou dýchat, neslyší a tak. My tedy hrozně chrápeme, až se skoro dusíme, funíme, rýmu nemáme, takže je to asi jasné a určitě půjdeme. Prý se to dříve nedělalo před pátým rokem jen proto že mande ještě dorůstají. dnes se to ale vyndavá i s lůžkem, takže by dorůst už neměly. Takže všem přeju odvahu, pak ještě napíšu ev. zkušenost. Držte nám palce
Moje dcera byla ve 2 a 3/4. Výhodu to mělo,že jsme byli nejmladší a šla ten den první na řadu ![]()
Takže se neboj,je potřeba v tom hledat i pozitiva ![]()
Mala je na tom stejne, strasne funi, v noci chrape jak starej chlap… Cekala jsem, ze to treba samo prejde, protoze se mi ji na jakykoliv zakrok nechce dobrovolne vubec posilat. Prvni termin prosvihla kvuli nemoci, druhy ted zrusim kvuli Velikonocum a treti snad uz vyjde. Jdeme na laser, stoji to 5000 (coz je teda radost), ale bude to mit aspon setrnejsi a rychlejsi…