Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Moise na vytržení bysme měly jít za týden. Snad se to trochu zlepší. Jestli je to od mandle, netuším. Rýmu má často. A myslíš, že při tom předoperačním vyšetření není ta rýma problém? Nezkreslí to výsledky? Dnes se jí spustila a zítra máme dojít na vyšetření.
@Pomka rýma u předoperačního vyšetření neva. @Moise dělá se i několik týdnů-měsíců před operací. EKG se nedělá. U operace samotné má být dítě zdravé
Díky za odpovědi. Tak zítra normálně vyrazíme na vyšetření a doktorky se zeptám, jak se samotným zákrokem, jestli to mám zrušit při rýmě nebo tam jet…
@Pomka jo, s tím zdravím je to napínavé jak trenky. Ať to vyjde
@Pomka píše:
Díky za odpovědi. Tak zítra normálně vyrazíme na vyšetření a doktorky se zeptám, jak se samotným zákrokem, jestli to mám zrušit při rýmě nebo tam jet…
na předoperační bych samozřejmě šla, oni ti tam řeknou.
U nás se teda předoperační dělá těsně před operací
Nesmělo být starší než týden myslím
@Moise mně řekla doktorka, ať přijdu týden předtím
Jdem zítra a další úterý by měla být operace…
U nás nesmí být předoperační vyšetření starší než týden. Šli jsme dva dny před výkonem na krev, den před na kontrolu a pro výsledky. Za ten týden se může cokoliv změnit a bylo by kolikrát zbytečne brát krev. Dítě by mělo být zdravé. Viděla jsem ale jít na operaci dítě, které mělo kašel.
@matkabagristy píše:
@Pomka rýma u předoperačního vyšetření neva. @Moise dělá se i několik týdnů-měsíců před operací. EKG se nedělá. U operace samotné má být dítě zdravé
k čemu je ti předoperační několik měsíců před operací? ![]()
Holky, tak s rýmou nemůžeme, to nám sestra potvrdila a krev se už nebere… takže prý jen kontrola moči a sepsání anamnézy či co, asi vyplnit papíry.
@Pomka ono je to logický, po operaci nemůže dítě smrkat ani kašlat. Resp. jako fyzicky může, ale neprospívá to pooperačnímu stavu a hojení.. dcerku vzali, ale její rýma byla chronická, bezbarvá, neměla v krvi zánětlivé parametry. Na stav bez rýmy bychom čekaly doteĎ
@Pomka fakt se krev nebere? Mému klukovi zjistili horší srážlivost, odebírali mu pak 8 ampulí a radili se s odborníky( to je ten několikaměsíční skluz). Nakonec ho na operaci pustili
@matkabagristy říkala sestra, že ne (s doktorkou jsme nemluvily, neordinovala). Prý se to odbouralo, protože tento zákrok není zas až tak „velký“. Prý se doktorka bude ptát, jestli se jí dělají hodně modřiny, teče krev z nosu nebo tak ![]()
@Pomka asi jak kde
Já už si nemůžu vzpomenout, ale asi jí krev brali ![]()
@Pomka jo, to by bylo i ve zprávě pediatra, zvýšenou krvácivost zjistí pediatr i při běžném vyšetření. Asi je dobře, že se od toho upustilo- bo prachy a zbytečné prodlužování ![]()
@matkabagristy myslíš, že to zjistí?
Já jsem v domnění, že se to dá zjistit fakt jen z krve… Sestra říkala, že se ty děti prostě i zbytečně „trápí“ tím odběrem. Upřímně, radši bych asi měla jistotu, že je všechno v pořádku.