Nosní mandle - vytrhnout, nebo ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22827
6.3.18 19:41

@mary.27 a ty máš zkušenost přímo s Karlákem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
6.3.18 19:48

Já taky doporučuji. Samozřejmě pokud to doporučuje ORL lékař, kterému důvěřujete. Pokud je hodně zvětšená, může dělat velke potize. Myslím, že horší to je pro rodiče. U nás se při předoperačním vyšetření bere krev. Nevím, jestli je to všude požadováno. Děti dostanou před zákrokem něco na uklidnění. Po probuzení z narkozy některé děti pláčou, zvedají se, ale většinou je to chvilka a dítě zase usne. Po probuzení už jsou v pohode, dají si jídlo, samozřejmě třeba nějaký jogurt, přesnídávku. Teď jsem viděla dvě děti, které ani neplakaly, dvě nebo tři hodiny po zákroku bych neřekla, že na něčem byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
6.3.18 19:53
@lucynka25 píše:
@mary.27 a ty máš zkušenost přímo s Karlákem?

Ne, to bylo na Bulovce…
Možná na Karláku, bude pohodlnější sezení… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25104
6.3.18 23:01

@lucynka25 já bojují za to, aby ne. Ta mandle tam od něčeho je a odstraněním se problém může jen posunout jinam :think:
U nás dělá zázraky nosní konvicka. Už by to mohla zvládnout. Preji dobře rozhodování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22827
7.3.18 01:33

@Aries6 tak presne tohle mi tvrdi babicka, mamce to nikdy nenechala udelat a ta do 13let trpela vsemi nenocemi a dneska je nastvana.Me to mamka nechala udelat ves kolce, ze jsem pprad marodila a pomohlo :nevim: ale evidentne mi dorostla dávno zpet, protoze kdyz mam fakt poradnou rymu, uplne citim jak mi natekla a nemuzu dychat.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
7.3.18 07:33

@Aries6 Já psala, že pokud věří doktorovi, který řekne, že vytrhnout, tak vytrhnout. Sice tam k necemu je, ale někdy uz škodí. Moje dítě ji mělo zvětšenou opravdu hodně, množily se tam bakterie. Termín jsme museli párkrát kvůli nemoci odlozit a čím déle jsme na operaci čekali, tím to bylo horší. Je to na zvážení, někdy je to zbytecne a někdy je to nutnost. Nám to teda opravdu hodně pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25104
7.3.18 07:35

@lucynka25 Tak u nás obráceně, ve školce nemocná, mamka nenechala a od 1. třídy zdrava, jak řípa.
Ono je to tak 50/50, co mám v okolí děti, co to mají za sebou a že jich není málo. Otázka je, jestli by nemocnost u daného dítěte neklesla i tak, věkem.
Naše děcka taky mívaly rýmy, píchaný uši. Pak jsem našla způsob, jak si poradit přírodně bez lékařů a píchání a od té doby je klid. Plus nosní konvička, díky které se dceři lehce zvětšená mandle zase dostala do normálu.
Co jsem slyšela, tak ráda naroste větší, jak byla :think: Co kdyby jsi to měla teď lepší, kdyby ti ji tenkrát nevzaly :think:? - jen zamyšlení, nerýpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25104
7.3.18 07:36

@Sára 1 Naše dcera ji měla zvětšenou. Najeli jsme na konvičku a má ji v pohodě.
Ano, jsou případy, kdy je to asi nevyhnutelné, ale určitě toho není tolik, kolika dětem se to dneska dělá. Jsou doktoři, co to doporučí hned po druhém zánětu ucha a rodiče běží a neřeší nic okolo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22827
7.3.18 07:54

@Aries6 no prave, proto si tim nejsem jista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
7.3.18 08:03

@Aries6 U nás třeba nebyl ani jeden zánět ucha. Mám ale pořád před očima, jak jsem dceru vysílenou nesla na pohotovost. Hubla mi. Vždy měla rýmy, kašel. Když byla zdravá, tak nosem se prostě ani trošku nenadechla, nešlo ji smrkat. Po operaci to nadšení, když mi sama ukazovala, ze dýchá nosem. Samozřejmě začala normálně smrkat. Unás neskutečne zlepšení. Čekali jsme na termín dlouho a u každé nemoci bylo vidět, že má horší a horší pruběh. Je to na zvážení maminky. Sama to musí vidět, jak na tom dítě je. Rozhodnutí je to těžké. Já sama ze začátku taky moc nechtěla operaci, ale s odstupem času při řešení jiných potíží, jsem už jen doufala, ať už to konečně dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22827
7.3.18 08:40

@Sára 1 no prave u nas jsou akorat ty rymy a prodelany 1zanet ucha. Normalne ji kdyz ma rymu. Nikdy nechrape, nechrci, dycha si myslim normalne.Jen ma porad trochu nalez na ouskach od prosince od toho zanetu..
Asi zkusime tu konvicku jak psala @Aries6, jeste mi nekdo radil homeopatika, jedeme v zari k mori a uvidime co na podzim se bude dit..zkusim jeste pockat.
Nijak zvlastne netrpi si myslim, jeste tedy uvidim co rekne pediatra.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
7.3.18 09:58

Já se ze začátku také bránila, ale když dcera měla pořád opakovaně zelené rýmy a já s ní byla stále na paragrafu..už jsem jen viděla nazelenalý sopel a panika..co mě zase čeká. Je pravda, že jsou dlouhé objednací lhůty, to znamená, že když už se rozhodneš budeš třeba dva měsíce čekat, než budou mít volný termín.
Jsem ráda, že už to máme 4 roky za sebou, ale jak říkám, s větším dítětem je to už dost hukot po té operaci. Nemám na to dobré vzpomínky, ale já jsem labilní a v nemocnicích na mě padá hrozná úzkost.
Tak držím palce, ať se rozhodneš ke spokojenosti dcery ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22827
7.3.18 10:12

@mary.27 Děkuji, pořád jsem na vážkách. Uvidíme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
7.3.18 10:52

@lucynka25 Homeopatika jsme taky zkoušeli, ale bez efektu. U homeopatik to ale bude určitě na delší dobu. Konvičku taky určitě zkuste. Je pravda, že se dlouho čeka na termín. U nás cca 6 týdnů. Občas se pak stane, že dítko je zrovna nemocné, takže se čeká znovu. Uvidíš, jak na tom bude teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
7.3.18 10:55

@mary.27 U nás ani nebyly ty zelené rýmy. To asi jen jednou. Taky jsem byla ráda, když jsme to už měli za sebou. Bohužel jsme zažili horší věci než nosní mandli. Často je to opravdu horší pro rodiče. Říkali mi, že se jim tam občas někdo složí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí